Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SADFA

laptop- co myslicie o tym modelu

Polecane posty

Gość SADFA
czy ktos moze pomoc

Gość SADFA
ktos na pewno sie zna

Gość SADFA
nie znam sie na tym a chcialabym wiedziec jakie sa wady/zalety

Gość SADFA
pisze ostatni raz :-( bo nikt nie pomaga, potrzebuje komputera do prac biurowych

jesli tylko do prac biurowych to chyba moze byc. chcoai zmialam kiedys hp i raczej bradziej jestem za innymi np asus,toshiba.

Gość SADFA
dziekuje nareszcie ktos odpisał. Czytalam tyle rzeczy w necie ze juz nic nei wiem, juz chcialam sie na tego zdecydowac

Gość heniek poter
HP to raczej solidna marka ;-) ten laptop ujdzie -ale tak jak mówiła poprzedniczka raczej do prac biurowych i codziennego, podstawowego korzystania z internetu

Gość heniek poter
generalnie sądze ze daje rade wcenie do 3 tyś jest to dobry laptop -nawet przystepan cena (Hp ma generalnie dosć wygórowane ) przydałby sie tylko bardziej pojemny dysk 80 giga to mało :-(

solidna ale ma pare niedociagniec...nie ejst zly jesli ktos sie nie nza na kompach... a ja i tak wole stacjonarke:D

Gość heniek poter
do 3 tyś nie o czekuj ze laptop dorówna stacjonarnemu kompowi - nie ma co porównywać

Gość janeczka22
wydaje sie być ok, ale nie widze poblemu zebys zapytala o to w sklepie, skoro jak dobrze widze chcesz kupic w Vobisie...tam napewno celnie doradza,sa w tym najlepsi.

od razu mowie ze sie nie znam na kompach ale ja mam w domu HP i jest super(nx7300 tylko to moge podac bo ile on ma pamieci to za cholere nie wiem)

Gość Jacek Kruk
laptop bardzo fajny ale mógłby miec lepsze parametry. z tego co się orientuje teraz w Vobisie mozna trafic na oferte dnia w której np.zdarzy sie ze jest notebook w bardzo korzystnej cenie.Ja tam tylko poluje na takie okazje.

Gość urlopowicz33
A czy wiecie czy sa teraz jakies dobre promocje w Vobis ? chcialem kupić laptopa tak cenowo do 3tys.

Gość melissssa
wakacyjna przygoda się nazywa.

powiem tak, osobiście uważam, że to trochę przestarzały komp :) po pierwsze ma procesor jednordzeniowy, kiedy teraz standardem nawet w acerach za niecałe 2 tysiące są procesory duo po drugie dysk 80Gb jest za mały. Zainstalujesz windowsa, office, jak lubisz trzymać na dysku muzę, zdjęcia i filmy to szybko okaże się, że masz pełny dysk i trzeba szukać zewnętrznego po trzecie ma matrycę BrigtView, co zapewne oznacza, że matryca jest błyszcząca - w nowych kompach niedotykanych wygląda to fajnie. Natomiast po pierwsze wszytko będzie się odbijało przy świetle dziennym, jak czasem w telewizorze, poza tym każdy odcisk palca zmniejsza przejrzystość, a wcale nie łatwo się ją czyści - wiem bo mam i przeklinam dzień w którym się na taką matrycę zdecydowałam :) 3 wejścia USB to nie za dużo. Optymalna ilość to 5szt i wtedy jest cień szansy, że Ci nigdy nie zabraknie ;) Ja osobiście ubolewałabym też nad brakiem bluetooth'a, bo często wymieniam dane z komputerem :) Jak będę za kilka miesięcy wymieniać kompa to po pierwsze zwrócę uwagę na wyżej wymienione punkty. Po drugie nigdy nie wybiorę plastikowego srebrnego latopa, bo jest tylko kwestią miesięcy, kiedy farba na brzegach pod nadgarstkami zacznie się ścierać. Po trzecie nigdy nie wezmę Asusa (chyba, że z serii biznesowej w metalowej obudowie), bo ten co mam teraz był przepłacony i badziewny (za 1000zł mniej miałabym Acera TEJ SAMEJ jakości i z tymi samymi parametrami). Prawdopodobnie też skuszę się na firmę CompaQ, bo poprzedni laptop z serii EVO był ZAJEBISTY w porównaniu z tym :)

