Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania2005m

pęcherz moczowy a nerwica

Polecane posty

Hej, może ktoś tutaj udzieli mi jakiejś porady na mój problem. Nie wiem jak to opisać. Od kilku lat mam problemy z pęcherzem moczowym. Objawiają się tym, że po wyjściu z domu lub pracy nawet po 5 min muszę biec do toalety. Mogę przesiedzieć 8 godz w pracy, 10 godz w domu i nic, czuję się świetnie, jeśli tylko gdzieś wychodzę od razu pęcherz daje mi znać. Najgorsza jest jazda samochodem co 15-20 min muszę wysiadać, jakiś nerwowy objaw choroby lokomocyjnej?!. Nerki tak szybko tyle moczu produkują jakbym nie sikała przez 5 godz a nie 10 min wcześniej. Mam tak wielkie parcie na pęcherz że nie ma mocnych, muszę wysiąść i szukać toalety jak najszybciej. Wyjście do urzędów, kościoła czy po prostu do miasta to dla mnie duże wyzwanie. Za mc mam własny ślub nie wiem jak to będzie nie wytrzymam pół godz drogi do kościoła i godziny w kościele. Miałam robione badanie na pęcherz i nic one nie wykazały, leki na nerwicę na uspokojenie też absolutnie nie pomagają. Po tyle latach nie mogę przestawić psychiki żeby nie myśleć o WC po wyjściu z domu czy z pracy. Chociaż nawet jak o tym nie myślę to pęcherz i tak daje o sobie znać. Może są jakieś tabletki żeby zatrzymać mocz? Nie wiem jak poradzę sobie na ślubie, przecież nie wyjdę po 15 min w czasie mszy z kościoła! Nie ucieknę narzeczonemu spod ołtarza. Co robić? Może macie jakiś pomysł, jak to wyleczyć? Pomóżcie!

Gość magdalena2410
witam, ja mam troszkę inny problem, gdyż mi się tak naprawdę nie chce siusiu a wydaje mi się że chce , ale walcze z tym i raz jwt lepeij a raz gorzej-nie wolno sie poddawac, ty za to wyadaje mi się , że masz połączenie tych problemów urologicznych i psychicznych. idź do psychiatry i jednoczesnie do urologa, sa tabletki, które zagęszczają mocz i dzięki nim nie trzeba chodzić co chwilę do toalety, są też tabletki na czesto mocz, lekarz na pewno coś dla ciebie znajdzie, takie rzeczy ławto się leczy, ale przede wszsytkim idź do lekrza sprawdzonego, jak mozesz to najlepiej prywatnie, bo tylko jak zapłacisz to przejmą sie twoim problemem i ci pomogą, niestety w większości takie reguły rządzą polską medycyną. trzymaj sie nie podddawaj , dasz rade!!!!!!!!!!!

Gość mam taki sam problem jak
autorka topiku,każde wyjście z domu,podróż to dla mnie koszmar:-oNawet w największe upały jak mam np.gdzies jechac autem to od rani nie pije ani kropli płynu zeby nie latac do wc:-oUsycham z pragnienie,jestem odwodniona ale za nic na świcie nic niw ywpiję przed podóżą bo musilabym stawać co 5 minut:-(Samochodem to jeszcze ok ale np.podróż autobusem gdzie zatrzymuje si raz na kilka h???KOSZMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość stresowa diureza
w sporcie nazywa się to diureza przedstartowa, w życiu prywatnym częstomocz. U mężczyzn może sugerować chorobę stercza, u kobiet, nie wiem. Szlag mo że trafić jak dla kilku kropel trzeba się zatrzymać samochodem lub na nartach zjeżdżać do lasku!!!!! Sensowne wyjście w takich sytuacjach: pampers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie ma co robić kpin z owej ułomności, trzeba inteligentnie zaradzić.