Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala.Mi30

czym nawilżać skórę?

Polecane posty

Gość Mala.Mi30

Mam bardzo suchą skóre... szczegolnie na nogach - na lydkach. Czasami az tak po wierzchu peka i tworzy sie taka drobna siateczka. Stosuje rozne balsamy, ale to na niewiele sie zdaje. W jaki sposob dbacie, aby Wasza skora byla dobrze nawilzona? Pozdrawiam!

Ja staram się kupować odpowiednie balsamy do suchej skóry - dobry balsam potrafi naprawdę pomóc. Aktualnie używam Biodermy Atoderm i jestem bardzo zadowolona - skóra jest dobrze nawilżona i wręcz ukojona. Do bardzo suchej skóry odpowiednim środkiem może się okazać oliwka. Podobno wsmarowana po kąpieli daje bardzo dobre efekty. Raz próbowałam i skóra faktycznie była miła w dotyku, nawilżona i natłuszczona, ale jednak oliwka za bardzo natłuszcza jak dla mnie. Jednak dla kogoś z naprawdę suchą skóra może się okazać odpowiednia.

Gość Marta_Tuk
Ja owszem, stosuję pewne balsamy, ale za bardzo nie lubię się smarować, bo nie lubię tego tłustego uczucia na skórze... dlatego od jakiegoś czasu zaczęłam się prawidłowo nawilżać "od wewnątrz", czyli po prostu piję bardzo dużo wody źródlanej, co najmniej 2 litry wody dzienne :-) działa to świetnie na moją skórę i samopoczucie :-) pozdrawiam!