Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizkaa25

Dziwczyny pomozcie...

Polecane posty

Gość elizkaa25

Czesc dziewczyny. chcialam sie Was spytac o rade. biore tabletki anty od ponad 5 lat. najpierw harmonet, potem microgynon 21, potem nie pamietam, potem jasmin a teraz zaczelam pierwsze opakowanie Jasminelle. Od zawsze mialam klopoty z naczynkami. pomimo mlodego wiemu mam na nogach itp. pytanie jest takie: wzielem juz 9 tabletek z pierwszego opakowania Jasminelle i zaczelam czuc ze moja prawa noga tak jakby w lydce jest zdretwiala, lewa jest ok. tylko prawa jakby zdretwiala i taka twarda i naprezona:( i troche boli jak sciskam ta lydke i dotykam. nie mialam tego wczesniej. co to moze byc

Gość elizkaa25
lekarz dal... pomozcie co mam robic??

Gość Lady F
Idź z tym do lekarza możesz mieć zapalenie żył

Gość elizkaa25
od tabletek anty moze byc te zapalenie zyl?? nie wiem co robic :( do jakiego lekarza isc?? od zyl bo juz nie wiem czy ci ginekolodzy pomoga cos.. nigdy zaden ginekolog nie ptal sie mnie czy mam problemy z krazeniem

Gość elizkaa25
nikt mi nie poradzi?? :(

idz do gina, tylko raczej nie do tego co Ci te tabsy dal bo on raczej jakis kiepski delikanie mowiac. zmien tabsy koniecznie, podaruj sobie te z 4 generacji (yasmin,yasminelle) oraz te z 3 gen. ktore zawieraja dezogestrel (np mercilon, novynette i inne)

Gość elizkaa25
boze nie straszcie mnie :( mam przerwac branie Jasminelle? :( nie wiem co robic

No na pewno będziesz musiała odstawić tabletki. Ja miałam też skurcze niesamowite i zdrętwiałą łydkę. Zmieniali mi tabletki ale bóle nie ustępowały. Teraz nic nie zażywam

Gość elizkaa25
martwie sie strasznie i boje:( jestem teraz w pracy ale mysle tylko o tym. Kazda uwaga, opinia sie dla mnie bardzo liczy. Mial ktos juz taki problem:(

sluchaj idz jeszcze dzis do lekarza aby jak najszybciej sie tym zajac, nie zaluj kasy nawet na prywatnego bo pieniadze a zdrowie to wiadomo co wazniejsze,musisz jak najszybciej zmienic te tabsy, polecam jako najbezpieczniejsze dla zyl te z 2 generacji.

Gość elizkaa25
Dziewczyny podzielcie sie jesli cos wiecie :(

dobrze jest pic magnez i potas (aspargin) i trzymac nogi do gory,wyzej od serca. ale i tak musisz zmienic te tabsy (patrz co napisalam wyzej)

Gość elizkaa25
nie wiem czy to ma wplyw. mam siedzaca prace przed komputerem. 9 godzin siedze, pale papierosy:( boje sie

Gość elizkaa25
dziekuje kasienka za rady, a jakie to sa te tabletki 2 generacji jakie np? :(

ło matko, Ty tez jestes niesamowicie nieodpowiedzialna!!!!!!!! jak mozesz palic? jak mozesz byc zdziwiona co Ci jest skoro palisz? na dodatek przy takim trybie zycia.....nie ma za co, jestesmy po to zeby sobie pomagac!

Gość elizkaa25
:( nie wiem zawsze cos :(

Gość elizkaa25
co mam zrobic ze pale:( latwiej zrezygnowac z tabletek niz palenia bo to silniejsze. pale od dawna i przy innych tabletkach nie mialam tego tylko teraz przy Jasminelle. prawde mowiac wczesniej przy jasmin robily mi sie na nodze takie chyba siniaki czy zylaki czy cos i jednego na lydce mam juz ponad 2 lata :( taka zawsze bylam moze glupia, ze balam sie sto razy bardziej ciazy niz martwilam o swoje zdrowie... boje sie by nie odbilo sie to na mnie teraz :(

Gość elizkaa25
bo jak bralam Microgynon to przytylam... dziecinne wiem potem na rynku pojawil sie Jasmin i powiedzialam ginekolog ze od nich tyje itp:( i ona nic nie pytala o zyly o moje zdrowie i powiedziala ze przepisze mi najlepsze wtedy pod sloncem i ze od nich sie chudnie- Jasmin i tak sie stalo:(

Gość elizkaa25
a teraz przeszlam na Jasminelle nie z wyboru.... po prostu zyje nie w polsce i tu nie ma Jasmin... Nie wiem co robic... dawno bym juz nie brala anty bo widze moje nogi- to najwieksza szkoda jakie mi robia. Ale trudno mi sie odzwyczajic od tego komforu jakie one daja, prezerwatywa odpada, plaster to samo wiec co- pianka globulki-nie. Oj matko Boska :( nie wiem sama

Gość elizkaa25
a dzieci jeszcze nie... dopiero skonczylam studia i zaczelam prace.. :( czesto mysle o tym, nie mam z kim porozmawiac.. nie mam tu jeszcze kolezanek a narzyczony- facet nie zawsze zrozumie kobiete

nie ma yasmin bo po cichu to wycofuja bo kilka osob po nim zmarlo,lekarze na zachodzie tam gdzie nie zostal wycofany czasem go przepisuja z zastrzezeniem ze gdy tylko pojawi sie jakikolwiek problem trzeba natychmiast odstawic i zmienic na co innego!pozegnaj sie lepiej z tymi tabsami,ja juz to zrobilam bo nie chcialam czekac az mi sie cos zacznie dziac

Gość elizkaa25
to co Kasia radzisz odstawic Jasminelle juz od dzis czy pojsc w tym tyg do lekarza i poczekac... nie wiem co robic. nie poruszam sie tu tak swobodnie po lekarzach bo to nie polska i inny jezyk, ale kat trzeba to trzeba:(