Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njijnijn

powiedz jesli wiesz

Polecane posty

Gość njijnijn

Wczoraj miałam owulacje,bo strasznie mnie brzuch bolal,a poza tym to był 14 dzień cyklu.Staramy się o dziecko,ale wczoraj przez ten ból nie miałam ochoty na seks.Czy dzisiaj też jest dzień płodny i czy mam jeszcze szanse na zaplodnienie?

Gość aborcja małolatki
do 48h jajeczko jest zdolne do zapłodnienia

Gość autorka.....26
Teraz zauważyłam,że mam taki lepki gęsy śluz...czyli pewnie nic z tego,ze teraz zajde w ciążę?

A kolor jest jaki ?? Przeźroczysty czy bardziej ścięte białko ? I który d.c. ?

Gość jakas tam...25 i 4
biały,gęsty i 15 dzien cyklu

Teoretycznie powinien być w tym dniu śluz płodny ... ale z wyglądu nie jest ... musisz poczekać, może się zmieni na śluz płodny. A jak długi masz cykl jeśli się moge zapytać ?

Gość jakas tam...25 i 4
28-30 dni...Zazwyczaj mam niergularne cykle

Śluz po owulacji się zmienia. Owulacja może nastąpić w dniu szczytu śluzu (najczęściej) ale może też nastąpić na 3 dni przed nim i na 3 dni po nim - niestety sam śluz nie daje gwarancji, że owulacja się odbyła - tylko temperatura.Komórka żyje owszem, 48 godzin ale do zapłodnienia jest zdolna tylko przez 12 - max 16 godzin dlatego radzę się pospieszyć :-) Też nie wiadomo, czy jeszcze nie jest za późno.Śluz wskazuje na dużą szansę przebycia owulacji.Jaki śluz miałaś wczoraj i przedwczoraj? Jeśli był bardziej przejrzysty, wodnisty lub rozciągliwy albo/i towarzyszyło temu uczucie śliskości, to wygląda na wysokie prawdopodobieństwo przebycia owulacji w ostatnich dniach - ale jak pisałam - owu może się odbyć i do trzeciego dnia po szczycie śluzu (wcale nie takie rzadki). Więc na spokojnie się staraj pamiętając, że w 1 cyklu masz i tak nei więcej niż 40% szans na ciążę... więc nie panikuj, jakby nie wyszło.

Ps: 28-30 dni to BARDZO regularny cykl (regularność opiewa do 10 dni różnicy między najkrótszym a najdłuższym cyklem spośród ostatnich 12 miesięcy).

Gość jakas tam...25 i 4
od poniedziałku śluz był bardzo rozciągliwy i rzadki...Wczoraj jeszcze taki był i do tego pojawił się ogromny ból brzucha,więc pomyślałam,że to na pewno była owulacja.Jeszcze rano wyleciało ze mnie tego wodnistego sluzu,ale teraz juz jest gęsty i to bardzo...A pisze,ze mam niergularne miesiączki,bo tak jest.Najczęściej pojawia sie ona co 28-30 dni,ale zdarza sie rzadko,ale zdarza,że co 32,33 a nawet co 36 dni...

Czyli mieści się w regularności 10 dni :-)Więc masz jeszcze czas na starania (najprawdopodobniej), jeśli rano był jeszcze obecny śluz płodny.