Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morula

Brakuje mi pomysłu na symboliczny prezent na ślub brata/

Polecane posty

Gość morula

Co proponujecie? Kasa swoją drogą, chciałam dołączyć coś niedrogiego, jakąś pamiątkę, no i nie mam pomysłu :(

Gość tanie winko
Moja babcia dała wnuczkowi dużą łyżkę drewnianą i powiedziała "kiedy już bedziecie sami, jedzcie szczeście takimi łyżkami"

Gość morula
Dobre :) ale raczej nie dla tej pary...

Siostrze dalismy do kasy taki fajny, wielki swiecznik - tego brakowalo jej w pokoju i bardzo sie ucieszyli z mezem. Kuzynowi kupilismy kieliszki do wina (takie porzadniejsze, z fajnym motywem) i tez byli zadowoleni, bo nikt na ten pomysl nie wpadl. zobacz, czego im brakuje, moze na cos wpadniesz

Gość Alexxxa
Możesz kupić talerz do ciasta, łyżkę do tortów jeżeli potrafisz dopasować do reszty. Tych rzeczy zawsze jest za mało.

Gość morula
Myślałam o czymś takim jak np. ramka z ich zdjęciem stylizowana na taki stary ślubny portret, jak naszych rodziców czy babć Ale nie wiem czy to im się spodoba:/ Poszukuję coś niepraktycznego:), nietuzinkowego, symbolicznego...

Gość morula
No kochane, liczę na waszą fantazję;)

Gość morula
znowu podnoszę.... co z waszą fantazją?? ;)

Gość A ja zamówiłam
U jednej pani na Allegro malowany przez japonkę obrazek z japońskim znaczkiem miłość.

Gość a jaka kwote masz
przeznaczona na prezent??

Gość a jaka kwote masz
ja uwazam ze zamiasat wybaczcie ale tandetnego prezentu dac pieniadze( nawet jesli jest to 100zl)albo zapytac wprost brata o kilka drobiazgow do wspolnego mieszkania i wybrac jedne z nich:) ( nie kupuj zegarow nie jest to mile widziane wierz mi)jesli jzu to prpoponuje ci sliczne filizanki w takich szykownych pudelkach ( serce badz kolo) koszt takich filizanek to ok 100 zl za dwie trzeba poszukac mysle ze z przyjemnoscia napija sie poranej kawy tylko we dwoje z tak pieknych filizaneczek:)

Gość Pod warunkiem
że brat lubi takie bibeloty :/ Na ogół mężczyźni wolą pić herbatę z kubków a nie filiżaneczek. Nie róbmy z chłopów BAB.

Gość a jaka kwote masz
pamietajcie jednak ze prezent musi sie spodobac pannie mlodej bo slub i swiezo po to kobieta rzadzi heeh w domu ( przewaznie kobieta ma decydujace zdnaie typu PODOBA MI SIE)

Gość a jaka kwote masz
acha sa tacy mezczyzni ktorzy lubia pic z filizanek:) a tak na marginesie w nowym wspolnym zyciu mlodzi nabywaja roznych wspolnych nawykow :)

Gość IKEA
W ikei są takie stoliki na których sie kładzie np sniadanie zeby podawali sobie sniadanie do łozek moze i głupie ale przydatne

Gość O nie zgadzam się
Nie "przeważnie" kobieta ma decydujące zdanie, po ślubie nie ma czegoś takiego, jak indywidualność w sprawach wspólnych.

Gość antyrama
a jak masz chęci i zdolności - kup antyrame i zrób tam kacik wspomnień zdjecia dziadków wasze ogolnie rodzinne i zostaw miejsce na ich zdjecie slubne.. Albo drzewo genalogiczne stworz

A może małą butelkę drogiego wypasionego szampana (są takie but. na dwa łyki :-) )i dwie lampki do niego na podróż poślubną?

Gość morula
Ktoś tu nie doczytał:) w prezencie mam zamiar dac kilkaset złotych. Ale ponieważ po pieniądzach nie zostaje żadna pamiątka chcę dołączyć coś symbolicznego - symbolizującego ich związek czy cuś... Odpadają wszelkie gadżety do domu bo chcę żeby to było takie bardziej romantyczne niż praktyczne. Kwota raczej niewielka, jakieś 50zł powiedzmy. Ten pomysł z szampanem nawet ciekawy:) Ale czekam dalej na sugestie:)

A moze zrób taką antyramę z ich zdjęciami z dzieciństwa, narzeczeństwa i ze slubu. Tylko pewnie nie mogłabyś dać w ten sam dzień bo byłby problem z tym ostatnim. Szampan też jest fajny, albo jakieś fajne winko :)

Gość ona nawet
a ja zamówiłam---> u kogo zamówiłaś ten chiński obrazek?...też bardzo bym taki chciała...jeśli jeszcze jesteś to proszę podaj mi namiary na tą panią :)