Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie podamm.

Bardzo przesuszona skóra POMOCY!!!

Polecane posty

Gość nie podamm.

po różnych kuracjach antytrądzikowych , co prawda moja cera już jest dużo lepsza ( jeśli chodzi o pryszcze), ale pod względem nawilżenia dno i rozpacz.... łuszczy się i jest sucha jak pergamin. Znacie jakieś dobre kremy nawilżające albo domowe sposoby??? bo już wstydzę się z domu wychodzic:(

Gość paula01
myj buzie cethapilem, albo physiogelem, nawilzaj dobrymi kremami - mi pomada SVR xerialine, dermedic hydrain 2. nie zapychaja, silnie nawilzają.

Gość nie podamm.
dzieki wielkie :) sproboje moze cos pomoze, bo jest tragedia. jak nie , to chyba sie przespaceruje do dermatologa..

Gość możże
spróbuj kremu atopra, on nawilża intensywniej niż zwykłe kremy bo jest do cery atopowej, ma składniki które zapobiegają złuszczaniu sie naskórka i utracie wody

Gość paula01
cetaphil tez jest do cery atopowej, kiedys stosowałam jeszcze cetaphil md - tez byl dobry

Gość brzydula-1
kosmetyki z neutrogeny również są ok

Gość klikoklik
Nie ważne już jakie ale ważne że warto spróbować kremów do skóry atopowej bo to jest inna intensywność działania

Ja jakiś czas też miałam problem z przesuszoną skórą. Kupiłam krem z witaminą E z Oriflame - w białym opakowaniu z różową nakrętką. Okazał się bardzo dobrym kosmetykiem. Krem kosztuje w promocji około 10zł, opakowanie 125ml, a naprawdę dobrze nawilża i nie przetłuszcza cery.

ja też mam ten sam problem, też walczę z trądzikiem... ale muszę przyznac że ostatnio jest dużo lepiej, buzia już nie jest taka sucha i jakby zdrowsza.. :D wypróbowałam wiele różnych specyfików, kremów, żeli i nic albo jeszce gorzej niż było.. ale ostatnio kupiłam żel-krem do mycia twarzy nivea do cery suchej i wrażliwej i naprawdę się sprawdza :D do tego maseczka intensywnie nawilżająca nivea, która może nie jest najprzyjemniejsza w użyciu ale działa.. mi to pomogło, jest zdecydowanie lepiej :) polecam, warto spróbować, bo cena jest dosyć niska. żel 12zł, a meseczka (mi wystarcza na 4 użycia) 5 zł