Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gdynianka_

CILEST na co innego

Polecane posty

witam wszystkich, mam nastepujace pytanie: zażywam cilest ale przytyłam od niego prawie 5kg. To dziwne bo w zasadzie aż tak dużo dużo więcej nie jem no ale mniejsza z tym - mam skłonności do tycia, niestety. Czuję się taka pełna jak pączek i chce zmienić cilest na tabletki które nie bedą zwiększały łaknienia. Slyszalam ze niezly jest yasmin i yasminelle. Ale z tego co wiem yasmin jest dosc drogi.. moze znacie jeszcze inne srodki antykoncepcyjne ktore nie spowoduja ze bede pelna jak bańka :( ?? No i jeszcze jedno pytanie małe. jak skoncze brac cilest, przyjme pierwsza tabletke innego srodka od razu pierwszego dnia miesiaczki, bez przerw - to czy działanie tabletek jest poczatkowo obniżone czy takie samo? bo kiedyś czytałam coś że przy zmianie tabletki ma ona mniejsza skutecznosc przez pierwszy miesiac ale wydaje mi sie to dosc glupie i nei wiem czy w to wierzyc (stosowac dodatkowe zabezpieczenie) Bede wdzieczna za odpowiedz, Pozdrawiam ;)

Zrób badanie poziomu hormonów - rodzaj tabletek dobiera się na podstawie wyników badań a nie na podstawie tego, co zasłyszane. Na 5 kobiet jedne tabletki mogą działać inaczej - ma to związek z różnym poziomem hormonów u każdej z nich.W przypadku, gdy zmieniasz tabletki na słabsze - nie robisz przerwy. Gdy zmieniasz na te z większą ilością hormonów- robisz przerwę. I jesteś zabezpieczona.