Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość visine

Której z Was zrobił się CELLULIT po tabletkach anty...?

Polecane posty

mysle, ze i zimne i naprzemienne maja podobne dzialanie. tylko naprzemienne moga powodowac pekanie naczyniek. mi na razie nie pekaja wiec stosuje wlasnie takie. staram sie aby roznica temperatur byla duza co jest srednio przyjemne, szczegolnie bardzo zimna woda.. i na koniec zawsz dluzej zimna zeby skora byla napieta.

Gość +++_+++
Ja mam cellulit po Jeannine - dramat, nie jest wcale tak latwo go zwalczyc. Dodam tylko, ze tez jestem szczupla, pigulek juz nie biore i nie mam zamiaru wiecej tego swinstwa lykac. A...gin, ktory mi je przepisal po mojej delikatnej sugestii ze zrobil mi sie cellulit po anty mnie wysmial i kazal przyjmowac dalej - zmienilam gina i ten nowy potwierdzil niestety moje slowa.

Mnie się zrobił cellulit dosłownie w 3 miesiące odkąd zaczęłam brać Marvelon. Od 5 lat nie stosuję już tabletek anty, a mega celllulit został. Jestem bardzo szczupła i beznadziejnie to wygląda. Teraz walczę z tym syfem i jestem na 100% pewna że to że się pojawił zasługa tabletek anty.:(

Zaczęłam też stosowac piling kawowy i taką maseczkę kawową polecaną przez dziewczyny na forum i mam wrażenie że jest ciut ciut lepiej i przy regularnym stosowaniu + ćwiczenia i zdrowa dieta cellulit przestanie przynajmniej być widoczny. Dla zainteresowanych podaję linka do tej maseczki, jest naprawdę fajna: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3217009&start=120 Ps. Nie jestem grubasem 168 cm i ważę 55 kg - a cellulit mam mega , tak że szczupłe też to dopada niestety. W ciuchach wyglądam super a bez to porażka...

ja zawsze bylam przekonana ze bede stosowac tabletki(w koncu są najbardziej skuteczne). niestety po tym, co tu przeczytałam juz nie jestem taka pewna czy bede je brac...jeszcze nie uprawiamy seksu, ale kto wie moze juz niedługo. wszystkie piszecie ze cellulit zrobił Wam sie dopiera po tabletkach. dziwne, bo wydawało mi sie zawsze ze duza większosc nastolatek ma cellulit i wątpie zeby wszystkie brały tabletki. ja sama mam cellulit mimo ze jestem szczupła. ale u nas to chyba dziedziczne. moja mama tez zawsze byla drobna, nigdy nie brała tabletek a ma masakryczny cellulit. spodziewam sie ze po tabletkach nie moglabym juz patrzec na swoje uda...Dziewczyny, skoro tak odradzacie tę metode anty to co polecacie?

Prawda jest taka, że przed zastosowaniem jakichkolwiek tabletek anty lekarz powinien skierowac na badania i dopasować je indywidualnie do każdej z nas. Niestety tego nie robią tylko wypisują to co jest akurat na topie albo co firma farmaceutyczna poleca ( doktorek sobie za to pojedzie do ciepłych krajów). Nasze zdrowie jest na dalszym planie. Trzeba iść do mądrego ginekologa i on dobierze odpowiedni sposób antykoncepcji.

Gość Bralam i zaluje
apetyt tez sie zwiekszyl ale zawsze bylam lakomczuchem a nigdy nie wazylam wiecej nic 65 kilo a teraz masakra.plakac sie chce sama siebie nie poznaje bo zawsze od dziecka bylam chuderlakiem.W czasie brania bylam ciagle zmeczona spiaca libido rowne zeru.Teraz libido powoli wraca ale miesieczki mnie rozbrajaja.Umieram z bolu co miesiac tak ze przechodzi dopiero po 5 tabletkach.okres spoznia sie za kazdym razem ostatnio mialam tylko raz w terminie takie lekkie uplawy potem przerwa i normalny okres.Kolejny powinnam dostac dzis ale nic z tego ani widu ani slychu.Jestem zalamana ich skutkiem.Zastanawilam sie zeby do nich wroci bo panicznie boje sie ciazy i seks traci swoj smak kiedy ciagle mysle czy gumka nie peknie czy sie nie zsunie,czy oby na pewno nie dotknelam jego a potem siebie.Podczas brania bylam okrona mialam takie humorki ze sama nie wiedzilam co zaraz zaczne wyprawiac,napady placzu potem usmiech bylam wredna zmeczona soba!

to ja przeszlam na swojczarny nick Do M-A-L-U-U-U-T-KA ja teraz stosuje globulki patentex i prezerwatywy.Marzy mi sie seks bez gumki ale ....z czegos trzeba zrezygnowac:(

Gość mi po Cileście
:-(

do malutkiej: ja troche czytalam o przyczynach cellulitu i poza genetycznym uwarunkowaniem przyczyna sa hormony. choc dziewczyny nie biora o maja cellulit bo albo w rodzinie juz byl, albo jest od hormonow z jedzenia np kurczakow, ktore sa niemi faszerowane. mimo to tabletki tylko poteguja jego powstawanie i jest to praktycznie nie uniknione, chyba, ze nie bedziesz ich brac. ja bede stosowac globulki i prezerwatywe. mi lekarz wykonal wszystkie badania przed dobraniem pigulek i nie mialam przez cale lata zadnych widocznych skutkow ubocznych, moze gdybym je miala zrezygnowalambym wczesniej i miala piekne nogi. boje sie ciazy i chcialam sie odpowiedzialnie zabezpieczac, ale okazalo sie to nie zdrowe.. mysle, ze metoda, ktora wybiore nie bedzie taka zla. do pigulek moze wroce jak bede miec juz dzieci i bede starsza...choc watpie aby przestalo mi zalezec na wygladzie.