Gość a ja polecam
toshibę. mialam asusa- lipa. teraz mam toshibkę 17-stkę, z głośniczkami harmana/kardona wbudowanymi i jest git majonez;)

Gość pif_paf
wcale asusy nie są takie złe. Dla przykładu model F3Sg jest dobry. toshiby też są bardzo fajne pozdro

Gość kro chyba jest informatyczką
;-) Prawda jest taka, że 3 USB Ci na pewno stykną: skaner, drukarka, ewentualnie jeden rezerwowy do ładowania odtwarzacza mp3 lub zapisu na pendrive'ach. Tylko osoby używające np. kamerki internetowej mogą potrzebować więcej. Dysk 80 GB... Hmm, mam 40 GB, dwa systemy operacyjne i pod samym WinXP 12 GB wolnego miejsca z 18,4 GB zarezerwowanych dla partycji WinXP. Co do filmów, zdjęć, muzyki itd. to i tak należy takie rzeczy trzymać na nośnikach optycznych (płyty CD lub DVD), bo w razie zawirusowania lub innego nieodwracalnego uszkodzenia komputera przynajmniej nie stracisz tych rzeczy. Nośniki optyczne same z siebie nie mogą się popsuć, dysk twardy - owszem. Bluetooth... Jeżeli masz coś takiego w telefonie, to może się przyda. Ale dla ogromnej większości osób jest to bezużyteczny gadżet, podobnie jak Wi-Fi, port podczerwieni, itp. Po prostu zwykły domowy użytkownik z tego nie korzysta, bo nawet nie wie, od czego to jest :D Większości ludzi spokojnie wystarczy nawet laptop z Biedronki za 999 zł.

Touchpad jest nieciekawy, jak miałem laptopa wolałem używać tej łechtaczki (Dell'e mają i łechtaczkę, i touchpada). Łechtaczką się fajnie steruje, nie potrzebowałem myszki. Skoro Vista tyle zajmuje z podstawowymi programami, to być może do Visty potrzeba rzeczywiście tak dużo pamięci, ale dla XP nie, a więc wystarczy zainstalować WinXP albo jakiegoś Linuksa.

Ja kupiłam ostatnio laptopa, 120GB, Bluetooth, kamerka, 1024mb ramu, ogólnie full serwis z fujitsu-siemens za niecałe 1700zł w promocji (normalnie 2700). ;) Teraz będę zakładała internet bezprzewodowy, ale najpierw pozbędę się visty. :o

No ja jadę właśnie na Mandriva Linux One 2006 PL - nie mam napędu DVD, a to chyba jedyny system, który jest funkcjonalny, a równocześnie można go wypalić na jednej płycie CD. Nie narzekam, choć dla niedoświadczonego użytkownika instalacja jest męczarnią, to po paru dniach obsługuje się go już tak samo łatwo jak WinXP. No i chyba Mandriva jest najbardziej podobna do Windowsa ze wszystkich dystrybucji. Za to najłatwiejsze jest podobno Ubuntu - instalujesz i od razu wszystko działa, tylko że sam system różni się nieco od Windowsa i dlatego trochę czasu mija, zanim człowiek się w tym połapie. Ale tutaj już się nie wypowiadam, bo Ubuntu nigdy nie testowałem.

Kubuntu to dobry wybór z tego co słyszałem, jeden z najłatwiejszych dla początkującego pod każdym względem. Co najwyżej sprzęt może mieć jakieś problemy (np. niektóre drukarki mają sterowniki tylko pod Windowsa), ale nie zawsze są z tym kłopoty. U mnie pod Mandrivą np. skaner zainstalował się sam bez żadnych sterowników, za to drukarki i odtwarzacza mp3 już program nie widzi :-O Ale tak to już jest, w końcu prawie cały świat używa Windowsa...