Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika__

guzek czy wezel chlony?

Polecane posty

Gość weronika__

witajcie dziewczyny, jestem zupelnie przerazona. nie moge teraz isc do ginekologa bo mam miesiaczke i czekam z upragnieniem na koniec. zrobil mi sie wielki guzek nagle! ok 2cm na spoidle tylnim (niedaleko dolnych duzych warg). cierpie na cholerne grzybiczne problemy, od jakiegos czasu swedzialo strasznie, pieklo, wiec stwierdzilam ze chwile poczekam i pojde do gina. w niedziele rano pochwa wreszcie jakby sie troche zagoola i przestalo swedziec za to z nocy z poniedzialku na wtorek znowu nawrocilo i to tak potwornie ze sie strasznie podrapalam. Rano strasznie mi spuchla prawa warga sromowa, wieczorem opuchlizna zeszla i pojawil sie guzek, nawet nie guzek ale wielki guz, 2 cm. podejrzewam ze to wezel chlonny i sie powiekszyl po tej nocy okropnej. jest srednio miekki, i strasznie boli przy otyku. aa ze jest naprawde duzy to mam ogromne problemy z chodzeniem i siedaniem bo caly czas go urazam. dziewczyny wiem ze trzeba isc szybjko do gina, ale jestem ciekawa moze ktoras z Was miala podony problem bo ja juz jestem na skraju zalamania. pomozcie prosze!

Gość asda
może to zapalenie gruczołu bartholiniego, albo powiększony węzeł, co jest rzeczą normalną przy infekcjach, grzybicy

Gość agaww
ja myśle że to taki guzek podchodzący ropą bo węzeł by aż tak nie bolał zresztą węzły chyba są w pachwinach

Gość eee whatever
też myślę że to jakiś ropniak, tempo rozwoju na to wskazuje węzeł na wardze sromowej? pierwsze słyszę :D

Gość jozefinka
Ponos podpaske nasaczona np rumiankiem, szalwia , nagietkiem -zaparz je czy chociaz jed no z nich lub nasiadowki z tych ziol. Stosuj na przem ian z podsypywaniem si e grubo maczka ziemniaczana-podziala wysuszajaco,lagodzaco.- m oc z ni e b e d zi e dodatkowo podraznial.Mozesz tez pic wymienione zi o la.