Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co to przeszla

kiedy cytologia po porodzie?

Polecane posty

dziewcyzny kiedy mialyscie robiona cytologie po porodzie? z tego co wszedzie czytalam to po pol roku sie powinno chyba ze dostanie sie wczesniej @ to wtedy w pierwszym tygodniu po miesiączce.

zadna z was nie miala cytologii po porodzie robionej???????

Gość Kaśkaaaaaaaaaaaaaaaa
możesz zrobić rok po porodzie wczesniej nie ma sensu ;)

Gość do kaskaaaa.....
co ty dziewczyno wygadujesz? rok po porodzie to juz mozna sie choroby nabawic mysle, ze najlepsze rozwiazanie to tak max do 6 miesiecy po porodzie ja mialam porod SN i cytologie robilam po 3 miesiacach

Gość Kaśkaaaaaaaaaaaaaaaa
jakiej choroby??????? jesli jest zdrowa i młoda to nie ma sensu co pół roku cytologię robić

a co jesli mialam robiona cytologie w 7 miesiacu ciazy? w sumie mowia ze cytologia raz na rok byc powinna. ja sie przymierzam do ponownego zrobienia 6miesiecy po porodzie (ciecie cesarskie) ale zadalam pytanie bo 2 kolezankom lekarze zrobili cytologie na wizycie po pologu czyli 6tyg po porodzie. dla mnie to jakos dziwnie wczesnie i pachnie mi to naciagactwem

Gość do kaskaaaa.....
chyba nie wiesz ze porod nadwyreza i to mocno szyjke macicy i nawet jesli kobieta jest zdrowa przed to nie oznacza, ze bedzie zdrowa po porodzie a zreszta czy to taki problem zrobic cytologie? ja bym sie nie zastanawiala i dlugo nie czekala w koncu to chodzi o nasze zdrowie a cytologia nie boli

no owszem nie boli ale u mojego gina jest platna 35zl :O i jesli za wczesnie zrobiona moze nie oddawac stanu faktycznego i mam ja znowu po pol roku powtarzac to ja dziekuje, paczka pieluch przepada ;)

Gość do kaskaaaa.....
no sorry u mojego kosztuje 50 zl i nie uwazam, ze to zbedny wydatek nie rodzi sie co kilka miesiecy wiec jesli po porodzie pojde na 2 wizyty wiecej niz zazwyczaj korona mi z glowy nie spadnie, a bede pewna, ze wszystko jest ok a tak na marginesie - moja kolezanka poszla pol roku po porodzie(wczesniej byla zdrowa) i wykryli u niej 3 stopien wole poswiecic te 50 zl czy nawet 100 ale nie przezywac tego co ona

ja robilam prywatnie prawie pol roku po porodzie polozna kazala odczekac ok 3 mies, ale akurat tak wyszlo ze do gina poszlam dopiero pol roku po porodzie

do do koaska - widzisz zalezy ile te 30-50 czy 100zl dla kogos stanowi kasy. dla mnie jest to juz problemowy wydatek i wydaje mi sie ze powtarzanie badania 4miesiace pozniej nie ma sensu. polozna twierdzila ze pierwsze 3miesiace po porodzie cytologia jest niemiarodajna. no nic gin mowil ze cyto bedzie na nastepnej wizycie weic sobie po pol roku pewnie jednak pojde bo wszedzie w art. w prasie i na necie (nie na forach) pisza ze ok pol roku po sie cytologie robi a moze jeszcze jakies inne dziewcyzny sie wypowiedza w temacie???

Gość do kaskaaaa.....
dla mnie te 50 zl to tez sporo kasy nie mysl, ze sypiam na pieniadzach ale zdrowie jest dla mnie bardzo wazne i wole nie kupic sobie czegos innego a na lekarza nie zaluje - zwlaszcza, ze nie chodze do niego co miesiac