Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LPR czy Avene

LPR czy Avene

Polecane posty

Gość LPR czy Avene

No wlasnie? Ktora marke polecacie i co konkretnie? Ktora firma ma lepsze podklady?

Gość LRP nie LPR

Gość samoobrona............

Podklady nie pasuja mi z zadnej z tych marek.Slabo kryja,uwidaczniaja suche skorki,wysuszaja,tworza maske. A jesli chodzi o produkty pielegnacyjne,to jakosc jest wedlug mnie porownywalna.

Gość LPR czy Avene
hahaha:-D Faktycznie, literowka :) Wiem i ja i wy przeciez o co pytam: la Roche Posay czy Avene:)

Gość LPR czy Avene
Leanne, a jakie kosmetyki uzywasz i do jakich masz zaufanie? Ja jakos do aptecznych (oprocz Vichy, te uwazam za beznadziejne, bo cos maja w skladzie, co mnie uczula)

ja stosuję przemienne obie firmy, bo jak ktoś wyżej zauważył - skuteczna, jakby nie patrzeć, wręcz ta sama (nie dotyczy kosmetyków kolorowych typu podkłady - nie udały się, ani tu, ani tu: osadzają w porach, widać suche skórki, okropnie się rozsmarowywują, matują kiepsko).

jeśli chodzi o mnie to z LRP używam/łam: - krem matująco - nawilżający effaclar (jest ok do pielęgnacji, ale nie jako leczący niedoskonałości, bez oleju, przecudna konsystencja) - krem z kwasami - effaclar k (świetny) - żel do mycia twarzy (obejdzie się bez niego) - tonik zwężający pory (może być, troszkę radzi sobie z porami, ale mnie nieco podrażniał) - podkład unifiance (ten matujący, okropieństwo, szkoda pieniędzy) z Avene: - krem nawilżający (b. dobry, ale zostawia świecący się film więc na noc używałam) - krem z kwasami - diacneal (używam raz ten, raz z LRP, także świetny, ale tworzy żółtą maskę, ma dziwny zapach, więc na noc) - piling do skóry wrażliwej (ok, faktycznie nie podrażnia) - maseczkę nawilżającą (b. dobra) - próbkę podkładu (odradzam). 🖐️

Ja uzywam wlasnie kosmetykow firm aptecznych-obecnie LRP oraz delikatnych,naturalnych Hipp (co prawda dla dzieci,ale sa super).