Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aicha 27

jak tam Wasza morfologia???

Polecane posty

Gość Aicha 27

Jakie macie wyniki z krwi?? Ja mam ciągle dolną granicę hemoglobiny (i wszystkich wskaźników krwinek czerw.) albo poniżej normy. Czy kobitki są skazane na niedobory, czy trzeba na okrągło coś łykać. Fakt mam troszke niedowagę ale czuje się super ;)

Gość kobitki wcale nie są skazane
na niedobory. Zdrowa kobieta powinna miec wyniki w normie bez łykania wspomagaczy. Ubytek krwi miesięcznej nie jest na tyle duży, aby wyniki leciały tak bardzo. To jakie masz wyniki niestety świadczy o tym, ze powinnas przytyć dla własnego zdrowia, a nie być chudzielcem dla urody. Ja też mam niedowagę, ale taka moja uroda, nie jestem wstanie przytyć a wyniki mam w normie. A jesli masz problemy z anemią to idź do hematologa, to moze być coś groźnijszego. A zbyt niski cholesterol tez nie jest zbyt dobry, bo cholesterol buduje wszystkie komórki naszego ciała

Gość Aicha 27
NIe musisz być od razu niemiła. Waże 46 kg (1.60cm) i nie jestem chudzielcem, a już na pewno sie nie odchudzam. Taka moja przemiana materii, jestem zdrowa, ale mam po prostu często (nie zawsze) mało hemoglobiny itp. Po prostu chciałam zapytać jak to jest u inncyh, wiem że kobietom często zaleca sie łykanie preparatów z żelazem, są specjalne zestawy witamin, a wiec skoro takowe są to moze świadczy o tym że w dzisiejszym zabieganym świecie sporo kobiet ma problem z krwią ze tak powiem. Po prostu robię 'wywiad'.

Gość przepraszam ale mam dośyc
panienek na tym forum które mówią tylko o odchudzaniu i myślałam, ze jesteś jedną z nich. Wydaje mi sie że powinnaś iśc do hematologa, może przydałby się mikroskopowy schiling aby sprawdzić jak to wszystko wyglada, czy taka anemia u Ciebie to norma czy też coś powinnas zrobić. Preparaty witaminowe np typu Falvit niewiele pomagają ale zawsze coś, bo one nie uzupełniają niedoborów jako takich, bo dawka witamin w nich jest zbyt mała.

ja łykam hemofer F. bo jak go nie jem do hemoglobina spada, a wcale sie nie odchudzam:( moja lekarka twierdzi ze to od miesiączki.

Gość picie pokrzywy jest bardzo
dobre, zawiera sporo żelaza i pomaga na anemie

Gość Aicha 27
spoko, nie odchudzam się i nigdy tego nie robiłam, tak juz jestem ;) To nie jest jakaś konkretna anemia z tego co czytałam na necie. Mam bardzo malutko poniżej normy, ale jednak. Dziś idę do lekarza z tym ale chciałam tu na forum jeszcze poklikać :)

Gość jeśli to jednorazowe to w porz
ądku. Sama tak kiedyś miałam, ale póxniej wyniki miałam w normie. Też sie nie odchudzam i nie mam zamiaru, zresztą wszyscy mi mówią że za chuda jestem:/ A ja jem świństwa a i tak nie tyje. Zresztą wyniki mam dobre a to o czyms świadczy. Nie martw się wynikami w tamik razie i powtórz je za jakiś czas. A nie robiłas ich przypadkiem zaraz po miesiączce?