Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutniutka_z_powodu

CZY WY TEZ MACIE PROBLEMY Z WYDALANIEM I GAZAMI?

Polecane posty

Gość smutniutka_z_powodu

Mam problem z wydalaniem od dluzszego czasu, nie moge sie w pelni wyproznic, a do tego dochodzą jeszcze gazy ktore same sie wypuszczają ---- i to jest ISTNY KOSZMAR. Czy tez macie z tym problemy ????? Pozdrawiam. smutniutka

Gość smutniutka_z_powodu
Pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(:(:(:(:(

Idź do apteki i poproś o tabletki na zaparcia. Dostaniesz jakieś przeczyszczające i to powinno Ci pomóc po jakimś czasie. (przeważnie po zużyciu jeden albo dwóch paczek).

Gość smutniutka_z_powodu
no nie zartuj... po zjedzeniu "paczki" ... chyba po takiej dawce to mnie rozsadzi... eh... pozdrawiam.

Nie mówię, że masz od razu całą zjeść! :P To się bierze jedną dziennie przed spaniem. :P I właśnie jak już zużyjesz całą paczkę to zacznie to działać. Tzn. mi pomogły dopiero po dwóch paczkach właśnie w takiej kuracji. :)

Gość smutniutka_z_powodu
straszne to :(

Dlaczego straszne? Po prostu jedna tabletka dziennie i tyle. Jabłka w dużej ilości też działają przeczyszczająco. Więc próbuj jak chcesz.

a moze zmień diete?? mniej czekolady a więcej jabłek... jak juz cie to bardzo męczy to kup czopki glicerynowe...

Gość smutniutka_z_powodu
ale wiecie co ja mam ten problem nie od dzis i mi nie pomaga nawet picie jogurtow, co wczesniej np. pomagalo i mialo to na moj organizm dobry wplyw, jedzenie jablek tez nic nie powoduje... a do tego dochodzi ejszcze sprawa gazow... Doslownie czuje sie z tym zle wiedzac ze przy wiekszych ruchach gazy zaczna sie samoczynnie uwalniac. Straszne to jest dziewczyny :( jestem po 20 a juz mam takie problemy :( :( :( :( :( :( :(

to może masz jakąś alergie pokarmową?? Wogule najlepiej będzie jak pójdziesz do apteki, farmaceuci w sprawach leków sa lepiej obcykani od lekarzy i z pewnocią doradzą ci jakąś dobrą kuracje;)

Gość smutniutka_z_powodu
oj z taką dietą to ja wole nie eksperymentowac... Dziewczyny na gazy stosowałam mantiGastop ale to nie pomaga na dluzsza mete, espumisan, nawet powiem bylo gorzej po tej kuracji. Po zastosowaniu tych lekow wlasnie mam teraz problemy z wydaleniem pełnym. eh... raz na kilka dni zdarza si mi wydalic "to i owo" z organizmu i to w malych ilosciach... Koszmar :(

Gość mam podobny problem
mam 18 lat :( tylko nie mam zaparć żadnych, tzn nie do końca.. nie mogę się wypróżnić do końca, tzn takie uczucie + gazy ;:O:o:(

Gość smutniutka_z_powodu
i co pojde i co? i znowu mi da lek po ktorym nastapią inne powiklaania... eh... :(

Powinnas pojsc jak najszybciej do lekarza. On doradzi i znajdzie przyczyne. Moze trzeba bedzie wykonac jakies badania. A co do wyprozniania- zanim rano wstaniesz z lozka masuj brzuch okrężnymi ruchami zaczynajac od wgłębienia miedzy zebrami a konczac na podbrzuszu- i tak kilka razy. To samo mozesz robic bedac na toalecie. To bardzo pomaga jelitom. Tylko pamietaj zeby robic to codziennie. Wypita na czczo szklanka wody tez pomaga sie wyproznic.

te leki co wymieniłas to istna trucizna! Są one tak koszmarnie szkodliwe że większość krajów wycofała je z obrotu! Nigdy więcej już nie kupuj taki środków!

Gość smutniutka_z_powodu
problem w tym ze nie mam kasy na lekarza, tak to bym juz dawno poszla... Juz ich nie kupuje "po tamtym razie"... Mam po nich koszmarne problemy... eh :(:(:(

Gość smutniutka_z_powodu
tak jak mam zaparcia tez puszczam, ale one tez same sie uwalniaja :(:(:(

Gość jgffff
zrob sobie glodowke oczyszczającą

Gość smutniutka_z_powodu
jak cos zjem to po kilku minutach juz mnie "lapią loty" eh koszmar :( nie mialam wczesniej czegos takiego :( Widzicie jak szybko moze dojsc do rozregulowania narzadow eh..............:( a ten espumisan lekarka mi prepisala :(

Gość smutniutka_z_powodu
z glodowką taką stu procentową moze byc problem, bo ja czuje laknienie i to jest problem :(

Gość nie wiem co poradzic
nie wiem co poradzic :(

Gość hej smutnitka
a w nocy też masz problem z gazami??

Gość smutniutka_z_powodu
nie wiem czy mam problemy bo wtedy spie

Gość hej smutnitka
czyli nie budzi cię ból brzucha z powodu gazów? Więc to raczej na tle nerwicowym...

Gość smutniutka_z_powodu
nie budzi mnie bol brzucha. nie wydaje mi sie zeby to bylo na tle nerwicowym... Popzdrawiam.

Gość hej smutnitka
nie ma się co obruszać! :)Rowniez pozdrawiam i zdrowka życzę!

Gość smutniutka_z_powodu
pozdrowka. eh...

Gość aaa-nka
smutniutka_z_powodu - miałam podobnie jak Ty tylko po leczeniu antybiotykami, ale mi przeszło po: 1/ lewatywa 2x dziennie z 1 litra przegotowanej ciepłej wody z sokiem z 1/2 cytryny (aparat do lewatywy kupisz w sklepie medycznym) 2/ 2 - tabletki Alaksu na noc 3/ rano piłam 1 szkl. wody z sokiem z 1/2 cytryny i łyżeczką miodu, nie jadłam chleba tylko świeżą sałatkę z pomidora, ogórka kiszonego i cebulki z 1 kromką pieczywa razowego chrupkiego żytniego, tak samo na kolację. Ograniczyłam mięso, wędliny, nabiał i ziemniaki. Używałam dużo kminku i majeranku - wspomagają pracę jelit. Już po kilku dniach takiej diety zaparcia zniknęły oraz oczyściły się jelita, że gazy nie stanowiły żadnego problemu.

Gość aaa-nka
co u ciebie "smutniutka_z_powodu " - jak się czujesz?