Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamacia rafłka

Help - nie działa RAM

Polecane posty

Gość mamacia rafłka

synek kupił RAM przez allegro który jest nieuszkodzony- u kolegi działa niestety nasz komp nie czyta czy jak to się zwie, nie znam się na tym- proszę o poradę co robić? syn kupił to z własnych oszczednosci dla nastolatka 170 zł to kupa forsy czy jest sens dzwonić do informatyka czy wymienić na inny u sprzedawcy - nie mam doświadczenia w takich sprawach na allegro prosze o poradę

Gość łałałiłu
ram mozliwe ,że kupił dobry...zalezy jakie opcje ma płyta główna...i musiałbym znać jej model oraz opis pamięci RAM. możliwe ,że płytagłówna działa w systemie dual jesli jest to dośc nowy komp...i wtedy nie potrafi ona obługiwać 3 kości pamięci czyli tych 3 scalaków RAM.....spytaj młodego ile ma teraz pamięci i jaką ma płytę oraz co kupił

Gość mój mąż ma krzywe i
do twój synek jest ciotą wszystkie parametry pasują - kupił właściwy wg wskazówek informatyka tylko na naszym nie działa i dlatego to dziwne i nie nazywaj kogos ciota

Gość mamacia rafłka
do łałałiłu - zapytałam i ten Ram co miał wczesniej jest identyczny , dlaczego ten drugi nie działa? Marketa_cz dzieki 🌼

Gość mamacia rafłka
nie polubił się z płytą? może tak być?

Gość łałałiłu
czy płyta główna ma oznaczone wejścia na ram??? np 2 gniazda na ram są czerwone a 2 niebieskie bądź fioletowe??? rozumiem ,że do tej pory była tylko jedna kość pamięci RAM taki jeden listek i teraz został dokupiony drugi identyczny???

Gość mamacia rafłka
były 2 kości a teraz jedną starą wyjął i są tylko 2 gniazda i oba sa niebieskie

Gość łałałiłu
czyli były 2 a teraz jedną z nich zamienił na nową prawdopodonnie o lepszej pojemności??? proszę spróbowac włączyć komputer tylko na tej jednejNOWEJ PAMIĘCI jełsi się nie odpali tzn...że dupa i po prostu proponuję odsprzedać ją na allegro...tak będzie najszybciej

Gość łałałiłu
jelsi nowa kość jest znacznie większej pojemności a płyta jak czytam ma tylko 2 gzniazda to możłiwe że przekracza ona możliwości płyty... nie chcę być fiutem ale wszystko jest opisane w książe do płyty głównej....jaka jest maksymalna mozliwa pojemnosc obsługiwana przez płytę.... istnieje jeszcze jedna opcja jak unowocześnienie oprogramowania wew, płyty głównej...tzw. BIOSU i tu lepiej żebyy ingerował informatyk JA NIE JESTEM INFORMATYKIEM..tak żeby było jasne

Gość mamacia rafłka
nie odpala się ale kość o mniejszej pojemnosci działa a atki sam model i ta asma firma

Gość łałałiłu
no to chyba przekorczyliście możliwości płyty głównej mzliwe ,że ma jakies ograniczenia ile może wejść na jedną kość...itd... najszybciej będzie odsprzedać albo koledze albo na allegro.... wątpię żeby ktoś przyjął zwrot na dobre serce a co do dalszej rozbudowy to niestety nie obejdzie się bez wymiany płyty głównej, od razu i procesora...ale to już gdybanie

Gość mamacia rafłka
dzx łałałiłu za pomoc 🌼

Gość łałałiłu
nie ma sprawy

Gość mamacia rafłka
działA :d :d

Gość mamacia rafłka
wszystko dobrze - odwrotnie kostki synek przestawił czy jakos tak i oki a tylu informatyków sie głowiło- w realu tez mała rzecz a cieszy ;)