Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość freszka

co sądzicie ? pożyczanie kasy przyjacielowi.....

Polecane posty

Gość freszka

Witam, Chcialam zasiegnac opinii roznych ludzi bo ja do tej sprawy chyba nie umiem podejsc obiektywnie. Mialam (mam) przyjaciela- miedzy nami jest spora odleglosc wiec kontakt glownie netowy i telefoniczny od czasu do czas spotkanie w real.Otoz ufalam mu strasznie- i stalo sie tak ze wszedl w posiadanie moich pieniedzy ok 1000tys zl. mial je odeslac- i odeslal jak powiedzial tylko ze do tej pory ich nie mam....dziwi mnie jak mozna komus bliskiemu klamac ze sie wyslalo pieniadze - chyba klamac bo ich nadal na koncie nie widze....zalezy mi na nim i tej przyjazni i szkoda mi ze przez durne pieniadze super przyjazn jest w strzepach...jak myslicie olac takich ludzi czy dac im szanse??pieniadze to w sumie nie wsyztsko

Gość dla mnie.......
tam gdzie zaczynaja sie pieniadze, konczy sie przyjazc. Taka brutalna prawda.

Gość freszka
Wiem ze mu na mnie zalezy, mysle ze nie ma jak oddac tych pieniedzy a nie ze nie chce.a moze tak sobie to wmawiam...mi sie nie spieszy z oddzyskaniem tej kasy- moglabym dalej sie przyjaznic ale nie zapomne o tym ze mamy nieuregulowane kwestie finansowe..ciezko przyjaznic sie z kims kto kreci w tym temacie

1000 tyś wysłał i nie doszło,dziwne,wiadomo że ich nie odesłał i co ma zamiar w tej sprawie zrobić bo przyjaciel przyjacielem,ale to mnóstwo kasy.co on mówi na ten temat?

Gość hehehehehee
madre przyslowie: CHCESZ MIEC WROGA...POZYCZ PIENIADZE

oj ja pozyczylam kolezance kiedys tylko 50 zl a ile problemow bylo;/ prosilam ja zeby chociaz mi codziennie zlotowke oddawala, moze nawet tygodniowo 2 zlote a jej odpowiedz to bylo ze nie ma kasy albo ze pomysli.. no ja sie nie dziwie ze nie ma kasy skoro imprezuje i chleje ile wlezie;/ ale kase oddala po pol roku a jakie to ponizanie sie kiedy musisz sie pytac kiedy ci odda;/ ja juz nikomu wiecej nie pozyczam kasy bo najlepiej to pozyczyc ale pozniej zeby oddac to masakra

Gość freszka
No on twierdzi ze wyslal i ze dojda, ale nie chce mi sie wierzyc bo dawno by doszly.Zrobil ze mnie winna ze traktuje go zle-urywajac kontakt- bo postanowilam zerwac kontakt z kims kto mnie oklamuje..bo juz nie chodzi o kase ale o klamstwo ze wyslal...eh teraz wiem ze lepiej nie pozyczac kasy i w ogole ze znajomymi nie pakowac sie w interesy. najgorsze ze zal mi tj przyjazni bo naprawde byl super kontakt a tu przyziemna sprawa -kasa- wsyztko spieprzyla

Gość czy to jest problem
jak tak twierdzi to niech przesle Ci na mejla potwierdzenie nadania pieniedzy. (zlecenia przelewu) . Jesli powie ze zgubil to nie wyslal. Jesli wysle to juz bedziesz wiedziec ze to nie jego wina

Gość freszka
Ciezko jest prosic o swoje pieniadze a tym bardziej kogos kto jest nam bliski. NIe pytalam o potwierdzenie przelewu - wiem ze pewnie bedzie wymowka ze nie ma skanera itp.

Gość smiac mi sie chce
moze miec aparat cyfrowy to wystarczy. Jego znajomi na pewno maja. Jesli nie to sa odpowiednie miejsca w ktorych mu pomoga to zrobic za grosze...Chyba sama chcesz wierzyc w to ze CI wyslal. To sa Twoje pieniadze i to jemu powinno byc glupio ze ich nie masz. A jesli faktycznie je wyslal to powinno mu zalezec na tym by to udowodnic.

Gość freszka
Mi tez chce sie smiac ze jestem naiwna i wierze w jego uczciwosc.Zdobyl moje zaufanie.No nic czlowiek uczy sie na bledach- fajnie ze napisaliscie.

ja przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać :O :( 1000 tys. pożyczyłaś? czyli 1.000.000 zł????? 😭

Gość freszka
1 tys zl- az takiej fortuny jak 1000tys to nie mam niestety:P sorki za blad

:) poczekaj jeszcze troszkę, może wysłał, albo wyśle na dniach. a jeśli nie... to kurcze, ale co to za przyjaźń, gdy druga osoba kłamie? :(

Gość freszka
No wlasnie wiem ze to zadna przyjazn.....ale szkoda mi tej znajomosci. I najgorsze ze to ja czuje sie winna ze nie wierze ze wyslal? ze smie watpic w jego prawdomownasc? no kurde ja nie mam sobie nic do zarzucenia a jednak jakas wine czuje - bo on sie tak poczul... nie miala baba problemow to sobie znalazla przyjaciela...I jak tu ufac facetom- w zyciu moje sprawdzone przyjaciolki by mnie tak nie potrafily oklamywac.

nie czuj się winna :( to są Twoje pieniądze (wcale nie małe) i masz prawo martwić się! to on, gdyby był w porządku - wiedząc, że kasa jeszcze do Ciebie nie dotarła - wysłałby jakieś potwierdzenie

NIGDY W ZYCIU, ZADNEJ KASY NIE WOLNO POZYCZAC!!!!!!!! a w Twoim przypadku jezeli ten ktos bedzie probowal wyjasnic, wytlumaczyc co rzeczywiscie dzieje sie z ta kasa to mozesz dac mu druga szanse, ale nigdy wiecej nie pozyczaj!!!!! ale jezeli olewa, ignoruje i zadnego uzasadnienia z jego strony nie ma to odzyskaj kase i karz mu splywac