Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

litlle girl

każdy kto się urodził w nieodpowiedniej rodzinie - przegrał życie

Polecane posty

inni realizuja swoje marzenia, plany za pieniądze rodziców, w wieku 18 lat mają sportowe samochody, dostają się na prestiżowe uczelnie dzięki wpływowym tatusiom, wakacje spędzają w ciepłych krajach - nie muszą martwić się o przyszłość... to nie zazdrość co czuję. to żal, że ja jestem zdana sama na siebie....................... :(

litlle girl myslisz ze Ty jedna? zycie nigdy nie bylo sprawiedliwe....

Gość ja się urodziłam w
nieodpowiedniej rodzinie...studiowałam, mam pracę (brutto 7500 pln), mieszkanie, rodzinę...

Gość ja się urodziłam w
a byłam zdana na siebie

Gość ja się urodziłam w
moja nawet porządna nie była :D

Gość ja się urodziłam w
ważne to wiedziec czego się chce i się nie poddawać.

brakło mi 1 pkt, żeby dostać się na uniwerek, całe wakacje praktycznie nigdzie nie wyjeżdżałam (4 dni nad morzem (!) ), 1 jedyny raz byłam za granicą, nie mam swojego auta i się właśnie dowiedziałam, że największej zdzirze z naszego LO tatuś załatwił miejsce w prywatnej szkole, żeby dziecko mogło być tym kim chce - a ona teraz wypoczywa za granicą....... kuurrwa! po prostu mi przykro, że życie takie jest!!!!!!

Gość ja się urodziłam w
większość prywatnych uczelni jest do d.... ja dostałam się na studia z 3 razem :) w międzyczasie bawiłam cudze dzieci w Anglii

Gość ja się urodziłam w
tłumacz, na etacie

Gość onaona ona
ano. Nieodpowiednia rodzina nie ma nic do rzeczy!!! Nie załamuj sie!!! tylko obierz sobie cel w życiu i staraj się go zrealizować za wszelką cenę a na pewno się uda. Najprościej jest biadolić. Rozpychaj się łokciami przez życie!!!!!!!!!!!!

Gość ja się urodziłam w
acha...i w mojej firmie przyjęto (wciśnięto) po znajomości kogos do pracy po znajomości dwa razy... żadnej z tych osób nie przedłuzono umowy o pracę.

Gość no bez przesady
po przeczytaniu tego tematu pomyślałam że to coś o mnie ale jak doczytałam o co ci chodzi całkowicie zmieniłam zdanie myślałam że masz porąbaną rodzinę pod względem "psychologicznym" czy uczuciowym bo ja właśnie taką mam a ty narzekasz że nie rodzice nie kupili ci sportowego samochodu albo że nie wysyłają cię na zagraniczne wakacje no dno kompletne sama mam 23 lata nie mam sportowego samochodu mieszkania a za granica bylam raz przez pół dnia 10 km od polskiej granicy i chociaż też mi się wydaje że jestem roszczeniowo nastawiona do życia to cieszę się z tego co mam i szczerze mówiąc zamiast całej tej kasy o którą ci tak chodzi wolałabym mieć " normalną" rodzinę pozdrawiam :)

Po prostu w Polsce na dzieci decyduja sie nieodpowiednie osoby. Lepiej, zeby rodzilo sie mniej dzieci, ale za to w dobrych warunkach. A nie tak jak dzisiaj 4 dzieci upchana do 1 pokoju, kazde zrobione po pijaku

Gość a ja swoje wygrałam...
Ja chyba jestem z nieodpowiedniej, znaczy normalnej tylko bez bogatego tatusia i wpływów rodziców... I nigdy nie miało to ŻADNEGO znaczenia! Szkołe skończyłam 2 lata wcześniej, nikt nie pytał kim jest mój ojciec, ważne że JA byłam w stanie to zrobić; mam 2 matury - polską i obcojęzyczną, bo mam talent do języków, i skoro się na taki program dostałam to nikt nie mógł mi tego zabronić; studiuję dziennie na najlepszej uczelni w Polsce ze swojej dziedziny, na wymarzonym kierunku, bo się na niego dostałam. Za nic nie zamieniłabym się z tą koleżanką autorki tematu, której nadziany tatuś załatwił prywatną uczelnię - ja nadzianego tatusia nie mam, za to uczelnię lepszą, coś ten tatuś mało skuteczny:) Od początku studiów jestem asystentką na pół etatu w zagranicznej firmie, bo odpowiedziałam na ogłoszenie obcych ludzi i mnie wybrali, nikt mi tego nie załatwił, a moi rodzice są ostatnimi ludźmi którzy są w stanie cos załatwić. Pensję w większości odkładam na mieszkanie, za 2 lata planuję wziąć kredyt i będę na swoim. Gwoli ścisłości, mam teraz 18 lat. I nigdy nie uwierzę w takie stwierdzenie jak podane w temacie...

Gość ja się urodziłam..
bo chyba autorka tak nie myśli :) To tylko wyraz jej rozczarowania , chwilowej frustracji i buntu.

W \"nienormalnej\" rodzinie człowiek nie dorasta do życia. Jest złamany jak suchy patyk. Bez wnętrza, często z niskim poczuciem własnej wartości i resztą bagażu negatywnych uczuć i sytuacji. To hamuje. Ciężko przezwyciężyć kilka ... naście lat trwania w beznadziei. Warto próbować. Można z tego wyjść. Chyba. Ja próbuje.

Gość no wlasmnie nieodpowirdnia
to dla mnie równiez taka, w ktorej nie ma uczuc - a kasa ma sie do tego nijak.A juz samochod ...Czy to obowiazek?Nie narzekam na brak kasy, ale moim dzieciom nigdy chyba na mysl nie przyszlo prosic mnie o samochod. Owszem nigdy nie odmowie rady, jak trzeba takze finasow, ale na cos, co im rzeczywiscie ulatwi start w zycie, na nauke itp. Ale nie kupienie studiow, tylko np podreczniki, czy kurs jezykowy - wedke a nie rybę.

Gość kredens
tak naprawde np. dobre samochody w młodym wieku ma bardzo niewiele osób:o fakt ze nawet jezeli jest to jedna osoba na 1000 to i tak budzi zazdrosc:o jednak kazdy jest kowalem własnego losu... marudzenie ze "rodzice sie niedorobili" jest nieco żałosne