Gość no to extra
tabletki wcale w takim razie nie sa takie fajne jakby sie mogło wydawac

tylko glibulki sie pienia:( i potem sie tak troche wylewaja czasem bardzo ale jakos trzeba przecierpiec

chciałam zauważyć ze większości zrobił się cellulit po CILESCIE, a może znacie inne tabletki po których nikomu nic sie ze skora nie zrobiło?

mi się zrobił cellulit po dianie35, mimo iż jestem chuda, waże tylko 48kg przy 169, mam cellulit, nie taki zaawansowany, widać po ścisnięciu w palce, wcześniej nie miałam, brałam 3 lata, teraz ni biore od 2 lat a i tak nie znikł.

Gość po diane mi sie zrobil

Gość nikon_ka
Witam Was, ja mam pytanie odwrotne niż w temacie. Czy brała któraś z Was tabletki, po których nie miała cellulitu? Brałam wcześniej cilest, zrobbil mi sie lekki cellulit, przestałam brac bo zerwałam chłopakiem...teraz po roku znow chcialabym wziasc...ale jakie?

Gość Katia1617
Drogie kolezanki, potwierdzam to co piszecie. Ja od 1,5 okuk zazywam tabletki. Najpierw Yasmin (ok. 1 okr) teraz yasminelle (pol roku). Niby to sa jak tabl. nowej generacji, nie zatrzymujace wody w organizmie, ale i u mnie pojawil sie znacznie wiekszy cellulit. Owszem wczesnie tez miala, ael tylko na udach (z tylu ) i pupie. Teraz mam na na nogach z tylu i brzuchu i .. na plecach:(( Straszne.

Gość Katia1617
Aha, i przytylam, choc wcale sie nie objadam :(

Gość tabletki to szajs
po iluś latach problemy z regularnym cyklem, cellulit i jeszcze mogą się przyczyniac do powstawania nadżerek na szyjce macicy skoro już rozmawiamy o zdrowiu to także stanowczo odradzam używanie tamponów, używałam je od 15stego roku życia cieszyłam się tą reklamowaną swobodą i wygodą i dopiero teraz do mnie dociera że właśnie w taki sposób (tabletki plus tampony) sama na własne życzenie ufundowałam sobie nadżerkę, II gr cytologii i byc może problemy z poczęciem dziecka ....że o zagrożeniu rakiem szyjki macicy nie wspomnę..... po prostu super, dziś juz wiem, że lepsza opcja to prezerwatywa plus globulka......zresztą, puki naprawde nie wiecie czy mozna ufac facetowi to seks w prezerwatywie powinien byc normą (poczytajcie trochę o wirisue HPV, chlamydii, grzybicach i innych takich) Seks bez zabezpieczenia moze spowodowac że za kilka dobrych lat okaże sie że jesteście niepłodne bo ktoś was kiedys czyms nieświadomie zaraził.

wydaje mi się ze wpis powyzej to bardzo madre i wazne slowa... kurcze ja sie troszkę tymi tamponami przestraszyłam... uzywanie ich do tej pory uważałam za normę.

Gość wewe
mi się pogłębił cellulit po cileście, teraz biorę yasmine ale on i tak został. Moje uda wyglądają jak kalafiory, mój brzuch to plastelinka i dosta łam cellulitu na ramionach. Nawet nie chce mi się już tego smarować, bo jestem załamana na maksa

Gość tschumi
jejjuu dziewczyny ja tez mam cellulit...blagam jesli znacie jakies sposoby na usunicie jego , napiszcze, prosze...

dziewczyny ja brałam kiedyś diane 35 ,od 2 miesięcy biore cilest i to co mi sie zrobiło na udach to może nie tragedia ale widze że nie sa takie jak być powinny(poczatki celulitu).Czy sadzicie ze zmiana na plasterki bedzie lepsza???W koncu to i to to hormony...

Gość no to ja się wyłamię
brałam tabletki przez 6 lat, trochę przytyłam - z własnej winy, cellulitu nie pogłębiły, po odstawieniu schudłam bardzo szybko, w sumie nie zauważyłam większego wpływu tabletek an moje ciało, gorzej z cerą.. :-O :-O

ktos pytal o plastry. wydaje mi sie, ze maja takie same skutki uboczne jak tabletki wylaczajac jedynie niszczenie watroby.. jak widac zadna najnowsza generacja nie jest na tyle nowa aby byla w 100% bezpieczna. mysle, ze minie jeszcze wiele lat zanim zostanie wynaleziona superpigulka po, ktorej nie bedzie az tak widocznych skutkow ubocznych. ja tylko sie zastanawiam jakie spustoszenie pigulki sieja wewnatrz organizmu skoro to co jest widoczne wyglada tak obrzydliwie.

Gość kafeterii stala bywalczyni
mi sie po cilescie zrobil cellulit, bralam okolo rok czasu. nie polecam, ale nie potrafie wskazac takze innych, zastępczych.

Gość i ja mam
ale to ogolnie od zlego trybu zycia plus tabletki.