Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoskatoja

Konto zawieszone na allegro

Polecane posty

Gość i bardzo słusznie
alicja - chyba śnisz.. niestty - sprzedających też obowiązują pewne zasady. gdyby ci nie wpłaciła, to jeszcze - ale olałaś ją na całej linii - na jakiej podstawie mieliby ci odblokować konto? bo postanawiasz porawę? kazdy by tak mówił :)

alicja23_ - zablokowali Ci konto za niewyslanie rzeczy ? No to mnie akurat bardzo dziwi. Może babka narobila dużo halasu kolo tej sprawy, pisala do allegro itd. Wyślij koszule i próbuj. To nic nie szkodzi.

Gość ktoskatoja
do " i bardzo słusznie" Czemu myslisz ze to autor aukcji sobie pod koniec podlicytowuje :/ Są rózne programy ze idzie w ostatnich sekundach zalicytowac...

Gość ktoskatoja
alicja23_ jak mogłas by taka leniwa, jestes bałaganiara i tyle. Ja bym wysłała teraz tej babce bluzke i jeszcze cos w rekopensacie za taki długi czas czekania.

Gość bhbhbh
alicja, nie wiem czy ci odblokują, ale to co opisujesz, jest trochę niepoważne. Jak można nie wywiązać się z umowy. Zawsze pomyśl, że ciebie to spotkało jako kupującą. Jestem na allegro tak sprzedawcą jak i kupującą, mam 250 komentarzy pozytywnych, a ni jednego negatywa, ale do aukcji podchodzę naprawdę uczciwie. Próbuję rozumieć kupujacego, bo sama też nim jestem. Z moich doświadczeń wynika, że najlepiej jest prowadzić interesy z takimi użytkownikami na allegro, którzy są zarowno sprzedającymi jak i kupującymi.

Gość i bardzo słusznie
no co ty?:o i niby program |SAM podbija, nie jest to ustawione pod autora w ogóle? to po co w takim razie? hehe

Gość alicja23_
no tak, babka napisala do allegro zeby mi zawiesili konto bo wplacila i nie dostala. koszulke oczywiscie wysle, z czystej uczciwosci nawet jesli mieliby mi nie odblokowac. ale chcialabym odzyskac swoje konto i udowodnic ze nic podobnego nie bedzie mialo juz miejsca. zastanawiam sie tylko co napisac? widze ze ty sie na tym znasz :)

Gość ktoskatoja
i bardzo słusznie - widac ze nie rozumiesz nic.... szkoda słów na ciebie

Gość Ciezki swiat
i bardzo słusznie. Powiem tylko jesteś pajac jeśli myślisz, że dzieki tobie Allegro \"zaczeło\" sprawdzać takie rzeczy. Od poczatku polisą allegro było blokowanie wszystkich kont przebijajacych i zakłucajacych płynność licytacji. Poza tym panie \"ojej przebija w ostatniej minucie\". Po co wystawiajacy miałbym przebijać w ostatniej minucie swoja własna aukcje? przeciez wtedy jest duże ryzyko, że nikt nie kupi. PS. jeśli twoja skromna osobka nie radzi sobie z trudami licytowania. Ani nie masz możliwosci intelektualnych znaleść sobie program licytujacy to wspomoge cie... tak wspomagam dzieci www.snajper.net mam nadzieje, że zaczniesz sobie dawać rade w tym cieżkim swiecie Aukcji ALLEGRO :D

Gość ktoskatoja
alicja23_ jesli tam masz tak mało komentarzy to moze załóz sobie nowe konto i juz.

Gość alicja23_
jasne ze moglabym zalozyc nowe konto, ale che miec czysto na swoje imie i nazwisko, na swoj adres... a tak to bede musiala kombinowac a nie chce :/

Gość i bardzo słusznie
jasne że nie tylko przeze mnie ale masa ludzi robi podobnie jak ja i to jest właśnie bardzo słuszne kupuję ze sklepów itp instytucji, bo prywatne osoby lubią właśnie albo nie chcieć ruszy dupy na pocztę aby wysląć jak alicja, albo zapomnieć.. kupuję więc wyłącznie za pobraniem - bo wtedy paczka w dwa dni dociera do mnie - w przeciwieństwie do przedpłaty na konto, gdzie mniej niż tydzień nie ma opcji - i mam gdzieś takich sprzedawców jak wy - tyle. a uważam blokowanie kont takim oszustom jak wy za bardzo słuszne i mam prawo się wypowiedzieć

Na pewno allegro przysylalo Ci jakieś upomnienia. Musisz trzymać się tego co tam pisalaś do nich. Jeśli nie odpowiadalaś wcale może napisz po prostu, że nie moglaś wyslać z powodu jakiegoś wyjazdu czy coś podobnego i teraz już wszystkie sprawy uregulowalaś i prosisz o odblokowanie.

