Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka887

NASTOLATKI Z POLSKICH RODZIN W NIEMCZECH-jakie są?

Polecane posty

Gość polka887

CZESC, mam pewno pytanie... może ktoś z Was ma rodzine, mieszka, bywa w Niemczech... otóż jakie są tamtejsze nastolatki, te z Polskich rodzin? jade na wymiane, i bede miesiąc zadawała sie z takimi;) dlatego jestem ciekawa;) czy w ogóle jest jakaś róznica? czy tak samo jak w Polsce?

Gość polka887
słyszałam, że dzieciaki tam są bardzo zepsute;/ mają dużo kasy bajecznie sie ubierają może ktos troszke mi pomoże rozwiać wątpliwości?

Gość brzydkie zawistne o ładniejs
są brzydkie, zawistne o (ładniejsze) polskie dziewczyny, chętnie się o to biją, piją alkohol i biorą narkotyki w dużo młodszym wieku niż w polsce.

Gość polka887
o matko... toś mnie nie pocieszyła;/ ale jade do polskiej rodziny mają córki w wieku 18 i 15 lat

Gość jak się wkręciłaś na taką wymi
jak się wkręciłaś na taką wymiane>? na długo jedziesz? (ja mam rodzine w padebornie, ciotecznych braci - ale znam ich koelżanl0 wstrętne ropy

Gość polka887
hmmm...nasz miasto ma miasto pratnerskie w niemczech... w czerwcu byli u nas niemcy (5 chłopaków)....a na cały wrzesień jedzie od nas 20 osób trzeba było napisac test z niemieckiego (dość prosty) i zapłącić 200 zł za podróż w dwie strony

Gość ciuchy serio maja fajne
oryginalne, fryzury tez możesz wyglądac jak szara myszka

Gość jak dla mnie-normalniee

Gość jacoo
nastolatki różnią sie od polskich jak niebo i ziemia;) więcej luzu, więcej kasy, wiecej zabawy, mniej problemów całkiem inne życie

Gość tam nastolatki tu nastolatki
nie powiedzialabym ze ubieraja sie lepiej, ja wogole uwazam ze polskie dziewczyny sie lepiej ubieraja( tez bylam ta nastolatka z polskich rodzin do zamazpojscia;-) ). Maja lepszy gust niz niemki, bardziej o siebie dbaja ale to chyba typow edla polskich dziewczyn:-D. Polskie dziewczyny sa na ogol "surowo chowane". U nas i u znajomych polskich rodzin nie moga dziewczyny spac u chlopaka ani chlopak u nich.Dyskoteki Ok ale tez nie sa dobrze widziane, szczegolnie nie wtedy gdy idziesz cala noc balowac.Tutejsi "polscy rodzice" maja jeszcze ta stara mentalnosc ktora przywiezli z polski inawet nie zauwazyli ze wiele rzeczy sie rowniez w polsce zmienilo/poluzowalo...

Gość ja zauwazylam
ze niemki ubieraja sie na jedno kopyto - modne sa paski - wszystkie nosza bluzki w paski. modne sa balerinki - wszystkie je nosza. modne staly sie grochy - znikaja paski, pojawiaja sie grochy. do tego mangowe fryzury i solarka. oczywiscie w polsce tez tak jest, ale jeszcze nie na taka skale

Gość kallona
a ja byłam prawie miesiąc w niemczech i musze powiedzieć, że laski ubierają sie o niebo lepiej! zajebisty styl! super fryzury, oryginalne ciuchy! zadbane, wyluzowane, czułam sie fatalnie

Mam kuzynki w Niemczech wychowane w polskiej rodzinie, 16 i 17 lat. Mysle, że to czy sie rożnią od Niemek jest dla nich na korzyść. Nie palą, a ponoc w ich klasie wszyscy palą, nie farbuja włosow, tata im nie pozwala i sie nawet nie buntują. Malują się od dawna,choć raczej subtelnie. Tam makijaz u dziewczyn chyba od 13 lat to standard. Ogolnie dziewczyny sa fajne, wiedza o swoich korzeniach i znają polski, w domu rozmawia sie po polsku.

Gość ilona007
czesc, ja mieszkam w małym miasteczku w opolskim...w okresie wakacyjnym przyjeżdża tutaj MULTUM polskich rodzin, które w latach 80 wyemigrowały do niemiec za chlebem... często właśnie przyjeżdżają nastolatki, ok. 15-18 lat...wyglądają na dużo starszych! obowiązkowo fajka w buzi, markowe ciuchy, masa pasków, korali i w ogóle dodatków

Gość nie martw sie przeciez
to tylko miesiac, jakby nie bylo zle nie bedzie:):):)