Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajca ja jaj aaaaaaaaa

co wybrac-centrum materna czy falvit?

Polecane posty

Gość pytajca ja jaj aaaaaaaaa

lekara mowi ze mam brac matrne a farmaceutka ze falvit nie znam skladu co bralyscie a co polecacie?

Falvit nie jest dla kobiet w ciąży. Brałem przed ciążą i na pierwszej wizycie lekarz kazał odstawić i przejśc na Feminatal N.

hejka...ja brałam na początku Maternę, niestety jest bardzo droga...potem przeszłam na sporo tańsdzy feminatal N i jest super...porównałam w aptece skład obu preparatów i stwierdziłam, że różnicy nie ma...a feminatal ma dodatkowo więcej kwasu foliowego więc zamiast materny+kwas foliowy zaczełam brać tylko Feminatal:) Materna ok 30 zł za 30 tabletek, a Feminatal za 30 tabletek ok 16 zł:) skład jest bardzo zbliżony, powiem nawet że Feminatal ma kilka składników więcej, tzn w większych dawkach, z tego co pamietam ma więcej magnezu, ale głowy nie dam:D wyniki mam dobre, więc Feminatal polecam:)

Eh... no toczę się pomalutku a jak wieczorem się gramolę do łóżka mówię do męża: uwaga uwaga bo idzie łamga ;). No już niedługo na szczęście. Możliwe że się skończy cesarką, bo malutka się nie obróciła jeszcze :(. Ale nie narzekam generalnie a przynajmniej się staram :). A co u Ciebie???? :) jak tam zdrówko? ;)

Gość A jaaaaa1111111111
A ja Wam polecam Prenatal ale Complex

Jodełko, to odpoczywaj duzo i pewnie sie już nie możesz doczekać:) Mi też już coraz ciężej, mała w brzuchu zaczyna już swoje ważyć, chociaż wydaje mi się że i tak w normie ale raczej w niższej granicy:) Zobaczymy... Ja jutro jadę na zakupy, żeby dokupić parę rzeczy dla małej...u mnie Mała była obrócona główką w górę, ale lekarz polecił mi brać magnez (twardy brzuszek miałam)...piję 2 razy dziennie magnez w tabletkach musujących...dobre, bo przynajmniej mam sporo płynow:) A co najważniejsze, lekarz zalecił mi dużo leżeć i to koniecznie na lewym boku!!! Ja śpię, odpoczywam, kiedy się da...ii udało się, mała się obróciła już w 29 tc:) On mi to tłumaczył, że jak się leży na lewym boku to maleństwo w pewnie sposób się zsunie i obróci....może tak poleż trochę, może to pomoże:) życzę szybkiego porodu i żeby wasz Aniołek już był z Wami:) A na kiedy masz termin?? Ja na koniec pazdziernika wg ostatnich USG...:)

Eh no widzisz a mój uparciuch nie chce i i już ;). Leżenie na lewym boku nic nie dało. ;). A piję średnio 3 litry dziennie (piasek na nerkach) i też nic . Jeszcze ma tydzień zobacznymy co zrobi :). Ale za to mój grubasek wyhamował. Półtora tygodnia temu ważyła 2700. :). Za to długość nózi na górnej granicy dalej. :). Długa laska będzie :). Co do magnezu- ja dla odmiany mam wampirka- żyję na dodatkowym żelazie ;). Właśnie przykulałam się od endokrynologa i idziemy sobie uciąć drzemkę, obie ;). Pozdrawiam Cię serdecznie Cukierkowa i powodzenia :-).