Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturlich

kocham jezyk niemiecki

Polecane posty

Gość naturlich

bylam teraz pod namiotami pare dni i kolo nas rozbijali sie niemcy..kocham ten jezyk, ale znam marne podstawy.szkoda.

Gość naturlich
jak dobrze go znasz? i jak dlugo sie uczylas? jezyk niemiecki wbrew pozorom nie jest taki twardy i oschly, z tego co sie nasluchalam to wydawal mi sie ok.oczywiscie wszystko zalezy od barwy glosu, tonu.kocham!

Mi też się bardzo podoba ten język:D Ale też nie z abardzo go znam, obiecuję sobie już od kilku lat że się wezmę za szlifowanie jego nzjamości, ale cóż, koncepcja \"od jutra zacznę\" wygrywa;)

Gość nemeziss
rozumiem, ze mozna kochac jezyk bo ja ubostwiam hiszpanski i francuski, ale nie rozumiem, jak mozna kochac niemiecki, bleeeeeeeeeee;)

Gość naturlich
niemiecki sie kocha tak samo jak hiszpanski itp ;) hiszpanskiego tez chcialabym sie nauczyc :) bo jest wyczesany.francuza nienawidze. ale jak na razie zaczynam nauke rosyjskiego ;Oo kurde zebym chcoaiz nauczya sie jednego jezyka porzadnie to bedzie super:O

nemezis a ja uwazam francuski za seplenienie, jeszcze moze jak kobietka nim mowi to brzmi to nawet fajnie, ale jak już facet zacznie żę ął i bóg wie jeszcze jakie dźwięki wydawać, to aż mnie mdli:o:P

Gość nemeziss
radze Ci skupic sie na jednym czy dwoch jezykach, bo jak bedziesz uczyla sie 3,4 naraz, to w zadnym nie nauczysz sie plynnie mowic.

Gość nemeziss
a dla mnie to muzyka dla uszu:) Oczywiscie czasami Francuzi mowia baaardzo niedbale i wtedy to ladnie nie brzmi, ale to chyba tak jest z kazdym jezykiem. Poza tym seplenia to Hiszpanie, Francuzi nie. Polecam kazdemu, kto ma problem z wymowa nauke hiszpanskiego;)

Gość nemeziss
Dorotka to do roboty!! Angielskiego do poziomu sredniozaawansowanego mozna sie latwo nauczyc.

no wlasnie...tej mobilizacji tez mi troche brakuje.... ale znalazlam juz jedna strone na necie..wiec sie od jutra biore :-)

Gość naturlich
wiem, ale tak zycie sie potoczylo;O teraz zaczne uczyc sie rosyjskiego na studiach bo ide na filologie rsyjska od zera.niemieckiego uczylam sie przez 2 lata w liceum angola od zawsze praktycznie i niewiele potrafie.niemiecki lapalam chyba w miare szybko, tak mi sie wydaje.zamierzam wziac sie za niemiecki moze na 2 roku studiow, zobaczymy;)

Gość nemeziss
Pamietaj, ze najwazniejsza jest systematycznosc. Ucz godzine dziennie CODZIENNIE, a bedziesz zdumiona rezultatami. Najgorzej jak czlowiek ma slomiany zapal i tak zwane zrywy, czyli uczysz sie przez pare dni potem miesiac nie dotykasz ksiazek i tak na zmiane. Uczylam sie w podstawowce 4 lata rosyjskiego i nic nie pamietam. Niemieckiego tak nienawidzilam, ze po ostatniej lekcji w LO zapomnialam wszystko. Zaluje, ze moim LO nie bylo jezykow romanskich, teraz musze sie ich sama uczyc.

Gość nemeziss
sluchajcie gdzie sie zglasza spam??? Ten jeger juz przesadza z tymi swoimi linkami, dziwie sie, ze nic z tym nie robia.

Gość naturlich
wiem, systematycznosc najwazniejsza.mi jej brakuje.miala juz takie zrywy na niemiecki, pozniej doszlam do wniosku, ze za malo pamietam by ama sie uczyc to zaczelam nauke z angola i szlo mi calkiem niezle bo zaczelam rozumiec wczesniej rozumiane czasy itp az nagle przestalam siegac po ksiazki.i tak juz z ponad misiac nie trzymalam zadnej jezykowej w rece. najgorsze jets to, ze czasem np cos wypadnie, ze nie mozesz sie pouczyc i pozniej juz wypada sie z rytmu i ja np. juz nie zajrze do ksiazki w takiej sytuacji.nie da sie uczyc codziennie chyba

musze sie wziac do roboty.. :P ja mam zawsze do wszystkiego zapal na poczatku... pozniej zaczynam sie nudzic :/ ...znacie jakies dobre stronki do angielskiego (gdzie mozna bezplatnie i bez logowania uczyc sie tego jezyka)?

Gość nemeziss
Zaloz sobie, ze uczysz sie 6 dni w tygodniu obowiazkowo. Jezeli jednego dnia nie masz czasu, aby usiasc do nauki przez godzine to rozloz sobie ten czas na raty np. 3 razy po 20 minut lub przynajmniej powtarzaj sobie to czego sie nauczylas dzien wczesniej w myslach podczas jazdy tramwajem itp. Naprawde to wykonalne, a satysfakcja gwarantowana:)

Gość nemeziss
Ja nie znam, ale polecam do gramatyki serie ksiazek English grammar in use. Sa naprawde dobre, uczylam sie z nich wiele lat temu.

Gość naturlich
dorotka-->yy pytasz sie kiedy chce zacznac sie uczyc niemca?:) teraz ide na 1 rok i zamiezam na 2 roku studiow zapisac sie do prywatnej szkoly.gdybym szla na zarzadzanie jak to bylo w planie na niemiecki poszlabym teraz.;)

hmm...tak mysle, zeby nawet zaczac za jakies 15 minut :) musze przygotowac sie psychicznie ;-) :-P

Hej wszystkim:) A ja powiedziałam sobie na początku wakacji , że każdego dnia poczytam coś po niemiecku, a tu figa:( Gazety leżą a mi sie kompletnie nic nie chce:D

Gość nemeziss
Wiem, ze to trudne, bo ja tez jestem mystrzynia slomianego zapalu, ale trzeba sie przemoc!:)

naturlich ... brawo hehe ;) nemeziss ja mam nawet dwie plyty do angielskiego..kupilam je niedawno..z mysla, ze moze kiedys zaczne ;-) i wlasnie chyba nadszedl ten czas

dziewczyny ..to moze sie podopingujemy w nauce jezyka? :P i tak codziennie bedziemy tu przychodzic i zdawac relacje czego sie nauczylysmy.. ...dobry pomysl?

Gość naturlich
nemezis-->mam te ksiazke:) mam czerwona te podstawowa, iby sa tam proste rzcezy ale niekotre jeszcze wybiegajka daleko od mojej wiedzy wiec sie z niej ucze.fakt, jest niezla. kurde chyba znow wroce do angielskiego.ale wiem, ze i tak go zosawie.;Oalbo w pazdzierniku, kiedy nie bede miala na niego juz czasu albo za jakis tydzien;O

nie trawie niemieckiego. nie myslalam nigdy ze to powiem ale o wiele lepsza wydaje mi sie lacina niz niemiecki. uczylam sie obu jezykow. tych wymienionych tu...