Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to kiszka

Co mam teraz zrobić???

Polecane posty

Gość no to kiszka

Chyba zostałam oszukana i nie wiem co teraz... Kupiłam mieszkanie i chciałam je wyremontować. Wszyscy sprawdzeni fachowcy mieli bardzo odległe terminy. W tym momencie jak z nieba spadł mi dawny znajomy, który pracuje na budowie i zaoferował się zrobić remont wraz z kolegami od zaraz i dużo taniej. Oczywiście na czarno, ale inaczej nie było można, poza tym mu ufałam. Zostawiłam mu klucze, no i się zaczęło-robotnikami okazała się banda dresów, oprócz picia piwa i robienia syfu w moim mieszkaniu robili niewiele. Skuli całe mieszkanie do samej płyty. Znajomy poprosił o dużą zaliczkę-dałam, bo kiedyś się przyjaźniliśmy i uważałam, że naprawdę chce mi pomóc. Nikt później już się nie pojawił, a znajomy wyłączył komórkę, wiem gdzie mieszka ale rodzina mówi, że niby nie wie gdzie jest. Rozwalili mi mieszkanie, wzięli kasę, ja wiem, że byłam naiwna, może nawet głupia, ale co mam teraz zrobić?

nie wiem jak ci doradzic kurde sama sobie jestes winna a jakas umowe podpisalas z nim czy cos? bo jak nie to nic na niego nie masz

Rozwal mu mieszkanie, zabierz mu kasę..:-) No cóż Ci mamy słonko doradzić? Może wynajmij jakiegoś goryla i nastrasz go (\"fachowca\" nie goryla)

chyba jedyne wyście to inna, jakaś zaprzyjaźniona banda dresiarzy, która odzyska pieniądze.

Z tego co wiem możesz go podać do sądu, nawet jeśli nie masz umowy. Wystarczą świadkowie, jeśli masz jakichś. Radziłbym skonsultować to z prawnikiem, bo szkoda kasy i mieszkania.

Gość no to kiszka
słuchajcie, teraz wiem, że źle zrobiłam, ale to był mój przyjaciel, zawsze powtarzałam, że ludziom trzeba ufać:( A teraz zostałam sama ze zdewastowanym mieszkaniem, kredytem, bez pieniędzy, i na prawdę bardzo mnie to wszystko boli, nie wyobrażałam sobie, że ludzie mogą tacy być,ja bym nikomu w życiu nie zrobiła takiej krzywdy, a tym bardziej komuś bliskiemu :( i metoda z gorylem to napewno nie dla mnie:(

Gość no to kiszka
słuchajcie, teraz wiem, że źle zrobiłam, ale to był mój przyjaciel, zawsze powtarzałam, że ludziom trzeba ufać:( A teraz zostałam sama ze zdewastowanym mieszkaniem, kredytem, bez pieniędzy, i na prawdę bardzo mnie to wszystko boli, nie wyobrażałam sobie, że ludzie mogą tacy być,ja bym nikomu w życiu nie zrobiła takiej krzywdy, a tym bardziej komuś bliskiemu :( i metoda z gorylem to napewno nie dla mnie:(

Gość idź na policję