Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patriszia

mam 40 zł do konca miesiaca, jak przeżyć?

Polecane posty

Gość Patriszia

dokładnie do piątku zostało mi 40 zł, w tym codziennie potrzebuje 2 zł na bilet czyli wychodzi 30 zł na 5 dni:o jak przeżyć?

Gość koko dzambo i do przodu
a nie mozesz jezdzic na gape, patrz jak wsiada ktos kto moze byc kanarem to wtedy kasuj bilet, pare razy uda Ci sie nie skasowac:)

a gdzie reszta kasy? co zrobilas z reszta? wyplaty masz tylko 40zl czy jak? moze trzeba bylo obudzic sie wczesniej?.. poza tym uzyj troszke mozgu jak masz rower to dupa na rower i jazda a jak nie to pieszo

Gość xixixix
Kupuje mnóstwo ciuchów i jakichś pierdół pewnie a potem beczy, że mało :o...Cierp ciało jak żeś chciało...

Gość Patriszia
reszte wydałam na ciuchy:o to tak tylko w tym miesiacu wyszlo:o

nie raz miałam takie sytuacje na stdiach:D mnie ratowaly obiadki z zamrazalnika, pozatym kupowałam tylko najtańsze produkty np pasztety ktore nie są drogie a sycą, polecam tez zupki chinskie knorra:P a jak ci zabraknie to pozycz np 20zl od kogos.

Gość Patriszia
W piątek będę już przy kasie i wtedy napewno będe już oszczedzać ale do piątku musze przeżyć za 30 zł, jest to możliwe?

Gość Patriszia
Jak na złość w domu nie mam żadnych zapasów, prawie pusta lodówka:o

Gość busy kobieta
mam dla ciebie rozwiazanie, pakuj sie do znajomych w czasie obiadu i kolacji to cie czysms poczestuja, zbieraj owoce lesne i sprzedawaj przy szosie albo tez mozesz sprzedawac swoje wdzieki kto da wiecej

Gość Patriszia
Ale ja czekam na normalne rady, wolalabym głodówke niż sprzedawac sie przy szosie:o

oj bez przesady, nie najezdzajcie tak na nia. Ja tez studiuje i nie raz mi sie zdarzylo wiekszosc kasy na jedzenie wydac na ciuchy. W takich sytuacjach, bardzo dobre sa pierogi z biedronki 40 sztuk za 4 zl! ale tylko ruskie, przynajmniej nie ma podejrzen o mieso. mozna jesc ziemniaki z jajkiem sadzonym, mozna upiec ziemniaki w piekarniku, albo parowki z bulka

Gość rerewre
Jezusiu no do piatku nie przezyjesz? idź do biedronki albo leader szajs kup zupki chińskie, chleb i skromniutko bo skromniutko ale przezyjesz :P

a jak potrzebujesz kasy to sprzedaj jakies zloto jak masz a nie nosisz

Gość Patriszia
Do biedronki mówicie?Mam niedaleko to jutro chyba zrobie zakupy:o

Gość busy kobieta
a czy musisz jesc? mozesz zaczac sie odchudzac. wystarczy ci chleb i woda

o albo marakon czy ryz z przyprawami smazony na patelni. przyprawy pewnie masz w domu, makaron mozna kupic w lider szajsie, a mozna sie najesc:)

Gość Nałęczowiankę
Bardzo prosto - 4 dni - chleb 2 x 2 zł = 4 zł jakieś smarowidło pewnie się po lodówce tłucze dżem - ok 3 zł, najtańszy jogurt lub kefir 4 x 0,70 = 2,80 Warzywa na patelnię w Kaufland 4 zł a starczą na 2 x = 8,- Na razie wyszło 18 zł. I od biedy by się z głodu nie umarło. A zostało jeszcze na "luksusy"

Gość pewnie ze mozna
ze jest, ja mam 100 zl do 3 lub 4 wrzesnia. A nie jestem sama, 3 dorosle osoby, ktore musza jesc, palic i wogole. Ale ja juz jestem wprawiona i potrafie z niczego zrobic wiele. Za 6 zl mam 2 blachy babki ziemniaczanej, a wedlinke to ta z najnizszej polki.

za 6 zl dziennie mozna sobie elegancko zyc, o ile bazujesz na jajkach, miesie mielonym, ziemniakach, watrobce, warzywach z mrozonki ewentualnie zupach z kostek rosolowych, jarzynach, daniach macznych, grzankach itd... wydziel sobie te 6 zl na kazdy dzien, pierwszego dnia mozesz np usmazyc nalesniki z dzemem, drugiego zrobic jajko sadzone z ziemniakami, trzeciego makaron z twarogiem, czwartego jakies warzywka sezonowe (fasolka, kalafior, polane bulka tarta), piatego np ryz z jablkami i cynamonem.... ogolnie dosc kalorycznie, ale cos za cos.. na sniadanie kanapki z zoltym serem albo wedlina (kupuj tylko tyle plasterkow, ile ci potrzeba)..to przyklady, bo pewnie masz cos w lodowce, tylko nie wiemy co ;)

Gość busy kobieta
o mam pomysl mozesz isc do biblioteki i sprawdz w ksiazce ktore owady sa jadalne i tym sie wyzywisz do piatku

eee dorosle osoby musza palic ? zabilo mnie to. oj tak na pety idzie pewnie mnostwo kasy...

Gość matkachrzestna
No da sie przeżyć , to kupa kasy. Na śniadanie i kolację jogurt z bułeczką . Na obiad na zmianę ziemniaki z pomidorami lub makaron z pomidorami.

Gość busy kobieta
idz na spacer kolo dzialek i pozbieraj jablka i inne owoce. Idz na targ wieczorem i wyprosisz zawsze troche kartofli i sliwek za darmo

Gość Patriszia
mam w lodówce tak: pomidory 6 jabłka ok 1kg mleko dwa kartony piwo x 2 wino 3 jajka ser żółty z piątku makorony też mam kilka paczek poza tym przyprawy i rzeczy codziennego uzytku jak olej, cukier czy herbata, kawa tez sa musze kupic cos co przelezy w lodowce bo zamrazarka mi padla:o

Gość mam pomysłą
stań se gdzies i zaspiewaj se cos! postaw se kapelusz i moze cos tam se ludzie wrzuca! ;)

Gość pewnie ze mozna
tak tylko wez pod uwage, ze jesli osobu ktroe pala nagle przestaja bo np. malo maja kasy to wiecej wpieprzaja wiec na to samo wychodzi, a nawet nie bo wtedy to sie kurwa tego chce czego miec nie mozna. A zreszta ja umiem rzadzic kasa wiec sie nie martwie na fajki i zarcie styknie spokojnie, a napewno jeszcze w weekend piwko wyjdzie, jak sie chce to duzo mozna.

Gość fdgfgfg
to masz fuul żarcia! dasz rade!

Gość busy kobieta
pozbieraj warzywa i ziola za darmo, w miesnym dadza ci troche kosci dla psa juz masz zupe gotowa

Gość aisab
podaj konto przesle ze 20 zl...