Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rittene

za granica obciach, u nas krzyk mody. dlaczego Polska jest krajem tandeciarzy???

Polecane posty

Gość rittene

polke za granica poznaje sie od razu... wyroznia sie... tandeta. dlaczego w polsce hitem ostatnich lat sa wstretne sztuczne pazury - najlepiej z wzorkiem i cekinem??? ludzie za granica patrza sie jak na ufo, a taka mysli ze jej zazdroszcza i podziwiaja... dlaczego w polsce taka kase bije solarium??? to niezdrowe (zabojcze) dla skory, a taka opalenizne od razu mozna poznac. w polsce hit, za granica tandeta. i ostatnie - baleyage i pasemka. tego to juz poza zachodnia granica naszego kraju nie uraczysz... chyba ze u jakiejs starej baby... od dawna juz nigdzie tego nie robia... a w polsce hit!!! dlaczego u nas furore robi wszystko to, co tandetne??? czy jest jakis inny kraj w ktorym kariere zrobily brokatowe tipsy??? biale kozaczki??? rozowe obcisle sweterki??? ( obcisle sweterki z dekoldami w ogole??? )

Gość a co to jest. . .....
dekold? :o

Gość rittene
to dekolt. przejezyczenie. pewnie sama masz baleyage i tak cie ponioslo, hehe

Gość rittene
tzn literowka. z gory sie poprawiam, bo zaraz pewnie i do tego ktos sie przyczepi. kolejna taka nasza polska w 100% cecha

Wolisz Irlandki? Wszedzie dres bleeeee . O tym ,że potafia do dresu i adidasków ubrać skórzaną elegancką torebkę nie można zapomnieć;-)

A my juz koniecznie musimy nasladowac to co jest zagranicą....:/ żałosne, jesli tam nie ma modnych pasemek to u nas tez tak ma byc...????????????? dlaczego niektorzy nasladują wszystko co na Zachodzie????

Gość rittene
bo wiecie, ja się ubieram w lumpeksach, a na głowie mam siano, dlatego zazdroszczę :( przepraszam :(

zgadzam sie z autorka. nie chce mi sie nic wiecej dodawac choc przykładow mozna podac duzo. to i tak nie ma sensu. bylam w rozych krajach polakow poznawalam z daleka i facetów i kobiety.

wiecie co ja wole te nasze ciuchy i ta niby tandete nic np tandete niemek.. to w ogole w glowie sie nie miesci na disco potrafia nalozyc dres, buty na obcasie i umalowac sie jak nie wiem.. o angielkiach ja juz nie wspomne bo co jest tam modne to 96% dziewczyn nosi, i nie wazne np ze rurkki wygladaja dobrze na chudych osobach, tam nawet otyla nalozy i sie cieszy ze jest modna..

Gość doradźcie nam
Pasemka (tylko takie delikatne refleksy) nie są modne za granicą???

Tak mi sie wydaje ,ze to wlasnie Ty droga autorko tego topiku, masz kompleksy i chcesz byc koniecznie \"tredni\",nasladowac zachodnia modę. Widzialas jak ubierają sie angielki,irlandki?? Polskie kobiety sa piękne,zadbane i maja klase.Zobacz w lustro,może nie masz co pokazac w tym dekolcie-dlatego tak Ci onprzeszkadza,a rozowy jest kolorem przyjaznym i jesli komus pasuje to dlaczego to negowac i podpinac pod tandete? Pozdrawiam

a o Angielkach zawsze myslałam ze sie ubierają niechlujnie, a potem kiedys natrafiłam na artykuł ze są najgorzej ubrane w Europie, a w ameryce tłusta baba załozy mini, gdzie sie wszystko wylewa, ale wy oczywiscie powiedzie \"ze tak jej wolno, jej sprawa\", a Polce co byscie powiedzieli , ze tandeta, co?? Nienawidze gdy ktos obcokrajowcow chwali za to co u Polakow tepi

wiem ze niektore dziewczyny w polsce przesadzaja, mowie o dziewczynach typu barbie ale ile takich jest? czy to sa miliony czy tylko nieliczne? chyba nielicznie nie? jezeli ktos ma np tispy a zarazem normalne ciuchy to o jakiej tandecie tu mowa? jezeli ktos nalozy biale kozaczki bo akurat takie mu pasuja do ubioru to dlaczego nie? rozumiem ze nie mozna przesadzac ale nie pisz ze kazda laska za granica sie wyroznia bo tak nie jest..

