Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaetis

dziewczyny help!

Polecane posty

Gość kaetis

ostatnio nie zrobilam 7 dniowej przerwy ale zamiast wziasc 21 tabletek (cilest), to bralam 7 podczas "przerwy"(mialam tam jakies zalegle opakowanie) + 21 tradycyjnie z nowego opakowania. czyli wzielam 28 tabletek w sumie nie byloby problemu bo moglabym kontynuowac, tyle ze mialam po zakonczonym opakowaniu przejsc na nowe tabletki(yasminelle), i kilka godzin temu wzielam peirwsza yasminelle,myslalam ze tamtych zazylam 21 tabsow i ze zakonczylam opakowanie, a nie 28. wychodzi na to ze nie zakonczylam opokowania starych. tak jakbym wziela 7 tabletek cilest i dzis 8mą tabletke z nowych yasminel, i co teraz? ni w pięsć ni w oko zaczelam nowe tabletki. bardzo pogmatwałam?od kiedy mam pewnosc ze bede zabezpieczona? mysle ze nie moge zaczac brac nowych tabletek od tak w polowie brania innych. mam nici z sexu przez miesiac? help!

Gość hyyyhhhy
przeczytaj dokladnie ulotke jak to sie powinno brac zaczynac nowe tabletki :) napewno nie jestes teraz chyba...zabezpieczona, bo jakby nie patrzec jasmine ma wieksza dawke hormownow...chwila..noo ma wieksza...wiec...ehhh nie wiem :/:/ ale pogmatwalas!!! :D:D:D

Gość kaetis
no pogmatwałam niemilosiernie :| nie nie jasminelle ma mniejsza niz cilest dawke hormonow. chyba. ale mysle ze jak bede miec miesiac abstynencji to chyba wszystkow roci donormy od kolejnego opakowania wydaje mis ie ze powinno wrocic na 100%. dzieki!

Gość hyyyhhhy
ja bralam to i to :P hehe i powiem Ci...ze jasmin ma wieksza a czemu w ogole zarzucilas cilest????

Gość kaetis
biore tabletki od 1,5 roku. najpeirw regulon(straszne bole glowy,mdlosci,kazdy poranek i wieczor byl straszny, no i bylam bardzo rozdrazniona), tak wytrzymalam dwa opakowania bo lekarz mowil ze przejdzie,ale wytrzymac sie nie dalo, pozniej cilest,niby ok, ale jedyne co przeszkadzalo,to stopniowy spadek libido, praktycznie zero ochoty na sex, a jak juz to rzadko i jakos tak mniej wszystko odczuwalam, a nie po to faszeruje sie tabletkami zeby nie miec frajdy z sexu! wiec od dzis mialam zarzyc Jasminelle no i pogmatwalam pierwszy raz od 1,5 rocznej kadecnji brania tabsów :D a Ty dalej cilest czy yasminelle tez?

Gość hyyyhhhy
teraz cilest :D po jasminach krawilam caly miesiac wiesz niby te plamienia miedzymiesiaczkowe!! porazka!! nerowowsc- haha jakbym mogla zabilabym wtedy :D:D powaga bylam rozdrazniona nerwowa i wpadlam w ciezko depresje z ktorej musialam sie leczyc farmakologicznie :) a teraz cilest- super jest poki co ale to dopiero pierwsze opakowanie juz skonczone..takze ale zero skutkow ubocznych i libido jest :D

Gość zle zle zleeeeeeeee
zabezpieczaj sie dodatkowo! nie powinnas brac 28 tabletek! jezeli chcesz pominac krwawienie to bierzesz 2x21 tabletek a nie zadne 28!

Gość kaetis
gdyby nie libido zosyalabym przy cilescie, bo od pierwszego opakowania nic mi nie bylo!!kompletnie zadnych zlych objawow. oby Twoje libido bylo zawsze na swoim miejscu bo cilest dobry i cena tez do rzeczy! ;)

Gość hyyyhhhy
noo jestem zadowolona- 15 zl, w sumie spoko bo za jasminke placilam...35 :/ i juz nie mam nerwicy draznicy i mysli morderczych hihihih :D:D:D

Gość kaetis
zle zle zleeeee, wiem ze zle ;) dlatego sie tutaj was radze. zapomnialam o tych siedmiu tabsach branych w przerwie,wypadlo miz glowy ze mam nowego nie brac do konca a nowe opakowanko skonczylam do konca i z usmiechem na twarzy zaczynalam dzis nowe az mnie oswiecilo ze ich bylo 28 a nie 21 tabletek. ma tylko nadzieje ze po miesiacu,czyli od nowego opakwania wszystko wroci do normy. dobrze miec sie kogos poradzic :)

Gość kaetis
a mialo byc tak pieknie... :D kurcze placisz za cilest jeszcze mniej, ja placilam ok 18 zl. a za yasminelle zalacilam wczoraj 35,90. ja jzu mam draznice nerwice i inne przez et pomylke, a co dopiero objawy ktore sie pweni pojawia ;p powodzenia z Cilestem oby Ci sluzyl ;D

Gość hyyyhhhy
oj wlasnie nie wiem co z tym ze dziewczyny reaguja tak nerwowo po tym- oczywiscie nie wszystkie jak to z hormonami!!! ale naprawde duzo...one maja chyba duzo tego meskiego hormonu czy za przeproszeniem chuj wie jakiego a cilest np ma to cos, co wrecz wlasnie dziala na osoby nerwowe uspokajajaco :)

Gość kaetis
no wlasnie ja tez taka nerwowa i cilest mi tego stanu nie pogarszal. a yasminelle po paru godzinach juz tak :D poki co objawami jest skleroza :D niestety ciezko dobrac tabletki. a i tak to jeden syf. zeby tak faceci sie pomeczyli troche, zaczeli lykac cos po czym mieliby mdlosci, nudnosci, goraczki, bole, stany nerwowe. oj ale by bylo!! to kobieta jest stworzona do radzenia sobie z zyciem! :)

Gość hyyyhhhy
tylko kochana pamietaj...ze same z wlasnej wolnej woli sie na to zgadzamy :D to nasz komfort psychiczny- a takowy jest naaprawde duzo wart :D:D

Gość kaetis
i baaaardzo dobrze powiedziane!brawo! sila wyzsza, i komfort psychiczny w tym wszystkim. a facet i tak by tego nie zrozumiał ;) yyhhhyyy dzieki za rady i zycze spokojnej nocy ja juz zmykam :) milo bylo 'poznac'. ja na tym forum pierwszy raz-tak na marginesie. a jakby ktos jeszcze mial jakies dore rady a propo mojego pogmatwania to bardzo dziekuję :)