Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naukaa

NAUKA FRANCUSKIEGO -- latwy czy trudny?

Polecane posty

Gość bo pelno
jak cholera

ja juz sie ucze 2 rok. wedlug mnie nie jest trudny:P tylko duzo roznych koncowek w kazdym czasie inna,moze sie to mylic,przynajmniej na poczatku.

Gość naukaa
A znacie jakies stronki, z ktorych mozna byloby sie go pouczyc?? dodam ze zaczynam id zera

Gość naukaa
Nikt nie zna zadnych stronek do nauki?

ja sie bede teraz uczyc trzeci rok a gowno umiem, praktycznie nic ja nienawidze francuskiego a jeszcze bardziej babki od francuskiego ( mialam z nia kilka spiec, babka wyzej sra niz dupe ma-nawet nauczyciele maja o niej takie zdanie ale coz..) ja mysle ze nigdy sie tego jezyka nie naucze, wazne zeby miec 2 albo 3 i zdac

Gość naukaa
Mi sie on bardzio bardzo podoba... Tylko nie wiem jak zaczac... Chcialabym miec jakas stronke, gdzie jest wymowa. Znacie cos?

Gość naukaa
halooo :)

Gość jakakakka
Dziewczyno, raczej zapomnij o nauce francuskiego ze "stronki" czy innych samouczków. Po prostu odpada. W ogóle jezyków i to od podstaw samemu jest się bardzo trudno uczyć, a francuski już zupełnie się do tego nie nadaje.

jakakakka -> Na pewno sama nie nauczy się perfect, ale podstawy itp. zawsze będzie umiała:) Mój wujek uczył się z płyt i książek, jak się zatrudnił we francuskiej firmie i proszę, spokojnie sobie teraz rozmawia w tym języku:) Ja sama również zaczynam się uczyć. Jeśli będę wytrwała, to na pewno coś z tego wyjdzie:P

Gość naukaa
Katrinne, dzieki za wsparcie! Zycze powodzenia w nauce.

Francuski jest przepięknym językiem, jednak trochę niewdzięcznym jeżeli chodzi o naukę. Myślę, ze jak ktoś chce się uczyć to języka, to koniecznie powinien rozważyć wybranie jakiegoś kursu, który może w takiej nauce pomów. Francuski jest coraz bardziej popularny, wiec i szkół i wszelakiego rodzaju kursów jest więcej.

Moim zdaniem nie tyle trudny co szalenie...absorbujący. Mnóstwo gramatycznych spraw do zapamiętania, odmiany czasowników( nieustannie je powtarzać w różnych czasach, osobach itp). W angielskim aż tyle tego nie ma. Nie mniej jednak jest to piękny, melodyjny język. Nie należy do najprostszych, ale satysfakcja z nauki gwarantowana.

Gość aka_beata
Franxuski - w miare trudny. Probowalam meza nauczyc, ale wiele nie udalo mi sie, ale przy okazji napisalam strone z cwiczeniami www.madamefrench.pl mam nadzieje, ze innym sie przyda.

Gość aka_beata
www.madamefrench.pl

Gość uczę się francuskiego i dla mn
ie jest koszmarnie trudny. Okropna pisownia. Zbitek literek które czyta się inaczej niż się pisze. Język piekny w słuchaniu ale w czytaniu i pisaniu cholernie trudny.

Polecam - fajny język; ale musisz chcieć się uczyć.

Gość gość
Mnie gramatyka zabiła ale nauka wymowy francuskiego przyszła mi dość łatwo. Ucze się już ponad dwa lata i gramatyki do tej pory nie mogę ogarnąć. Jeśli się chcesz uczyć od podstaw to weź sobie korepetytora znajdź online, ja znalazłam dobrego od gramatyki w Preply i drugiego od wymowy wziełam native speakera http://obozy-jezykowe-za-granica.pl/preply-ucz-sie-francuskiego-z-domu

Gość gość
Francuski do najprostszych języków nie należy, jednak warto się go uczyć. Jest bardzo ładny i mimo wszystko przydatny. Ja byłam na ciekawym kursie francuskiego w www.bestcentrum.pl/ i naprawdę potrafię się dogadać.

Gość gość
trudny, ale bardzo fajny język, którego uczę sie w teddy school gliwice super podejście do ucznia, duże zaskoczenie jeśli chodzi o cenę

Gość gość
Dobra jest stronka Memrise. ☺ Jak czegoś nie rozumiesz to powtarza ci to tak długo aż wreszcie zrozumiesz, ale polecam sprawdzić samemu.