Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Video Killed the Radio Star

Chomik dżungarski

Polecane posty

czy ma jakieś przysmaki inne niz np. syryjski , czy karmicie go tym samym co wszystkie chomiki?

Kuzynka miała i karmiła zwyklym pokarmem dla chomików firmy Vitakraft,dostawał tez kolby.

Gość podmuch
mój dżunguś ma zupełnie inne przysmaki, niż poprzednie chomiki, moje palce :p:o

Gość nagle się wydłużyła
Pewnego razu w szafce na narzędzia znalazłem miedziane druty i wziąłem jeden z nich i zacząłem papkować i patrzyłem na końcówkę czy zaczyna się wydłużać w wyniku papkowania i nie wydłużała się ale mój tata przyszedł i popluł końcówkę, a ja dalej papkowałem i nagle się wydłużyła tak około 1,5cm i była nieco jaśniejsza od reszty drutu taka nowsza bo reszta drutu była stara i gdy go trzymałem w ręce druga część drutu się nagle wydłużyła i mnie ukuła.

Gość feeee
moj jadl tylko chipsy Lays- serowo-cebulowe w dodatku!!!!

Gość heniek poter
o boze musiałaś go utuczyć

Gość feeee
utuczyc gdzie tammm!!! potem zawsze pil Figure 2 z senesem!!! :)

Gość feeee
no i tuz przed snem zawsze robil 20 pompek i 10 przysiadow. Figure ma do pozazdroszczenia:)

Mój zżerał wszystko to, co zwykły syryjski. Od czasu do czasu dostawał jakieś wapno do gryzienia i inne chomikowe rarytasy, dostępne w sklepach zoologicznych.

Gość łee
mój też jadł pokarm dla chomików a poza tym uwielbiał suchy twardy chleb :D

Miałam 4 chomiki dżungarskie,jeden po drugim,są malutkie i śliczne:) Jadły dosłownie wszystko :) od warzyw począwszy po....mięso :) Jedzą to samo co syryjskie,tyle ze ziarenka kupowałam im dla ptaków (dokladnie dla papug :) ),bo są drobniejsze i lepiej się im jadło niż te dla syryjskich:) Wszystkie żyły u mnie ponad 4 lata,jeden ponad 5 :)To bardzo długo jak na chomiki:) I zastanawiam się nad kupnem kolejnego--ale nie mogę napotkać w zoologicznych.....

spoko , ja daje mu karme , owoce(tylko niektóre) i też zauwazyłam ,iż lubi suchy chleb, ale mieso??szok zje to?

raz się patrzył jak jadłam kurczaka i z ciekawości podsunęłam mu kawałeczek pod nos :) wziął w zęby i zapakował do wora i zwiał do klatki :) nie wiem czy go tam zjadł,ale sądzę ze tak bo widziałam ze sobie wypakowywał :) i uwielbiają chrupki kukurydziane:)

ok dzieki za wszytkie wypowiedzi, temat jest cały czas otwarty. pozdrówki

Przypomniał mi się mój śp chomiczek dżungarski. Mała futerkowa rozkosz ;) Jadł dokładnie to samo, co zwykły chomik, moje zwierzaki nigdy nie kaprysiły :classic_cool: