Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurdebabka

Mysie twarzy mydłem Kajtek. Nie zaszkodzi???

Polecane posty

Gość Kurdebabka

Dermatolog poleciła mi myć buzię mydłem Kajtek, mimo że mam cerę trądzikową, przetłuszczającą się, ale też skłonną do przesuszeń. Powiedziała, że to mydło dobrze oczyści, ale nie wysuszy. Czy to prawda? Bo słyszałam też, że twarzy nie powinno się myć żadnym mydłem :o bez wyjątku. Nie wiem co o tym myśleć. Używa któraś z Was tego mydła?

Gość Kurdebabka
Oczywiście w temacie miało być "MyCie twarzy..." Przepraszam za błąd :o

to mydlo jest specjalnie stworzone dla dzieci-no a dzieci maja delikatna skore, Po drugie dermatolog jest wkoncu lekarzem i zna sklad mydla takze sproboj :)

Gość Kurdebabka
No na pewno spróbuję, tylko zastanawiam się, czy jest ktoś kto też myje twarz Kajtkiem. I czy mu to pomogło.

Gość Kurdebabka
Ale ja pytam o mydło KAJTEK.

Spróbuj najwyżej nie pomoże. Moją skórę wysuszało na wiór każde mydło, bez względu na to czy było zapachowe, antybakteryjne czy przeznaczone dla dzieci. Kajtkiem twarzy nie myłam, myłam natomiast Bambino, Nivea itp.

Gość Kurdebabka
No ja też myłam kiedys Bambino i Nivea i mi wysuszało. Powiedziałam to dermatolog, to ona na to, że Kajtek właśnie nie wysusza, bo ma najwięcej łagodnych i nawilżających składników.

Gość Kurdebabka
powiedziała też, że Kajtek to jedyne mydło któro nadaje się do twarzy, bo nawet Dove niektórym nie służy :o nie wiem co o tym myśleć

Gość a ja korzystam z
z mydła Protect herbal i jest super! Także na dekold,czasem zrobią mi sie takie małe krostki i po 2 dniach mi znikaja jak myje dekold protectem! polecam ale ten Herbal!!

Gość Kurdebabka
Powtarzam, że ja pytam tylko i wyłącznie o mydło KAJTEK. Czy nie wysusza??

Gość Kurdebabka
Hej może jednak wypowie sie ktos kto uzywa Kajtka do twarzy?

Gość stokri
a ja ci powiem tak po wielu latach leczenia tradziku, zadne mycie twarzy mydlami zelami nie pomaga, bo uzywasz wtedy wody na tradzik nie pomaga tylko jeszcze pogarsza. Musialabys sobie jakas dobra mineralke do tego mydla kupic ale to i tak nie jestem pewna.Swego czasu uzywalam zelu z Vichy ale tez mi nie sluzyl. Teraz myje twarz mleczkiem do demakijazu a na noc uzywam kremy z firmy SVR to jest taki na oczyszcanie i sciagnie - najlepiej wlasnie ten na noc sobie wziac a rano kreme nawilzajacym sie posmarowac.Dla mnie rewelacja

Gość ło moj boze no to wyproboj
go najwyzej po kilku dniach wyrzucisz go majątku nie stracisz, kazda osoba ma inna skore i kazda powie Ci co innego, tyle hałasu o jedno mydełko:)