Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PIERNICZEK

CIĄGŁE BÓLE PODBRZUSZA I PIERWSZA WIZYTA GINEKOLOGA

Polecane posty

Gość PIERNICZEK

Hej.Mam pytanko...Niedługo mam pierwsza wizyte u ginekologa.Ide do kobiety ponieważ sie stresuje,a tak bardzo nie bede sie krepowac.Czesto w dniach plodnych odczuwam bol w podbrzuszu...a gdy dostaje okres to brzuszek bardzo mnie boli.Czy to moze spowodować ze badanie bedzie nie przyjemne?Ja mam 17lat(niedugo 18)a moj chlopak jest juz pelnoletni...czy moze byc ze mna w trakcie badania?Chociaz jeszcze nie mam 18lat? prosze odpiszcie na moje pytania.Dziekuje i pozdrawiam

Gość Myślę
że to nie będzie miało wpływu na badanie, chyba że pójdziesz w te dni, kiedy będziesz miała te dolegliwości. A co do obecności chłopaka to raczej zależy od lekarza. Ja osobiście bardziej bym się krępowała przy moim chłopaku.

Gość PIERNICZEK
no ale jeżeli juz zaczelismy wspolzyc ze soba,to czego mam sie wstydzic?to on namawia mnie na ta wizyte

mnie też boli brzuch w dni płodne ale to znak że mam owulację :) a co do okresu to mam bardzo silne bóle lekarz powiedział że może mi przepisać anty i to minie... póki co zdecydowałam się na silniejsze tabletki przeciwbólowe :) byłam u faceta i jakoś wg mnie to nie ma różnicy :p

Gość PIERNICZEK
mi czasem aż jest słabo.mozliwe ze to torbiel?

Ja jak mam okres to mi słabo nie moge leżeć siedzieć nic i w dodatku chce się mi wymiotować... No ale lekarz mnie zbadał i powiedział że nic mi nie jest :p a moja mama jak kiedyś była to jej nawet poweidział że po 1 dziecku przejdzie :) a teraz wiadomo są już tabletki...:)

Gość PIERNICZEK
na szczescie sa tabletki...tylko one mi pomagają...(ale tylko czasem bo bóle mam tak silne).Najgorsze jest to ze właśnie teraz przez to przechodze

Gość PIERNICZEK
BOJE SIE TEJ PIERWSZEJ WIZYTY :( Różnie to bywa...

Gość pani z pekape
możesz pójsć z chłopakiem, ale on niech na ciebie zaczeka w poczekalni no przynajmniej ja bym sie czuła jak niedorozwinięta, gdyby mój facet poszedł ze mna do ginekologa

Gość PIERNICZEK
pamietna data...nawet fajnie...:) Trudno czeba iść i zbadać sie ... czy lekarz zgodzi sie na zapisanie mi tabletek anty?> Najgorsze bedzie to rozebranie sie :/

Gość PIERNICZEK
no ale nie ma chyba nic w tym złego gdyby wszedł tam ze mna,prawda?.bo jesli chodzi o mnie to czuła bym sie bardziej pewnie

Gość pani z pekape
złego nic nie ma , nie ja tylko mówie , że umarłabym ze wstydu, jakby chłopak ze mną wszedł do gabinetu; bop czułabym się jak jakas niesamodzielna ciucma, którą trzeba prowadzić za rączkę mój znajomy, arab, chodzi ze swoją żoną do ginekologa, wszyscy sie z teego śmieją bo to nie jest takie całkiem normalne

Gość PIERNICZEK
mam nadzieje ze nie bedzie tak zle bo widze ze tobie kazda wizyta nie sprawiała problemu

Gość PIERNICZEK
może to nie jest normalne...ale chodzi o to by dla mnie badanie bylo jak najbardziej przyjemne...no i wtedy bedzie kiedy ukochana osoba bedzie przy mnie.mi chodzi tylko o ten pierwszy raz

Gość PIERNICZEK
mam jeszcze jedno pytanko...czesto odczuwam z lewej strony gdy dostaje okres albo w jego trakcie silne ukłucia.co to może być?

Gość PIERNICZEK
odpiszcie mi,,,, prosze

Gość kkkkkkkiarra
ja bym nigdy nie wpadla na to, zeby faceta przytaszczyc do ginekologa ze mna!!! i zeby obserwowal badanie!!! badanie polega na wlozeniu palca do pochwy i dotykaniu brzucha. bylabym jeszcze bardziej skrepowana!!! w ogole przezywasz jakby jakas krzywda miala ci sie tam stac. ginekolog widzial trzy miliony innych cipek i twoja tam na nikim nie zrobi wrazenia. ginekolog dziennie bada po kilkadziesiat pacjentek. nie musisz sie krepowac i wstydzic. i badz pewna - niczym nikogo tam nie zaskoczysz. a tabletki ci przepisze.

Gość PIERNICZEK
to nie przestepstwo... co tak ostro????????????????????????????????????????? kazda kobieta jest inna powinnas o tym wiedzieć....

Gość malenka_m
ja miałam mega bóle podczas okresu, zadne przeciwbolowe nie pomagały lekarz mi przepisał mercilon (czyli jakby ktos nie wiedzial pigułki antykoncepcyjne) i powiedział, że po nich przejdzie pierwsze dwa okresy miałam straszne- w pierwszy okres po 1 opakowaniu myślałam, że umrę- naprawdę, ból był nie do zniesienia a teraz? po 2 opakowaniu i po 4 nie bolał okres prawie w ogóle :) a do tego... trwał 3 dni! hurrrrra! niech żyją tabletki antykoncepcyjne ps: już nie wspominam o seksie bez gumki :D

Gość malenka_m
miało być po 3 i 4 opakowaniu nie bolał

Gość PIERNICZEK
to masz kłopot z głowy.Teraz ja ide do ginekologa...zobaczymy co mi poleci.te bóle naprawde są nie do zniesienia.dziekuje za odpowiedz