Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytrjrh

Moja dwuipółletnia córkaprzeklina/

Polecane posty

Gość ytrjrh

upodobala sobie slowo"kurwa'. jak ma focha, czegoś nie staaje i ma atak histerii to kurwuje. nie iwemyu jak reagować. Jestem zalamana.

Gość nie reagowac
jak zauwazy ze te slowa na nikim nie robia wrazenia - przestanie

z powietrza tych słówek nie wzięła - musiała je gdzieś podłapać, a że najwięcej przebywa w domu...

Gość sunce
Gonia ma racje, jak żeś sobie dziecko wychowała takie masz.

eeee dziewczyny, przesadzacie :O dziecko w takim wieku wystarczy ze raz na podworku uslyszy od innego dziecka takie slowo i juz je podlapie. a jesli zauwazy, ze wzbudza ono emocje u innych, to bedzie je powtarzac. dlatego tak jak powiedzial tu ktos wczesniej: nie reagowac. najdalej po miesiacu przejdzie. zeby nie bylo ze nie wiem o czym mowie: moja siostrzenica w wieku 3 lat zaczela okropnie przeklinac ale nikt nie reagowal i jakos po miesiacu zupelnmie o tych slowkach zapomniala.

czasem dziecko słyszy takie słowa w przedszkolu czy na podwórku, ale nie sądze by je zapamiętało...nie dawaj córci złego przykładu, to przestanie.

Gość z moich
obserwacji wynika, ze dzieci przeklinaja albo dlatego ze slysza to od rodzicow i biora z nich przyklad, albo z przedszkola/podworka od innych dzieci....

Uczenie dziecka choc 1 słowa wymaga notorycznego powtarzania...więc wnioski sami wyciągnijcie

dziewczynka ma 2,5 roku. w domu mozna do dziecka w tym wieku mowic nawet po francusku, ale mala wyjdzie na plac zabaw, naslucha sie jak mowia inne dzieci i predzej czy pozniej przyniesie to do domu. to nie regula ze przeklenstw uczy sie w domu :O

Moim zdaniem 2,5 letnie dziecko nie wychodzi na podwórko samo, a obowiązkiem rodziców jest dopilnowanie tego by dziecko obracało sie miedzy normalnymi dziećmi...

Moja rada jest taka-nie zwracac uwagi, a juz bron boze sie nie smiac... Twoje dziecko jest jeszcze nieco za male na dlugie tlumaczenia, wiec po prostu powiedz mu,ze nie wolno tak mowic, bo to brzydkie slowo, moze innym sprawiac przykrosc, ze mama z tata tak nie mowia itd.. Watpie,zeby dziecko w tym wieku brzydkie slowa podlapalo od kolegow...

Gość Angelinaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nie zwracaj uwagi to z czasem jej przejdzie