Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koniczynka12

wesele ile do koperty - proszę pilnie o info.

Polecane posty

Idziemy dizś na wesele do kuzynki męża, lubianej i bliskiej. Ile dać do koperty? Ile teraz się daje. Wesele w miejscowosci pod Warszawą. Mąż wspomina o 7 stówkach czy to będzie ok? Proszę pillnie o widomości.

Gość ja ja mama
byłam niedawno u kolezanki na weselu,ostatnio z nia rozmawiałam i mowiła ze srednio dostawali po 500zł od pary(oczywiscie było i mniej i wiecej ale ze własnie najczesciej po 500zł)

Gość jezeli to bliska kuzynka
a Was na to stac, to dajcie 700:)

Gość -Leniuch-
ja jak byłem u kolegi to dałem 200 ale słyszalem ze zdażyło się ze zamiast kasy w kopercie były jakieś wróżby lub kawałek wyciętej gazety

daje sie tyle na ile jest sie w stanie dac a nie ciagnac sie za kieszenie i na pokaz dawac wiecej jak niektórzy tak robia

minimum jakie daje sie to taka sama kwota za jaka oni zaplacili od pary czyli np jesli młodzi zapłacili za pare 400 zł to dajecie te 400 zl do koperty:) oczywiscie mozecie dac wiecej to juz zalezy od waszej chęci i zasobnosci portwela.

Gość teraz minimum to 1000zł

Gość to fajnie macie
mnie nie stac zeby dac 50zl czy to znaczy ze mam nie chodzic na sluby??

Gość no ale po
własnie takie osoby mnie rozwalaja jak powyzej,mam taka pare znajomych,ktorzy wiecznie narzekaja na brak kasy i na wesela daja bardzo bardzo skromne upominki(w tym roku bylismy juz na 3 razem bo mamy wspolnych znajomych)ale oczywiscie ona za kazdym razem w innej kreacji z inna torebka i dodatkami,a on w innej koszuli i krawacie.Nie chce zeby mnie ktos zle zrozumiał ale bez przesady prezent za 50zł od 2 osob to chyba troche przesada

Może to były rzeczy z lumpeksu :P Jedwabny krawat Hugo Bossa na wagę jest tańszy niż najtańsze chińskie buble z targowiska. Dlatego biedni ludzie często ubierają się lepiej niż można by przypuszczać. Oczywiście te 50zł powinno jednak się znaleźć w kopercie moi zdaniem.

Gość ja koleżance na wesele dałam
200 zł, pozostałe znajome tyle samo.

Gość __***__
mysle ze absolutne minimum to 300zl od zwyklego goscia,swiadkowie 500zl a chrzesni 1000 no ale kazdy daje tyle ile ma i ile moze dac:)