Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaaaaaaaa

tampon !! a wakacje?

Polecane posty

Gość olaaaaaaaaa

wybieram sie do turcji, miejmy nadzieje ze nie wypandie mi w tym czasie okres alejesli sie spozni o pare dni co czasem mi sie zdarza to wypadnie mi okres! i wtedy nic ..,. bedzie trzeba uzyc tamponow, znaczys ie w porzedni okres wsadzilam sobie ob z dwoma lezkami ale jakos nie bylo mi za wygodnie, obawiam sie ze za plytko go wsadzilam. ale wiecej nie porbowalam a szkoda bo gdybym wiedziala ze wyjade to chcialabym miec juz swobodne ich uzywanie za soba.. ale na temat. czy tampon moge wsadzic za gleboko? staralam sie pchac daleko ale jak wstalam to go czulam a nie chcialam go juz tam prpoawiac i soboe tam grzebac:P czy powinnam za pierwszym razem uzywac mini i najwyzej je czesciej zmieniac? i upal ? kapiele ? nie beda przeszkoda? czy moge sie opalac czy lepiej w te najgorsze godziny 11-14 kryc sie w cieniu? moze jeszcze jakies rady jak ktos ma ! z gory dziekuje

Gość renia5555
Tampon należy wsadzić aż do oporu bardzo głęboko. na początku możesz użyć mini. nie martw sie ze ci wypadnie, bo jak dobrze wlozysz to nie ma takiej mozliwości.mozesz uzyc tampona z aplikatorem to bedziesz miala pewnosc ze dobrze wszedl. mozesz sie w nim kapac i opalac. jak masz jeszcze jakies pytanie to smialo

Gość olaaaaaaaaa
a jak nalezy wprowqadzic tampon z z aplikatorem? i jakie polecasz ob?

Gość Eleonora Pieskowna
;) Nie wolno sie opalac , chyba ze chcesz miec krwotok:) Na ulotce pisze jak sie umieszcza tampon. Na najbardziej obfite dni wybierasz np OB super, ale to zalezy jaka masz miesiaczke. Nikt nie doradzi dobrze bo sama wiesz jak to wyglada. Tampon mozna wlozyc glebiej, oczywiscie, a "za gleboko" to bys musiala miec dwa razy dluzsze palce.

Gość renia5555
Tampon z aplikatorem to znam tylko tampaxy najlepsze. na ulotce bedziesz miala dokladnie napisana instrukcje. naprawde nie boj sie, nie wsuniesz go za gleboko. ob tez sa super, ale bez aplikatora. mozesz smialo pytac o co chcesz

nie możesz go włożyć za głęboko, spokojnie :D nie przejdzie przez szyjkę macicy za nic przygotuj sobie OB mini na początek (żeby przywyknąć do zakładania) i normal (2 łezki) bo mini błyskawicznie przesiąkają opalać się raczej nie powinnaś za bardzo w pierwszych dniach bo okres lekko osłabia, a poza tym w południe opalanie jest generalnie niewskazane pływać z tamponem możesz spokojnie tylko po wyjściu z wody - wymiana aha - jeśli woda jest brudna nie radzę się kąpać bo można załapać szybciej infekcję (macica to wtedy otwarta rana jakby nie patrzeć)

Gość olaaaaaaaaa
ok dzieki za odpowiedzi.. a lepsze z aplikatorem cZy tez bez?

heheh szkoły są różne - ja nigdy nie mogłam dać sobie rady z aplikatorami, wolałam sam tampon i naprawdę polecam OB (najlepiej z otoczką silk touch czy tak jakoś - łatwiej i włożyć i wyjąć), takie tampaxy zawsze wydawały mi sie jakieś takie twarde, nieprzyjemne w użyciu

Gość renia5555
Ja wole osobiscie bez aplikatora

Gość olaaaaaaaaa
moz eglupie pytanie ale caly palec mam wsadzic ?

Gość renia5555
no cos ty, prawie wcale palca nie wsadzasz, tylko trochę(tylko nie probuj teraz jak nie masz okresu...)

Gość każdy po swojemu
-ja tylko OB silk tuch - rewelacyjnem, nawet w porownaniu do poprzednich OB "zwyklych" - o niebo lepsze! Dlugo mialam opory co do tamponow - mialam chyba z 22 lata jak sie w koncu udalo i...to byl chyba najszczesliwszy dzien mojego zycia - bo teraz nie wyobrazam sobie bez nich życia! Ale aplikatorom mowie: NIE :P Wsadzam palucha calego i gotowe ;)

Gość olaaaaaaaaa
no wiem wiem ze teraz nie:P no to ostatni raz wlozylam chyba pol palca i a nadal czulam tampon wiec chyba za plytko.;/ moze ja mam jakas duza pochwe:P

Ja polecam tampaksy z aplikatorem-są bardzo wygodne w uzyciu. Uratowaly mnie w te wakacje nad morzem;) Łatwo się je aplikuje i usuwa,są też bardziej higieniczne:) Ja jakos nie moglam sobie dac rady z tymi bez aplikatora;)

Gość musisz najpierw
musisz najpierw isc do ginekologa zeby cii powiedzial czy mozesz w ogole uzywac tamponow, musi cie najpierw zbadac

Gość pitu_pitu
a po co?? Ja nie byłam (zanim zaczełam tamponow uzywac) i zyje! Jak i mnostwo moich kolezanek...

spokojnie - jak rozwiniesz tampon to, naciągnij sznureczek, lekko rozchyl go od spodu i włóż w to gniazdko palec - i wtedy delikatnie wprowadź go do oporu

Gość olaaaaaaaaa
ok thx

Gość olaaaaaaaaa
odpowiednio malo zeby zadawac takie pytania:P