Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hero Ink

trzecia tajemnica fatimska

Polecane posty

Gość Hero Ink

co wiecie o niej i jak ją interpretujecie?

Gość Hero Ink
moze poproszę o inteligentne odpowiedzi ludzi na poziomie którzy się na tym znają... :O

Gość Hero Ink
no dobra mi nie chodzi o sam tekst tylko o wasze przemyślenia i sens tego wszystkiego:O

Gość Inny Szatan
Canberra, wcale nie ujawniono. John Hogue który badał tą sprawę bez kościelnego dozoru stwierdził że: po pierwsze - ujawniona treść to tylko mały fragment całości; po wtóre - interpretacja podana wówczas przez Ratzingera (obecnie B16) jest kłamliwa. Zresztą każdy kto nie jest zaczadzony katolicyzmem to przyzna.

sens? interpretacja dowolna, wg mnie nie ma to sensu, przynajmniej w świetle tego co działo się do tej pory na świecie ocalenie przed zamachem, upadek kościoła czy walka z islamem?? - każdy uważa jak lubi

nie czuje sie zaczadzona :D ja to w ogóle bym się chętnie dorwała do archiwów watykańskich - myślę że w porównaniu z tym co tam jest Fatima to małe miki

Gość Hero Ink
podobno ta tajemnica miała zwiastowac nadejście końca świata....???

Gość Hero Ink
Canbera powiedxz co wiesz o takich różnych tajemnicach kościoła? mnie to bardzo ciekawi a od ksiezy takich rzeczy nie ma szans sie dowiedzieć...

Gość Inny Szatan --
skaczesz na kościół a niedługo pewnie polecisz dzieciaka chrzcić albo do komunii wysłac bo babcia się uciesz... BLEE :o

Gość frk-099
Canberra, wcale nie ujawniono. John Hogue który badał tą sprawę bez kościelnego dozoru stwierdził że: po pierwsze - ujawniona treść to tylko mały fragment całości; po wtóre - interpretacja podana wówczas przez Ratzingera (obecnie B16) jest kłamliwa. Zresztą każdy kto nie jest zaczadzony katolicyzmem to przyzna. Przyznam, ż e nie rozumiem... Przecież objawienia w Fatimie mają charakter katolicki, katolicka Matka Boska objawiła się katolikom. Zatem jaki sens ma interpretacja z innych pozycji..????

Hero Ink - :D co ja mogę wiedzieć skoro to są tajemnice kościoła :D ale np. same ewangelie (ich taki a nie inny wybór do kanonu) wzbudzają zaciekawienie czytałeś/aś(?) \"kod Da Vinci\"? Uważam że jest to świetna książka sensacyjna a nie naukowa, ale z jednym trafiła w sedno - czego my nie wiemy? czemu do pewnych rzeczy maja dostęp tylko hierarchowie a nie można tego zwyczajnie udostępnić dla ludzi? jak wygląda prawdziwa historia chrześcijaństwa?

słuchaj - jedni twierdzą że to była Matka Boska inni że UFO :D w ogóle dojście \"co autor miał na myśli\" to piękna sprawa, każdy uważa co innego

Gość Inny Szatan
Poprzedni wpis nie był mój ;)

Gość Inny Szatan
A poniewanie byłem nawet u komunii i nigdy nie miałem świadomie styczności z klerem , jako też nie chce mi się rozmnażać to będzie raczej trudne :P

Gość antekkk
archiwa watykańskie nie sa takie niedostępne jak piszą w ksiązkach. Pewnie są bardziej dostępne niż np. akta brytyjskie (np. sprawa śmierci Sikorskiego wciąz jest tajna), nie mówiac juz o Moskwie.

z tego co wiem archiwa watykańskie mają różny stopień dostępności ponoć np. objawienia fatimskie są dokumentami znanymi tylko przez papieża - więc ciężko to nazwać dostępnością (a ciekawe ile jeszcze takich dokumentów jest)

Gość Hero Ink
i czy to nie oznacza, ze sa równi i równiejsi? dlaczego nic nie jest jawne?? ksieża lepsi od nas?

nie tylko księża to powszechne - tajemnice państwowe, firmowe itd przyjmijmy że w przypadku kościoła to też tajemnice \"firmy\"

Gość Hero Ink
Ale Pan Jezus chyba kocha nas wszystkich tak samo to dlaczego nie każdy ma dostęp?

Gość kim ja jestem??