Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badania ...

Czy lekarz pierwszego kontaktu ...

Polecane posty

Gość badania ...

może zlecić mi takie badania ? Czy mam znowu lecieć prywatnie ? LH ESTRADIOL TESTOSTERON PROGESTERON Ja przez te strajki lekarzy to zbankrutuje !!! Już na inne badania wydałem 80 zł + wizyta u prywatnego endokrynologa 100 zł 😭(stwierdził u mnie niedoczynnośc tarczycy) i teraz skierował mnie na te ponieważ nie podobają mu się moje piersi - prawdopodobnie ginekomastia 😭

Gość aniuszka.....
lekarz pierwszego kontaktu moze dac Ci skeirowanie do endokrynologa i on wtedy zleci takie badania za darmo, zwazywszy ze jest podejrzenie choroby a to istotne ale mozesz na to dlugo czekac wiec jak Ci zalezy to idz prywatnie, wydasz kase ale za to wieksza pewnosc o wlasnie zrdroqwie

Gość badania ...
No ale dostac sie teraz panstwowo graniczy z cudem ... Mialem wizyte na 29 maja - no ale zostala anulowana ... dlatego poszedlem prywatnie :( JESTEM JUZ WJURZONY ZARABIAM RAPTEM 1,5 TYS ZL ... PLACE TE PIEPRZONE SKLADKI ZDROWOTNE ... I JAK RAZ NA 100 LAT COS MI DOLEGA MUSZE WYKLADAC 400 ZL NA LECZENIE (TE HORMONY BEDE MUSIAL WIEC ZROBIC PRYWATNIE)!!!

Gość aniuszka.....
mozesz sie przepisac do innej przychodni-wczesniej zorientuj sie jak tam wyglada sprawa z kolejkami do poszczegolnych specjalistow, wtedy moze cos sie uda zdzialac, mozesz tez wybrac lekarza rodzinnego ktory jest specjalista wlasnie w endokrynologii ale o takiego to ciezko, gdybys takiego znalazl to on Ci tez przepisze takie badania na zwyklej wizycie. Zawsze mozesz tez poszukac tanszego lekarza prywatnego. Zauwazylam tez ze lekarze ginekolodzy czesto maja tez specjalizacje endokrynologiczna-do takich łatwiej sie dostac, ale nie wiem czy z racji tego ze jestes facetem to jakos ulatwi sprawe.... :(

Gość aniuszka.....
co do tego przepisywania sie do innego lekarza: nie musisz nawet tego robic, gdyz to do jakiego endokrynologa udasz sie to z tego co pameitam juz Twoja sprawa, popytaj w poszczegolnych placowkach....

Gość badania ...
No ale tu nie chodzi mi nawet o to ze place za wizyte ... tylko o koszt badan ...

Gość aniuszka.....
ale mozesz poszukac gdzie zrobia taniej takie badania, u mnie w miescie ceny badan wykonanych prywatnie tez sa rozne np: LH 36-48zl ESTRADIOL okolo 44 TESTOSTERON okolo 42 PROGESTERON tez okolo 42 ale wiem ze sa prywatne spoldzielnie pracy lekarzy gdzie ceny sa wyzsze lub nizsze

Gość do aniuszka.....
ty nie widzisz, ze badania ... jest zbulwersowany ZE MUSI ZA TE BADANIA PLACIC ? Dlaczego ma chodzic prywatnie skoro placi skladki zdrowotne i ma prawo chodzic panstwowo.

Gość aniuszka.....
widze ze jest poirytowany, ale taka jest polska rzeczywistosc, czy Ty myslsiz ze ja nigdynie wykonywalam sobie badan ktore byly wskazane prywatnie bo do lekarza mialam wizyte zaplanowana za 3 miesiace? mam przewlekly stan zapalny nerek, lezalam na to w szpitalu 2 razy i tez do urologa nie moge sie dopchac wiec wszelkie badania wykonuje prywatnie bo w innym wypadku bardzo mozliwe ze czekalaby mnie dializa np. Zyjemy w tyma nie w innym kraju i tylko to nam pozostaje. A jezeli badania... chce sobie pobiadolic jak tojest zle i niesprawiedliwie to przy piwku z kolegami a nie na forum. Ja tu tylko polecam jedyna mozliwa alternatywe dla czekania w dlugasnej kolejce na przyjecie, a mianowicie wybranie takiego prywatneog lekarza ktory najmniej zedrze kasy i takiej prywatnej pspoldzielni pracy lek.specjalistow gdzie najtaniej wezma za wykonanie tych badan. A teraz odpowiedz na Twoje zapytanie: dlaczego ma chodzic prywatnie?ano dlatego ze nie ma innego wyjscia, poza czekaniem na to kilka miesiecy. Jezeli zdrowie jest dla niego cenne i istotne to wybierze sie prywatnie, innego wyjscia nie ma!!! On jak i cale rzesze naszych obywateli......