Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serenada z balkonu

Coś na trądzik, pomocy!

Polecane posty

Gość serenada z balkonu

Poleccie mi jakiś skuteczny, ale nie za drogi krem/tonik itp. na trądzik i wągry. Z gory dziękuję :)

Gość aniuszka.....
benzacne

Gość BeznadziejnaosobaVitalia
a ile masz tych pryszczy ? na pojedyncze np pasta cynkowa albo acnofan pomoze jesli dwa na krzyz bo jeli sprawa jest powazna to nie licz na wyleczeni takimi pierdołkami jak kremiki i toniki ludzie z tym walcza latami i czest z mizernym skutkiem :O

Gość serenada z balkonu
jest ich tak 4-5 ale są takie malutkie, zwykle wyskakują mi na kilka dni przed okresem

Gość htjrekwl
Acnefan jest dobry

aha no to polecam własnie ta paste cynkowa ok 2 zł w aptece ale smaruj tylko bazposrednio na krostki w zadnym wypadku wiekszych obrzarów a już tym bardziej całej twarzy albo benzacne masc na poacztku 5 % jest też tonik benzacne ale nie jestem pewna czy z alkoholem jesli tak to daruj sobie lub przemywaj nim tylkko miejsca z tradzikiem

Gość aniuszka.....
tonik benzacne jest bez alkoholu ale ja go osobisice odradzam

Gość htjrekwl
A, i jeszcze coś - skoro masz kilka pryszczy na krzyż tylko przed miesiączką, to nie jest to trądzik.

Gość serenada z balkonu
dziękuję bardzo :) 🌻

acnefan i benzacne w granicach 8 zł wybieraj 🖐️

no faktycznie przy takich pojedynczych zmianach lepiej sie nie bawic w zadne wysuszajce kremiki czy toniki ale bezposrednio na wypryski cos wysuszajcego i zmniejszajcego zaczerwienie

Gość nie_realna
Witaj Ja miałam problem z trądzikiem odkąd pamiętam, wydawałam mnóstwo kasy na żele, peelingi, maści, kremy itp. ... i zero skutku!!! Leczyłam się państwowo u dermatolog, która oświadczyła, iż na to nie ma leku Moja przyjaciółka łykała leki na trądzik i poza mdłościami żadnych rezultatów nie było. Dopóki nie zdecydowałam się iść prywatnie, trochę zdesperowana szukałam długo i w końcu znalazłam. Już podczes pierwszej wizyty docent popatrzyła na moje pryszcze i powiedziała, że ładnie sobie poroznosiłam wyciskaniem, poprosiłam o coś dobrego, bo tyle już pieniędzy wydałam a i tak jest coraz gorzej. Docent KIK przepisała mi żel punktowy DUAC ( na noc, na umytą dobrze osuszoną twarz) oraz żel do mycia twarzy Effaclar (2xdziennie). Nie wysuszają do tego stopnia żeby schodziła skóra. Po tylu latach męki, wyciskania, dezynfekowania w końcu po miesiącu stosowania zaczęły ustępować pryszcze. Oprócz tego byłam raz w miesiącu przed okresem na oczyszczaniu twarzy u bardzo dobrej kosmetyczki (wizyta 80 zł, ale warto, trzymała mnie 2 godz) i przez kilka dni na odkarzanie prądem za free chyba widziała jaka jestem zdesperowana. Ja byłam w Warszawie na Marszałkowskiej w Lecznicy IZIS u dermatologa docent A. KIK i kosmetyczki pani Magdy. POLECAM!!!!!!!

Gość nie_realna
Żel DUAC kosztuje na recepte ok. 35 zł mi wystarczył na ponad miesiąc a miałam trądzki na 70% twarzy, żel do mycia ok. 50 ale jest bardzo wydajny. Troszkę kosztują te kosmetyki ale na prawdę warto. Ja po miesiącu stosowania widze rażącą różnicę. Oczywiście zero drapania, wyciskania, dotykania chorych miejsc łapkami :p Miałam trądzik po całym czole, nad nosem, na policzkach i koło brody. Po miesiącu mam trochę pryszczoli tylkopod dolną wargą ust po bokach więc myśle że jeszcze max miesiąc i całkowicie mój problem przeminie :) naprawdę polecam, mi pomaga, dodam że mam 26 lat

Gość herdis
garnier pure

Gość pralin-ka
Miałam ciężkie przeboje z trądzikiem, dopóki mama koleżanki nie poleciła mi Noviderm Boréade 12. To bardzo silny krem złuszczający. Pomaga na wszystko praktycznie: gdy masz na twarzy poszerzone i zatkane pory, wągry, małe zaskórniaki. Dobry jest też na spore skazy i blizny, a ja już miałam blizny. Ten krem silnie złuszcza skórę, likwiduje nierówności skóry, zamyka pory, blizny znikają, a skóra jest gładka jak pupa niemowlaka ;). I mogę wreszcie normalnie pokazywać się na ulicy. Trochę kosztuje, ok. 50 zł, ale naprawdę warto. Poszukaj w aptekach internetowych, ja tam kupuję, bo są spore zniżki.

Rewelacyjnie działa acne derm. U mnie sprawdzil się na przebarwienie jakie zostały mi po pryszczach. Tylko niestety trzeba trochę czasu...po tygodniu nie było efektów, po miesiącu jako takie, dopiero później skóra doszła do w miarę normalnego stanu. Polecam, a jak ktoś chciałby cos więcej wiedzieć to jest strona www.acnederm.pl , tam mozna poczytać bo nie chce mi sie pisac o właściwościach i składzie:)

Gość majta