Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoskatoja

Konto zawieszone na allegro

Polecane posty

Gość ktoskatoja

Miał ktoś moze zawieszone konto na allegro czy to da sie odblokowac ?????

Gość bhbhbh
z jakiego powodu ci zawiesili?

Mialam niejedno. Oczywiście, że się da. Trzeba napisać list obiecać poprawe i takie tam brednie. No chyba, że przeskrobalaś coś poważnego albo któryś już z kolei raz wtedy zostaje jedynie otworzyć nowe.

Gość Tomcio z Paluch2
da sie odblokowac.Jak 1 z 3 osob ktore daly Ci ostrzezenia wycofa je. Swoja droga skoro sie dopuscilas tego to nie powinnas byc na allegro.

Gość ale słodka
a czemu zawieszają? co trzeba przeskrobać?

Gość a co zrobiłaś

Gość ktoskatoja
po sobie podlicytowywalam kontem brata raz siostry... Napisałam im ze to juz sie nie powtórzy. Odblokują mi te konta ???

Gość ktoskatoja
ale czemu tylko jedneee....

Gość bhbhbh
a bratu i siostrze też zablokowali? a to sprytne, nie sądziłam, że takie rzeczy u nich wykryją

Gość jjjjjjb
ja prosze zawsze kolege zeby podbijal ;)

Gość ktoskatoja
Zablokowali wszytskie konta z tego samego IP, no i te konta tez szły na ten sam adres...

Gość ktoskatoja
Znajomi tez mi podbijali ale ich konta nie zablokowali

Gość bhbhbh
wynika z tego, że oni prawdzają kazdą licytację? w takim gąszczu?

Gość ktoskatoja
ale zablokowali tez konto mojej mamy, a ona wogole nie licytowała jeszcze na allegro... tylko to ze ma ten sam adres i IP.

Gość i bardzo słusznie
chcesz coś sprzedać - to sprzedawaj, a nie się bawisz w podbijanie cen :o wreszcie robią z tym porządek - widać opłaca się zgłaszać takich "uczciwych" allegrowiczów oni rozpatrują te zaiweszenia i nie masz dużych szans na odzyskanie konta, skoro jeszcze dwa iinne miałaś do dyspozycji i wykorzystywałaś je do oszustw w swoich aukcjach

Gość bhbhbh
ja też czasem wystawiam i nie powiem, miewałam takie mysli, aby przelicytować z konta kogos z rodziny. Chyba dobrze, że zostało tylko na myslach

Gość ktoskatoja
No pisałam juz do allegro... ale sie teraz zastanawiam czy to wogole cos da... i czy jest szansa iz konta zostana odblokowane.

Gość Tomcio z Paluch2
nieznajomosc prawa nie zwalnia z odpowiedzialnosci.

Gość i bardzo słusznie
hehe niezanjomośc przepisów jest w tym wypaku na jej niekorzyść niż korzyść - zakłądając konto masz OBOWIĄZEK się z regulaminem zapoznać - nie pisz ze nie wiedziałaś, bo się pogrążysz jeszcze bardziej

Zawiesili mamy, bo miala takie dane jak wy. Mówię Ci - napisz ten list do nich i czekaj. I pomyśl o przeczytaniu regulaminu :) Wszystko da się obejść, ale rób to mądrze.

Gość ktoskatoja
Ludzie co wyyyy.... Przecierz trzeba sobie jakos radzic... Ja nie mówie ze tam dzieki temu zarabiałam milionyyyyyy. czasem to była tylko złotóweczka

Gość ktoskatoja
ROSALINDA PACZEKO respect i dzieki za wsparcie :)

Gość alicja23_
a powiedzcie mi czy jest szansa ze odblokuja mi konto w takiej sytuacji: sprzedalam koszulke, babka mi zaplacila (niecale 10zl) a ja jej tego nie wyslalam, nie specjalnie, jakos nie bylo mi po drodze na poczte (wiem ze to glupie i bardzo zaluje). konto bylo nowe, mialam 2 komentarze pozytywne od kupujacych i 1 poz. od sprzedajacego. ostatnio znalazlam ta koszulke zapakowana i zaadresowana i ide ja dzisiaj wyslac (po pol roku...). czy jest sznasa ze gdy wyjasnie allegro ze wyslalam itd to odwiesza mi konto? :( to bylo glupie i wynikalo z mojego lenistwa, zaluje tego i juz nigdy tak nie zrobie. z reszta sprzedawalam bardzo duzo rzeczy (na konto kolezanki) i zawsze bylo wszytsko ok, zgodnie z opisem, regulaminem

Gość i bardzo słusznie
a mnie wkurwia niemiłosiernie to podbijanie w ostatniej minucie przez autora aukcji 😡 i ostatnio zgłaszam.. bardzo dobrze jak widac, bo zaczęłi to sprawdzać.. staram się w ogóle nie kupować na aukcjach, wolę dołożyć więcej i miec kup teraz a nie jakieś pseudosprytne przebitki minutę do końca.. tak że sami sobie szkodzicie - bo tobie ta złotowka niewiele da, a ktos się zraza do takiego traktowania potencjalnego klienta i rezygnuje