Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa30

Ile zarabia nauczyciel stażysta?

Polecane posty

Ja jak już pisałam pracuję na wsi w podstawówce Te 2000 to nie jest dużo, ale mąż zarabia w firmie więcej, wiec nie narzekam. Żyjemy na przyzwoitym poziomie we wlasnym domu z ładnym ogrodem. Mamy tylko jedno dziecko, te które mają więcej to rzeczywiście ledwo wiążą koniec z końcem.Co do korków, to jestem polonistką , więc miałam często propozycje, nigdy jesdnak się za to nie brałam. Udzielający korepetycji musi być zarejestrowany i odprowadzać opłaty. I jeszcze jedno, niech nikt nikomu nie wciska, że nauczyciel pracuje 18 godzin tygodniowo. Mój młodszy kumpel dal się na to nabrać, a potem był zszokowany.Policzcie sobie zeszyty, sprawdziany, zebrania rodziców, narady, szkolenia, praca w zespołach samokształceniowych i papiery, papiery, sterty papierów..

Gość czy ktoś wie i doradzi
Mam kilka propozycji pracy w szkole. Jestem po kolegium językowym (ang) ale mam też ukończone studia mgr na innym kierunku. Praca w szkole nie jest spełnieniem moich marzeń ale chyba nie mam innego wyjścia - na razie ;) Mam pytanie ile mogę zarabiać pracując 7 godz w tyg? A ile za cały etat? Jak mi doradzacie przyjąć tę pracę jeśli nie mam do niej przekonania? Przeraża mnie praca papierkowa, konspekty do każdej lekcji, itd? Proszę nie "wyżywajcie się" na mnie tylko doradźcie :) Z góry dziękuję