Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekumata.pl

Bisocard, bisohexal i inne beta blokery, kto wie?

Polecane posty

Gość niekumata.pl

Mam problem, od około 8 miesięcy łykam lek z grupy beta blokerów hamujący wydzialanie adrenaliny. Od początku biorę bardzo małe ilości bo 1/4 z 5 mg czyli 1,25 mg. W zasadzie ostatnio to nawet pół z tego, czyli 0,625 mg. Chciałabym odstawić lek, zwłaszcza, że została mi jedna 5 mg tabletka. Ale nieco się boję, zwłaszcza skoków ciśnienia i pulsu. Jestem chora na nerwicę lękową. Lek ten dobrze się sprawdzał, no ale ile można to łykać. Jak myślicie, czy mogę już zrezygnować z takiej ilości? Przecież nie da się tego bardziej podzielić. Z góry przepraszam osoby, które cierpią na poważne wady serca, że zawracam głowę (być może) duperelemi, ale dla mnie to mimo wszystko ważna kwestia, bo naprawdę nie wiem, co robić....a lekarz jak to lekarz wiadomo - "proszę odstawić stopniowo", ale jak? co to znaczy? Poradzcie proszę

Gość uuuuuuuuuuuuup

Gość kurcze zabilas mi klina
biorę bisocard bo mam kołatania serca z powodu chorej tarczycy... biorę od dawna, dlaczego lekarz każe ci odstawić??

Gość niekumata.pl
dlaczego? Mam 28 lat, choruję na nerwicę, serce mam zdrowe, ale lek ten reguluje wyrzuty adrenaliny, które miałam chcę odstawić choćby dlatego, bo tak naprawdę to nie wiem po co ja to biorę? chciałabym też w przyszłości zajść w ciążę, bądź co bądź, a takie leki chyba nie są wskazane dla przyszłej mamy :o

Gość uspokajał cię
?

Gość niekumata.pl
tak, regulował tętno, miałam skoków ciśnienia a co za tym idzie - nie mialam ataków paniki spowodowanych skokami ciśnienia :)

Gość niekumata.pl
miało być - nie miałam skoków ciśnienia :)

Gość czyli dzialal jak placebo

Gość niekumata.pl
nie, bo próbowałam odstawić, zdarzało mi się czasem zapomnieć wziąć i serce zaraz dawało znać o sobie, czułam że rośnie tętno, mierzyłam i faktycznie było wyższe. Teraz mam niskie ciśnienie, zwykle 99/66 puls 60-80 ale przecież mogę mieć wyższe ciśnienie, nie wiem, jakie miałam przed przyjmowaniem leku, być może właśnie prawidłowe 120/70? ze skokami ciśnienia, atakami paniki jakoś sobie radzę, zawsze mogę doraźnie przyjmować lek, nie wiem, kurna co robić, w końcu nie jestem chora na serce :o

Gość gdzies slyszalam ze takich
lekow nie wolno nagle odstawiać tylko pod opieką lekarza - może jego spytaj?

Gość gość
Niekumata a jakie leki bierzesz na nerwicę lękową ? ja tez mam nerwicę ale nie wychodzę z domu i do lekarza nie pójdę.

Gość gość
skoro juz zeszłaś do takiej małej dawki to teraz bierz tą dawkę co drugi dzień i zakończ, nic złego nie będzie się dziać. ja musialam kiedyś nagle wyjść z bisocardu 1.25 i tez nic się groźnego nie wydarzyło . małe dawki mozna bezpiexznie odstawić . gorzej gdybyś brała np. 10 mg i chciala to nagle odstawic to organizm mógłby g***townie zareagowac , ale z tek minimalnej dawki mozesz w ten sposob spokojnie zrezygnowac