Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IKSIK80

Dziwne prężenie się

Polecane posty

Hej dziewczyny. Mam problem. Mój dwumiesięczny synek, którego karmię piersia i dokarmiam 3-4 razy dziennie NAN HA od kilku dni pręży się podczas jedzenia NAN. Wygląda to tak, że złapie pare łyków i zaczyna się denerwować, robi się czerwony i bardzo się pręży. Robie mu małą przerwę i znowu to samo. Widze że jest głodny i serce mi pęka bo w piersiach nic już nie ma :( Wcześniej nie było takich problemów :( Wypróbowałam już 3 rodzaje butelek bo mysłałam że to wina smoczków ale za każdym razem to samo :( Podczas karmienia piersią nie ma takich problemów. Poza tym robi ciemnozielone kupki raz na 3 dni. Bierze żelazo ponieważ ma anemię więc kolor kupek jest ok ale czy stolec raz na 3 dni to normalne u takiego maluszka? Dodam, że dookła ust pojawiła się wyspka (drobne czerwnoe krostki). Czy któraś z Was moze coś poradzić?

mój synek się tak prężył i napinał kilka razy podczas karmienia jedną butelką mleka... łykał sporo powietrza i jak go brałam do odbicia, to za każdym razem się odbijało. Później dalej jadł i znów przerwa na odgazowanie.... kilka razy przy jednym karmieniu. Spróbuj, może to to... Po 3 cim miesiącu mu przeszło. Powodzenia i pozdrawiam

Też o tym myslałam i próbowałam go za każdym razem odbijac ale to nie to ... Złapie dosłownie jeden - dwa łyki i nie zdąży sie nałapać powietrza :(

Gość Axaa
Dlaczego nie chcesz karmić piersią? Laktację można przywrócić jeszcze, a to lepsze dla dziecka.

Pracuje nad tym od 2 miesięcy, duzo pije, sciagam pokarm, ziółka, herbatki... Pokarmu jest troche wiecej ale Mały wiecej też potrzebuje dlatego też musze go dokarmiać :(

jesli karmisz piersia i dokarmiasz butelka, to jest roznica w wyplywaniu pokarmu. Dziecko pewnie sie denerwuje, ze albo leci za slabo, albo za mocno. Jednak zasiegnij porady u lekarza.........pozdrawiam :)

Byłam dzisiaj u lekarza. Nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Powiedział że niektóre dzieci tak mają, będąc dokarmiane wolą mleko matki, choć przeważnie jest odwrotnei - wybierają butelkę bo im szybciej mleko leci.

Z moim synkiem było tak samo i okazało sie,że to nietolerancja laktozy plus mega kolki.Dawaj mu espumisan w kropelkach.Mojemu po kilku zmianach mleka dopiero humna z MTC pomogła.Biedaczek wił sie i płakał strasznie,był glodny,a nie mógł pić.