Gość rittene
ja nie mowie o patologii zagranicznej ( dresiary w irlandii, anglii itp ) bo i u nas patologii nie brakuje. a broniac naszej tandety porownujac ja do irlandzkiego socjalu... no faktycznie... wypadamy lepiej. mozecie sobie tu pisac co chcecie i bronic waszych tipsow, pasemek i kozaczkow. fakt, faktem. jak wyjedziecie za granice, chocby na wakacje. to wszyscy beda wiedziec skad jestescie - z kraju tandety. pozdro dla podszywacza. brawo. oto wlasnie jak neon blyszczy polska inteligencja

Gość doradźcie nam
a co z tymi refleksami na włosach?

Gość rittene
jestem zakompleksioną, starą, głupią, brzydką babą... może nauczycie mnie jak się robi tipsy? :( cio?

Gość ja akurat mam
balleyage, ale taki ladny, dobrze wykonany, pasemka sa bardzo delikatne. Nie bronie naszej tandety ani tandety zagranicznej. Jednak cos w tym jest. Ubieram sie raczej elegancko, taki mam styl. Jak spacerowalam kiedys po jednej z polskich starowek, to podeszlo do mnie dwoch turystow, zapytali skad jestem, odpowiedzialam, ze z polski. Nie mogli w to uwierzyc, powiedzieli ze wygladam jak turystka.

Gość rittene
fajna madchen - a w polsce to niby takie zroznicowanie w ubiorach mamy??? jak sa modne zielone kurtki to 98% na ulicy ma taka kurtke. jak sa modne biale szpilki, to wiekszosc te szpilki ma. a to ze osoba z nadwaga ubiera jakies tam ciuchy, to nie powinno cie interesowac. przynajmniej osoby grube, garbate, chude, male itp nie sa traktowane jak dziwologi. i nikt sie tam nie oglada za 80-kilowa laska co ma na sobie rurki. nie podoba ci sie - nie patrz. a jezeli ona dobrze sie czuje, to co ciebie to w ogole obchodzi. gratuluje szerokich horyzontow i tolerancji. ciemnogrod

to samo ci odpowiem - nie podoba sie, nie patrz po co zalozylas topik jak mi takie cos napisalas? nie podoba sie to nie patrz, proste

Gość O ZGROZO
taa, kolajna cecha Polaków to NIETOLERANCJA!!! Dlaczego się czepiasz sztucznych paznokci, pasemek, różowych sweterków i solarium?! Jeśli Ci to nie odpowiada to ok, każdy lubi co innego, ale pozwól innym na to by wyglądali tak, jak im sie to podoba, a nie Tobie! Na zachodzie każdy chodzi jak chce i nikomu to nie przeszkasza. Tutaj niestety, wyszłaby 70-latka w różowej sukience przed kolana i pewnie w "Fakcie" byłoby jej zdjęcie, o zgrozo! Każdy ma swój gust i uszanujmy to!!!!! I naprawdę nie interesuje mnie co jest "trendy" na zachodzie, a co nie! Będę chodziła ubrana i uczesana tak jak mi się podoba, a nie innym! Na szczęście jestem sobą, mam swoje zdanie i ktoś taki jak Ty, nie jest mi w stanie tego odebrać!:) P.S. Tipsy i różowe sweterki również nie sa w moim guscie, podobnie jak i pasemka, ale nie przeszkadzają mi dziewczyny, które to lubią:) No, a jeżeli Ty nie jestes w stanie tego zaakceptować to radzę albo wyskoczyć z 10-tego piętra albo po prostu wyjechać tam, gdzie brak tandety;)...tylko szkoda, że takich miejsc nie ma:)...Pozdrawiam!

rittene - tobie tez grtauluje torerancji kazdy ubiera to co chce i nawet jesli by 100% osob mialo to samo, tobie nic do tego..

Gość doradźcie nam
A co z tymi refleksami?

Gość rittene
mi nic do tego. chcecie to sie tak ubierajcie itp po prostu troche to obciach, jak sie smieja za granica z polek - tipsiar

a po co te nerwy:)? Ciebie Koleżanko ,tak modna i \"trendi\" moze nie rozpozna sie na ulicy po wyglądzie,że jesteś Polką, ale z cechy charakteru to owszem-bo zawiść aż bije z Twoich ripost.

noracja, zamykaj ten dziwny temat, najlepiej wszystkich cudzozemcow wychwalic....zenada ja bynajmniej nie czuje sie tandetnie ubrana, wiem ile jestem warta i nie patrze zakompleksionym wzrokiem na cudzoziemki ,zastanawiając sie czemu tak nie wygladam:/

Gość ale masz problemy autorko
niech ci już mamusia odetnie net i zajmij się czymś pożytecznym

Gość pisze się dekold i dekolt
obie formy są poprawne sprawdźcie w słowniku