Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka19928

Pomocy!Przebiłam uszy ponad miesiąc temu...

Polecane posty

Gość magdalenka19928

A nawet praiwe 1,p miesiąca temu ,bo 12 lipca.więc już powinny być zagojone.Zatem zdjęłam kolczyki którymi miałam przebite i zalożyłam inne.Odrobinkę mnie bolało gdy je wkładałam.Potem zdjęcłam je na noc.A po obudzeniu jakby były leciutko opuchnięte i miałąm problem włożyc kolczyki.Włożenie ich sprawiło mi ból.No i potem jak znów zdjęłam kolczyki ,to wyjełąm je z ucha trochę oblepione czymś -przypuszczam,że zaschniętą krwią,ale nie jestem pewna... Czy to normalne? Co robić?Poradzcie!

były zapewne oblepione ropą... kolczyk zmieniaj dopiero jeśli dziurka będzie w 100%zagojona najlepiej załóż złote lub jakieś lecznicze ... ... rany przemywaj rumiankiem ...

Gość aniuszka.....
nie madra rzecza bylo z Twoej strony sciaganie ich na noc, rana po przebicu ucha goi uzyskuje pelne wygojenie po okolo 3 miesiecach, po miesiecu natomiast mozna zmienic kolczyki na inne ale wyciaganie ich jest bledem. Wloz kolczyki (z metalu ktory Cie nie uczula), nie wyciagaj ich juz na noc, przemywaj 2 razy dziennie woda utleniona i smaruj mascia tribiotic, co jakis czas krecac kolczykiem by nie przyrosla do niego tkanka czy skrzepy krwi.

Gość magdalenka19928
ale mi powiedziałą kosmetyczka ,że uszy goją się miesiąc...A czemu nie wolno zdejmować na noc?Czyżby zaczęły się zarastać uszy?

Gość też tak miałam
i zresztą nadal mam bo mam bardzo ukrwione uszy :/ ale stosuje specjalny płyn dla takich osób jak ja i jest on przeznaczony właśnie do ran po przebijaniu kolczyków. mi się już ładnie zaczynają goić :)

Gość aniuszka.....
nie-mieisac to czas kiedy mozna zmienic kolczyki, PEłNE zagojenie nastepuje po okolo 3 mieisacach. Okolo bo to zalezy tez u kogo ale tak na ogol jest. Dlaczego nie wyciagac? to proste: masz jeszcze nie zagojona rane a "majstrowanie"przy niej nie pomaga jej sie zagoic tylko ja podraznia.

Ja miałam problem pół roku. Podstawa- odpowiednie kolczyki, żeby nie były ciężkie i nie raniły, najlepiej złote, nie zdejmuj, przemywaj. Ropa wyciekała mi długo, gdy myślałam,że jest dobrze, zmieniłam, znów ropa, już myślałam,że uszy stracę przez te kolczyki. Może ja jestem delikatna??? nie wiem!!!

Gość też tak miałam
och zapomniałam dodać że może jesteś uczulona na takie "zwykłe" kolczyki i może potrzebujesz tych ze stali chirurgicznej???

Gość aniuszka.....
rada jest tylko jedna-nie wyciagac, przemywac woda utleniona i smarowac tribioticem, jak ropa przestanie sie saczyc wtedyjuz tylko woda utleniona potem dopiero mozesz myslec o zmianie kolczykow na inne.

Gość magdalenka19928
a kiedy bęe mogła zdjąc kolczyki ,żeby uszy się nie zarosły?

Gość aniuszka.....
kiedy juz poczujesz, ze nic z ucha nie wycieka, nie boli Cie, nie swedzi i nie piecze, a ruszanie kolczykiem w uchu nie bedzie bolesne Jezeli wtedy po wyciagnieciu kolczyka poczujesz (dotykajac i porownujac) ze miejsce z dziurka nie jest duzo grubsze/nabrzmiale od miejsca gdzie nie ma dziurki, tzn ze wtedy mozesz tak uczynic, w innym wypadku mozesz w nieskonczonosc sie tak z tym meczyc :( dobrze Ci radze woda utleniona i tribiotic, po tygodniu wskazane jesit sie przerzucic na łagodniejsza masc polecam vita merfen, ma tez dzialanie nawilzajace wiec ucho nie bedzie przesuszone i nie bedzie sie luszczyc naskorek. Podczas kapieli dobrze plucz miejsce przeklucia letnia woda.

Gość aniuszka.....
sama zajmuje sie przekluwaniem uszu ( w kazdym miejscu ucha), nie w salonie bynajmniej zadnym ale sobie i wielu kolezankom w sterylnych warunkach domowych, zqawszepolecam wszystkim zastosowanie sie do tych rad:woda+tribiotic+potem vita merfen i ranki szybko sie goily w kazdym przypadku.