Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adopcja

zobaczcie jakie biedne stworzenia

Polecane posty

Gość Antosz
Ładna jest ta sunia z Sieradzkiej. Biedne zwierzęta, ale u nas w kraju bardzo często ludzie są nie dostatecznie pilnowani. Więc o organizacji takiej jak ASPCA ze stanów to możemy pomarzyć przez następne ładne parę lat

Gość adopcja
ja nie wiem jak ludzie moga robic takie rzeczy, wielka szkoda ze nie ponosza prawie zadnej odpowiedzialnosci prawnej :(

Gość Antosz
Człowiek człowieka potrafi zabić za parę złotych, albo że spojrzy nie tak. A zwierzak sam się nie obroni albo nie zadzwoni po pomoc, zresztą to tylko zwierzę tak niektórzy myślą. A kary by się przydały

Jestem pozytywnie zaskoczona faktem, że istnieje u nas organizacja na wzór ASPCA! Głównym problemem, jak dla wielu organizacji pozarządowych są z pewnością fundusze na działalność statutową, a poza tym - niska świadomość praw zwierząt u części naszego społeczeństwa :o Zgadzam się z Antoszem, że jeszcze troche wody upłynie, zanim cokolwiek się zmieni w tym względzie.

Gość adopcja
tak, dzialam w tej organizacji i niestety ale z kasa jest kiepsko:( na szczescie sa dwie panie weterynarz, ktore czesto nieodplatnie badaja te zwierzeta. Wyobrazcie sobie ze jakis czas temu byla interwencja bo jacys ludzie wyrwali kotu ogon(!) po czym zywcem go zakopali w reklamowce ale niedokladnie bo ktos zwierzaka znalazl

Zabiłabym gnojków 😡 Kocham zwierzęta, od dzieciństwa zawsze otaczałam się mniejszymi i większymi stworzeniami. W głowie mi się nie miesci, jak można być tak okrutnym :o Apropos działalności takich organizacji - sama pracuję w NGO (dla osób starszych) i wiem, jak trudno uzyskać coś od sponsorów, ile zachodu trzeba, by coś zdziałać. Tyle że nasza organizacja działa ponad ćwierć wieku, na innych zasadach i z pewnością jest nam łatwiej. Warto byłoby rozpropagować waszą stronkę w necie, może ludzie poruszeni widokiem zdjęć zaoferowali by jakąś pomoc?

Gość koko dzambo i do przodu
najlepsze jest to ze w tej organizacji dzialaja prawie same kobiety, i to kolejny problem, bo jak jest jakis ciezki pies, albo trzeba odebrac zwierze jakiejs patologii to wiadomo jak potraktuja 3 babki w formie strazniczek

Może kobiety są bardziej uspołecznione...? A może własnie problematyka dotyczaca zwierząt jest im bliższa, bo są bardziej opiekuńcze? Kurcze, nie zazdroszczę tych interwencji w melinach, poza tym - trzeba mieć chyba mocne nerwy, żeby nie zwariować od tego okrucieństwa, jeśli ktoś kocha zwierzaki :O