Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poskromiona

lokatorka, ktora ukradla nie swoja wlasnosc

Polecane posty

Gość Poskromiona

Posluchajcie sprawa ma sie tak: wynajelamkolezance mieszkanie, nie spisalysmy umowy. Poprostu placila za wynajem i wsio. Potem wyszla za maz, w miedzy czasie urodzila 2 dzieci, rozwiodla sie. Zmienila zamki w moim mieszkaniu inie ma zamiaru sie wyprowadzic. Bylamu prawnika i prawo stoi po jej stronie. Zeby ja wysiudac musze zalatwic jej zastepcze mieszkanie. Czy ktos tak mial, ludzie co ja mam robic???

Gość dcadca
Ja byłam w takiej sytuacji. Zgodnie z prawem nie mogłam nic zrobić (a wstyd mi było bo skończyłam studia prawnicze i z oszustami niby powinnam sobie poradzić). Pomógł mi dopiero ktoś kto się tam wprowadził i tej rodzinie utrudnił życie tak że sami się wyprowadzili.

Gość dcadca
Tu skuteczniejsze są metody nielegalne. Jeśli ktoś nawet na siłę wywali uzurpatorkę z mieszkania, to ona bez umowy niby jak udowodni że coś jej się od ciebie należy?

Gość to mozna w takiej sytuacji bez
zgody ludzi ktorzy mieszkaja w tym mieszkaniu dokoptowac im nowego lokatora?

Gość profesjonalna poradnia kafe
wloz jej zaby pod poduszke :classic_cool:

no własnie! przeciez ona nie ma umowy, musisz ja po prostu wywalic sila, trudno, nikt Ci nikt nie zrobi przeciez bo nie ma zadnych papierow

Gość dcadca
Nie wiem nic o żadnych ograniczeniach ustawowych.

mialo byc nikt Ci nic nie zrobi:)

Gość Poskromiona
z tym nowym lokatorem to jest pomysl, ale ona zmienila zamki.

Gość zawołaj ślusarza
masz przecież papiery na dowód, ze to twoje mieszkanie, niech on zmieni zamki i wprowadź się tam, najlepiej z pieskiem, który robi śmierdzące kupy i szczeka na obcych (ale nei gryzie), zakręc ciepła wodę i przyprowadzaj głośnych gości...

Gość Poskromiona
No wlasnie w tej chwili tylko mi ozostaly nielegalne metody. Takie mamy prawo w tej naszej POLSCE. Plakac mi sie chce, ktos mi ukradl mieszkanie i nikt mi prawnie nie pomoze szok

Gość dcadca
Jeszcze coś jest ważne... bo prawo z ustaw i sali sądowej to jedno a działania porządkowe... policji to drugie. Czasem jest tak że ty wprowadzasz stan faktyczny a policja w razie czego cię obroni. Np dla stróżów prawa może być ważne kto chce przebywać w mieszkaniu, czy jest zameldowany, czyje przedmioty ma w posiadaniu... Czy zameldowałaś u siebie tę kobietę? Zapytaj też dzielnicowego co możesz zrobić.

Gość dcadca
dokładnie: prawo obecnie nie gwaratuje choćby równowagi prawnej między wynajmującym a najemcą nic dziwnego że ludzie nie rejestrują umów i nie meldują najemców...

Gość Poskromiona
nie zameldowalam oczywiscie, wszystkie media sa na mnie. Jejku ludzie o tym gazie i pradzie nie momyslalam o pilicji tez.

Gość dcadca
Na policji powiedzą ci krótko: jeśli nie jest zameldowana, nie ma prawa przebywać w lokalu jeśli się nie zgadzasz. Możesz nawet wejść gdy jej nie będzie, zmienić zamki i zadzwonić na policję jeśli będzie próbowała się dobijać. Media jak najbardziej też możesz odłączyć (tylko musisz mieć uregulowane opłaty i liczyć się z tym że podłącznie będzie potem kosztowało).

Gość a jak mozna ukrasc swoja
wlasnosc?

Gość dcadca
Jak to jakim cudem zmieniła zamek? Mieszka sobie w mieszkanku, kupuje zamek do drzwi, wymontowuje stary i wstawia nowy. To się robi samemu. Nie sądzę także aby umówiony ślusarz pytał klienta po przyjściu o zameldowanie i go legitymował ;D.