Gość i bardzo słusznie
a co do nie kupi jak przebija w ostatniej minucie - słusznie - ja nie rezygnuję. nie będę zasilać konta cwaniaczka który żeruje na tym, ze mi na czymś pilnie zależy.. kupuję z odpowiednim marginesem czasu i jestem w stanie poczekać na lepsza ofertę i puścić kantem tę, w której chce się ze mnie zedrzeć, choćby kilka zł :O

Gość i bardzo słusznie
*ja rezygnuję miało być

Gość bhbhbh
i bardzo słusznie, tu muszę zaoponować. Nie jest prawdą, że nie ma opcji mniej niż w tydzień przesyłka. Na moich aukcjach jest tak, że dziś odnotowanie wpłaty na koncie (mam też powiadomienie sms w razie braku netu) i dziś wysyłka.Bywa, że w 2 dni od zakończenia aukcji towar znajduje sie u kupującego, To oczywiście w wersji kiedy kupujący i sprzedający mają konta w tym samym banku, najlepiej internetowe i przesyłka jest priorytetowa (pomijam opieszałość poczty).

Gość i bardzo słusznie
oj tak - moja pomyłka. chodziło mi o tydzień od momentu, kiedy uda mi się dodzwonić do sprzedającego (co też jest horrorem..) i powiadomić, że trzy dni temu zostało na jego konto wpłacone - bo mnie interesuje kiedy mam spodziewać się paczki - żeby ktoś był w domu i ją odebrał - i z reguły słyszę - dwa dni i będzie a czekam minimum tydzień lub dłużej. ja biorę oczywiście porawkę na to, że na poczcie się schodzi z tym, to samo banki itp. ale olewcze podejście do klineta jest nagminne (w tych moich przypadkach) gdy zapłaci z góry - niech czeka.. masakra

Gość bhbhbh
i słusznie nie jestes więc moim klientem/ką, bo zaznaczam na swoich aukcjach 'nie wysyłam za pobraniem':) Po nadaniu każdej przesyłki powiadamiam kupujacego krótkim mailem o wysłaniu, to przecież kilka minut, ale jest dobry przepływ informacji i zadowolenie obu stron. Cóż, nie wszyscy podchodzą do tych spraw solidnie, ale są też uczciwi sprzedawcy spośród tych indywidualnych, niekoniecznie sklepy, z których licytacji Ty korzystasz. Wiadomo,w zdalne zakupy zawsze trzeba wkalkulować pewne ryzyko.

Gość i bardzo słusznie
nie kupuje w ogóle u osob, które nie maja za pobraniem :) dla mnie to takie "ja tobie nie wierzę ale ty mi musisz" i kupuję na alle tylko to, czego naprawdę nie dostanę w sklepie normalnie.. zeszło na psy niestety aż szkoda..

I dobrze, powinni jeszcze częściej zawieszać konta niepoważnym osobom:P Jak ktoś podchodzi do tego na serio to potrafi mieć kilka tysięcy komentarzy bez żadnych negatywów, ale jak to w życiu, dużo jest osób niepoważnych:(

Gość bhbhbh
dużo w tym racji...rzeczywiście allegro zeszło na psy. Co do zakupów w tym portalu również wprowadzilam ogranicznik, kilka niewypałow i wyobraż sobie, że również ze sklepu. Buty rozleciały sie po pioerwszym wyjściu. Ni składałam reklamacji, ale już wiecej nie kupię. Sklep, miara, gwarancja - to najlepszy sposób. Pozdrawiam

Gość butka
ja tez kuplam buty na allegro i to w sklepie internetowym i to bylo totalne badziewie, mialy byc drewniaki a byly to plastiki jakies i krzywo wykonane a dlugosc wkladki zawyzona i nie pasowamy mi. dobrze ze kase otrzymalam nie polecam kupowac butow na allegro!!!

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci