Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wubudubu

biore tabletki juz ponad 10 lat, boje sie ze moze to miec jakies skutki uboczne

Polecane posty

Gość wubudubu

co myslicie?

Gość wubudubu
jasne ze doradza, ale spirali sie boje...no i tak to wyglada...

Ja bym doradziła NPR - sama się przerzuciłam po 7-8 latach pigułkowania.Ale to kwestia chęci bądź braku wyboru :-)

Gość ja tam się nie boję
ja tam biorę ponad 6 lat już. i w sumie to się chyba nie boję. będzie co ma być. inna antykoncepcja niw wchodzi w grę. pozyjemy, zobaczymy.

Gość ja tam się nie boję
a już NPR w ogóle - gdybym zyła w normnalnym kraju, z normalnym podejściem do baorcji, mozę bym zaryzykowała.

Gość wubudubu
kochany bedzie musial sie nauczyc sterowac...;) bo ja juz nie chce sie tym truc, czuje sie jak jakis transformers

Gość ja tam się nie boję
ja nie lubię gumek - stres, ze się zsunie czy pęknie zabija we mnie całą radość z seksu. no a poza tym jakoś dziwnie reaguję na gumki - parę ruchów i robię się sucha - może to wynik spadku podniecenia związany z tym, ze zamiast się zapomnieć ciągle sprawdzam czy się nie zsunęła

Żeby sę wypowiadać o NPR to wypadałoby najpierw dobrze metodę poznać albo przynajmniej poczytać o skuteczności - dobrze stosowana ma skuteczność równą tabletkom. 6 na 1000 rocznie zajdzie w ciążę przy niepłodności przedowulacyjnej. 0 stwierdzonych ciąż przy niepłodności poowulacyjnej. Dlatego stwierdzenie o aborcji to jak kulą w płot.Chętnie nakieruję zainteresowanych na informacje poprzez mail, wystarczy kliknąć w mój nick i wysłać mi maila na podany adres.. wycinając wpierw WYTNIJTO :-)

straszne..... nigdy w życiu gumka się nam nie zsunęła i nie wydaje mi się to możliwe, chyba że flaczek albo mikrus :D

Gość kinga22
ja tez sie wypowiem otóz biore piguły juz ponad 3 lata i ostatnio zaczeło mi sie bardzo pogorszyła cera poszłam do dermatologa powiedział ze od piguł kazał odłozyc i leczyc sie antybiotykim.Miałamje dopiero odłozyc za pół roku bo jeszcze studiuje a nie planujemy z mezem dziecka ter on musi pomeczyc z antykoncepcja pozatym zmieniałam juz pare razy tabletki i po kazdych cos tam miałam mysle ze do nich wróce ale narazie musze sobie twarz wyleczyc to pa

Gość Agata*86
Od ponad dwóch lat biorę tabletki Jeanine. Boje się że po odstawieniu tabletek w przyszłości nie będę umiała zajść w ciążę. Na razie mam 21 lat,ale za parę lat na pewno będę chciała mieć dziecko. Czy długie zażywanie tabletek antykoncepcyjnych uniemożliwia potem zajście w ciąże? Czy jest potem z tym problem?? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tabletki nie powodują bezpłodności a jedynie czasową niepłodność (podczas przyjmowania i możliwie do max roku od odstawienia ale są i takie dziewczyny, co zachodzą w pierwszym cyklu - jakkolwiek kilka mies należy odczekać).Jeśli pojawią się jakieś problemy to zapewne nie przez tabletki - gro dziewczyn przed przyjęciem tabletek nie wie, że mają problemy z płodnością - to wychodzi \"w praniu\", czyli gdy zaczynają się starać.

Gość Agata*86
Dzięki WIELKIE :) mam nadzieje ze mi sie uda za pare lat zajść w ciąże:) POZDRAWIAM