Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba nie mam instynktu

po co wam te dzieci??????

Polecane posty

Gość ja sie juz wyksztalcilam
i to porządnie, teraz patrzę, jak sie ksztalca moje dzieci - to frajda i bardzo rozwija

hej,no, najlepszych przeklenstw nie przeczytałam, wykasowali...... ;) a do Autorki-Gdyby twoja mama tak myślała jak ty, to nie byłoby cie na świecie i nie mędrkowałabyś teraz. Uważam,że dyskusja jest bez sensu. Gdyby poglądy jaśnie pani autorki były zasadne na starosć autorka byłaby sama jak palec albo z równie sfrustrowanymi ludźmi co ona. Współczuję braku emocji w życiu autorki bo dzieci niosą ze sobą takie uczucia o jakich jej się nie śniło i my, matki, jesteśmy o wiele bogatsze o to właśnie, a ja w jeszcze inny sposób. Może jak autorka wpadnie to coś sie w niej obudzi-czego życzę. :)

a ja mam 22 lata i marzę o dziecku. Za rok będę się o nie starać.. Po co? Bo tego pragnę. Niech to wystarczy, ponieważ spotkały się tu dwa skrajne towarzystwa i bluzgają na siebie.. Nie chcesz mieć dziecka? Ok, Twoja sprawa, ale nie obrażaj matek!! Chcesz mieć dziecko? Ok, ale daj żyć ludziom, którzy uczą się, podróżują i to życie im odpowiada.. Ludzie! Skąd w Was tyle jadu i chamstwa dla innych??!!

nie objade cie:)- 1000 razy czytalam podobne topiki i podchodze juz do nich bez emocji :D czytalam tylko 1 wpis autorki! nie musisz miec dzieci i za 1000lat ;) Te panie ktore czuja ze to ich czas na powiekszenie rodziny to robia wszystko zeby miec dziecko!!czasem to wpadka - czasem plan!!! niektore rodziny maja duzo dzieci i nnic do jedzenia inni maja przesyt, mysle ze to indywidualna sprawa! ja mam 2 chlopcow i dobrze mi z tym! nie mam do nikogo pretensji i wyzutow ze ktos ma jedno albo wcale!!!! Zyje nam sie dobrze- mam pieniadze na jedzenie , zabawki............... szkoda tych dzieci ktore nie maja co jesc.................wspolczuje im !!! moj plan- 2 dzieci i mala roznica wiekow- wykonana. terza zajmuje sie moimi skarbami a pozniej soba(chodzi mi o prace itp). pozdrawiam serdecznie i zycze spelnienia marzen!!!

Wstrząsa mną, kiedy czytam wypowiedzi stawiające w opozycji rodzenie dzieci i wykształcenie, czy posiadanie fajnej pracy. Trzeba mieć ciasne horyzonty, żeby nie dostrzegać możliwości pogodzenia tych spraw ze sobą.

Jak zlikwidują ZUS, tp sama sobie na emeryturę zarobisz :) Albo inaczej - kup hektar pola uprawnego, ubezpiecz się w KRUS (składka ok. 200zł na 3 miesiace) a po latach idź na rentę strukturalną (800-1500zł). Żyć nie umierać.

Wnoszę o wykasowanie tego tematu, bo obraża uczucia większości kobiet mających dzieci! ;)Poważnie....

Gość nie chcę dzieci nie chcę zmart
Dla męża, dla siebie, dla rodziców, dla celu, który sobie postawiłam, dla pasji. Albo po prostu żyć z dnia, na dzień, niczym się nie przejmować, cieszyć się chwilą. Po to żyję, po to trwam i o dziwo dobrze mi z tym. Dziecko zburzyłoby mój spokój. Nie mogłabym się cieszyć życiem, nie mogłabym zrobić czegoś dla siebie, bo zawsze robiłabym to z myślą o kimś.