Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rittene

za granica obciach, u nas krzyk mody. dlaczego Polska jest krajem tandeciarzy???

Polecane posty

Gość ale masz problemy autorko
dekold, o kurwa :D :D :D

Gość a co z tymi refleksami na
włosach???

Gość popieram O zgrozo
nic nikomu do tego jak ubierają się inni, w USA widziałam kobiety po 60 tce w króciutkich szortach i nikt się tym nie oburzał, naprawdę więcej tolerancji

Gość coś w tym jest
Od zawsze wpajano w nas kompleks bycia Polakiem, jak widac świetnie dbacie o tą tradycję. Nie pomogła nawet walka z komuną, zmiana ustroju ani wejście do UE. Nadal pozostajemy zakompleksionymi Polaczkami....

Ja tam trendi nie jestem tymbardziej tandetna :classic_cool:. A reszta niech robi co chce. Sugeruje skupić wieksza uwage na sobie.

Gość rittene
ps. od lat nie mieszkam w polsce. wpadam czasem na wakacje. ale jestem polka i czuje sie polka i boli mnie, gdy slysze zarty o polkach i polakach. teraz jest takich zartow baaaaaardzo duzo - wiadomo emigracja. czytajac riposty co niektorych, ciesze sie ze w Polsce nie mieszkam

Do autorki Jeżeli chodzi o tipsy to racja totalna tandeta i jestesmy z tego powodu rzeczywiście wyśmiewane za granicą ,no i po tym można polkę poznać . Solarium 100% racji masa polek jest uzależniona od tego wynalazku,a opalenizna już dawno nie modna Natomiast nie zgodzę się z tobą że polki nie mają stylu,uważam że kto jak kto ale polki potrafią się ubrać z klasą i gustownie .I dobrego gustu naprawdę może nam pozazdrościć, niemka ,angielka czy nawet francuzka

Gość coś w tym jest
popieram O zgrozo, absolutnie się zgadzam, tylko my Polascy wszystko i wszystkich krytykujemy i oceniamy. Mnie najbardziej bawią przebierańcy, któzy naoglądali się kilku raperskich teledysków i myślą że jak skopiują to co widzieli to są tacy gangsta i w ogóle supercol.....Tylko gdyby trochę pokręcili się po Stanach to by stwierdzili, że mało kto na ulicy tak sie ubiera, mało kto podąża w ogóle za modą czy przywiązuje wagę do ubrania. Tam im ktoś bogatszy tym mniej mu zalezy na tym by szpanowac ubraniem.

boshe o kazdym mozna znalezc jakis kawał, lepiej tu juz nic wievej nie pisz zakompleksiona dziewczyno

Gość o kurcze blade----------
wszystkie Polki wygladaja tak samo te mlode - chude z tipsami i pasemkami albo zrobione na czarno starsze - w dlugich spodnicach i bialych bluzkach babcie - dluga spodnica kozaki troba reklamowka stara kurtka i moher

widać niektórym wakacje padają na mózg bo podobnego rodzaju niskich lotów topiki mnożą się jak muchy.

ale ja czegos nie rozumiem jezeli cos nie jest modne to juz nie mozna tego nalozyc? ze opalenizna nie jest modna to juz nie moge isc do solarium? a co mnie interesuje co jest modne a co nie podoba mi sie opalenizna to sie opalam, podobaja mi sie tipsy to sobie robie... autorko ty sie lepiej czyms zajmij bo widze ze masz za duzo wolnego czasu;/

cos ci sie kurczaku blady pomyliło, nie kazada młoda jest chyba chuda z tipsami, itp

albo te niby modnie ubrane ale buty ze zjechanymi obcasmi. zreszta polscy faceci to wiekszy obciach

bedziesz kurczaku wymyslał ze kazda mloda ma albo blond albo pasemka, czarne czy rude, i wszystkie takie same, tylko zastanawiam sie teraz jaki Ty masz kolor, moze rozowy?;p

ada to nie wypada - co druga kurcze na ulicy wysuszona brzuch goly i idzie za raczke z lysym Bolkiem

hihi to bym furorę za granicą zrobiła ;) tipsów nie mam, na solarium nie chodzę, a głęboki brąz moich włosów zawdzięczam naturze :P

ada to nie wypada---------a ty co mozesz masz trwala na glowie i dlatego brak humoru dzisiaj????????????wal do fryzjera na pasemka

Gość ggggggggggggggggg
przyznaje. polscy faceci tez sa obciachowi. sweterki z pionowym pasem na wysokosci piersi, spodnie bojowki, obowiazkowy plecak na plecach. lub jakze trendy dres. obowiazkowo ogolony leb, lub krotka fryzurka z masa zelu, ktory az kapie... brudne buty ( i pazury ) wygladaja komicznie. lub pakerzy... tak pakernia kroluje tylko w polsce. no i lancuch na szyi. cudo

o idzie akurat taka pinda zlota torebka, szorciki i upasiony brzusio na wierzu

wal sie kurczaku ,trwalej tez nie mam,zastanow sie nad tym co piszesz, wypisałes wszystkie kombinacje wygladu, w ten sposob ze połowa kobieta na swiecie pasowała do ktoregos z twoich opisow

A MI SIE ZA GRANICA PODOBA PRZEDEWSZYSTKIM TO, ZE JAK KOBIETA WYJDZIE W DRESIE NA ZAKUPY TO NIKT NIE PATRZY NA NIA JAK NA UFO, PO PROSTU W OGOLE NIE ZWRACA SIE NA TO UWAGI! A POLACY TO TAKI GLUPI NAROD, ZE DO SKLEPU TRZEBA WYJSC W MAKIJAZU BO INACZEJ PATRZY SIE BOKIEM. PODZIWIAM TO, ZE TAM MOZNA ZYC I UBIERAC SIE TAK JAK KOMU WYGODNIE, A NIE TAK JAK PODOBA SIE SASIADCE ZZA PLOTU ;/

\" 20:13 o kurcze blade---------- wszystkie Polki wygladaja tak samo te mlode - chude z tipsami i pasemkami albo zrobione na czarno starsze - w dlugich spodnicach i bialych bluzkach babcie - dluga spodnica kozaki troba reklamowka stara kurtka i moher\" a mi sie nie zgadza, widac ze przyjezdzasz turystycznie

ada--------cos taki nerwus??????????? BAD HAIR DAY czy co??

ada to nie wypada------co ci sie nie zgadza?

Gość ggggggggggggggggg
a mi sie zgadza... moze ada zamiast tipsow w tym miesiacu zafunduj sobie wizyte u okulisty i te buty na obcasie to 100% prawdy. do warzywniaka po ziemniaki w obcasach...

Kazdy kraj ma jakis tam swoj styl, poza tym w kazdym kraju sa swietnie ubrane osoby i te ubrane tandetnie. Nie tylko w Polsce! Za granica widze takich rodakow, ktorych poznaje natychmiast, ale widuje tez Polki ubrane fajnie, z klasa lub z fantazja. Dzisiaj np. zwrocilam uwage na dwie sliczne dziewczyny swietnie ubrane, i okazalo sie, ze to byly Polki (jedna miala biala sukienke z etnicznymi motywami, a druga sliczna biala tunike i spodenki). Nie mozna generalizowac. Angielki tez niektore ubieraja sie pomyslowo, a niektore w dresy i zlote kolczyki. Aha, z moich znajomych Angielek prawie kazda ma pasemka lub doklejane wlosy, dodam, ze sa to mlode dziewczyny zbzikowane na punkcie mody i dosyc fajnie sie ubierajace.