Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna 20

PKO

Polecane posty

Gość taka jedna 20
dziękuje ci za pomoc. A jeszcze to pytanko z tym saldem na wydruku jest ujęte przed wypłatą czy już po wypłacie jakie jest

Gość PKO BP SA
Cześć! Wtrącę się... Saldo - to aktualny stan ZAKSIĘGOWANY na koncie, ale są jeszcze transakcje oczekujące i środki nierozliczone, które zostały już zawarte (płatności i wpływy), ale jeszcze nie zaksięgowane. Wolne środki - to prawdziwa wielkość kwoty, którą masz do dyspozycji, żeby nie wpaść w prawdziwy debet, ten KARNY, wysoko oprocentowany, po którym bank ma prawo odmówić Ci kredytu odnawialnego, bo jesteś niesolidnym, "debetowym" klientem. Jeśli masz przyznany debet i mieścisz się w jego granicach, to tylko spłacasz odsetki. Wyższe niż w "linii kredytowej". Fakt. Jednak nie są one tak wysokie (100 zł :D ) Spłatę kredytu pobiorą z debetu i jeśli masz tyle "wolnych środków", to jest OK, ale jeśli kwota "wolnych środków" jest niższa niż rata kredytu, to wpadasz w odsetki karne... jesteś wtedy niesolidnym klientem. Jeśli masz wątpliwości, to najlepiej wpłać jakąś kasę na konto. To prawda, że najlepiej przerzucić się na obsługę komputerową. Swoje konto osobiste możesz obsługiwać przez komputer w banku - to TERMINAL. Niektóre oddziały PKO je mają. Niedługo prawie wszystkie będą miały i będzie łatwiej. W terminalu widzisz wszystkie ruchy na Twoim koncie i wiesz, jaki jest jego prawdziwy, aktualny stan. Ja korzystam z PKO Inteligo (nie samo INTELIGO !!!) Zapytaj w banku, jak je założyć... ja już nie pamiętam :P :) Jeśli dodałam coś pomocnego do wypowiedzi moich poprzedników, to miło mi ;) Pozdrawiam! PS. Pracuję w banku, ale nie jako bankowiec i wiem tyle, co przeciętny klient.