Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomagam-jeśli-umiem

CENTRUM POMOCY KOMPUTEROWEJ

Polecane posty

kiedys tez prowadzilem taki temat :).. i musze przyznac ze byl calkiem popularny. Jednak odpowiadanie poraz 100 na pytanie \"mam wirusa.. co robic\" doprowadzilo mnie do skrajnych emocji i dalem sobie spokoj :). Tobie autorze w takim razie zycze wytrwalosci ;)

do Taki jeden z internetu co masz na myśli mówiąc o przekierowaniu portów... takie hasło może rzucić każdy... Panu który miał problem zrouterem zależy na odpowiedzi łatwym językiem.. jeśli dobrze zrozumiałem to Pan ten ma kamerkę gdzieś tam, która łączy z jego komputerem i podaje obraz... a zatem wszystkie połączenia przechodzą prze router i tak... to co ja zaleciłem, czy wyłączenie domyślnie włączonego firewalla w bramce routera przyniesie taki sam efekt co przekierowanie pojedyńczego portu..

MOZE PORADZISZ COS DLA MNIE MAM DRUKARKE HP KARDRIDż (NIE WIEM JAK TO SIE PISZE)DALISMY DO NABICIAPIERWSZE KILKA DNI CHODZIłO DOBRZE ALE W TEJ CHWILI NIC Z TEGO CIąGLE MAMY KOMUNIKAT ZE WYSTąPIł PROBLEM Z TUSZEM CZARNYM I NIC NIE DRUKUJE POMIMO IZ NIE MAM MOZLIWOSCI ABY TEN TUSZ ZASECHł BO DRUKARKA BYłA UZYWANA ALE PRUBOWALISMY DAC GO DO GORACEJ WODY-ALE TO NIC NAMM NIE DAłO NIEWIEM DLACZEGO TAK JEST?

polecam... kupienie nowego pojemnika na tusz (po regeneracji cena ok 15zł) + napełnienie ok. 30zł za 45zł będziesz miała nowy pojemnik najlepiej jednak byłoby aby jechać do serwisu z drukarką

Gość taki jeden z internetu
Do pomagam-jeśli-umiem Dlatego napisałem żeby odwołał się do instrukcji routera lub internetu, bo sam też za bardzo nie umiałbym poprowadzić go za rączkę. Co do twojej rady wyłączenia firewalla raczej za wiele by to nie dało. Weźmy taką sytuację facet ma nadany publiczny adres ip 88.xx.xxx.xx i wcześniej wpisując taki ip w przegladarce wbijał na ftp, lecz teraz pod tym adresem widnieje router który nie wie co ma z tym robić. Dlatego potrzebne jest przekierowanie portów żeby router wiedział że ktoś kto wpisuje ftp://88.xx.xxx.xx chce się dostać na serwer ftp na komputer w wewnętrznej sieci który ma teraz prywatny adres IP np 192.168.0.5.