Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieLubieNiemieckiego

ZNASZ NIEMIECKI? Pomóż!

Polecane posty

Gość NieLubieNiemieckiego

Prosze, pomóżcie mi to przetłumaczyć, to dla mnie bardzo ważne :-) Naprawde... :-< Vorspeisen Przekąski Tagessuppe Tomatensuppe Kalte Vorspeisenplatte Italienischer Salat Kleiner Salat Hauptspeisen -Fleisch und Fischgerichte Wiener Schnitzel mit Pommes frites und Salat Zigeunerschnitzel mit Pommes frites und Salat Rindersteak mi Bratkartoffeln und Gemüse Schweinebraten mit Sauerkraut und Semmelknödel Rindergulasch mit Nudeln Putenschnitzel gebacken mit grünem Salat Heringsfilet mit Sahnesoße und SalzKartoffeln -Vegetarische Küche Gemüselasagne Risotto mit frischen Pilzen -Pizza Vier Jahreszeiten (Käse , Tomaten, Salami, Schinken) Käse und Tomaten Calzone -Nudelgerichte Spaghetti Bolognese (mit Hackfleischsoße) Spaghetti Napoli (mit Tomatensoße) Lasagne Dessert Gemischtes Eis Heiße Himbeeren mit Vanilleeis Alkoholische Getränke -Bier Leimener Bergbräu vom Fass Weizenbier -Weißwein Schriesheimer Sonnenberg (Riesling Trocken) Frascati Weißweinschorle -Rotwein Montepulciano Trollinger Alkoholfreie Getränke Mineralwasser Limonade (Cola, Sprite, Fanta) Apfelsaft Apfelsaftschorle Orangensaft Warme Getränke Kaffe Espresso Tee Polecenia: 1)zamówić w restauracji 2)powiedzieć co lubi a co nie lubi jeść 3)polecić potrawę przy użyciu trybu rozkazującego

przekaski zupa dnia zupa pomidorowataca zimnych przekasek wloska salatka mala salatka danie glowne mieso i dania rybne sznycel po wiedensku z frytkami i salatka kozlecy (czy jakos tak) sznycel z..... stek wolowy z pieczonymi ziemniakami i warzywami pieczen wieprzowa z kiszona kapusta i knedlami gulasz wolowy z makaronem pieczony sznycel indyczy z zielona salatka sledz w smietanie i ziemniaki z wody kuchnia wegetarianska lasania warzywna risotto z grzybami pizza cztery pory roku (ser, pomidory, salami, szynka) ser, pomidorycalzone dania z makaronu spagetti bolonase ( z sosem miesnym) spagetti napoli (z sosem pomidorowym) lasagne deser lody mieszane gorace chyba jagody (ale nei jestem pewna) z lodami waniliowami napoje alkoholowe piwo Leimener Bergbräu z beczki Weizenbier biale wino Schriesheimer Sonnenberg (Riesling wytrawne) Frascati szampan czerwone wino Montepulciano Trollinger napoje bezalkoholowe woda mineralna leminiada sok jablkowy sok jablkowy 100% sok pomaranczowy napoje gorace kawa espresso herbata wiecej sie nie dalo??

ok, ile wiem i ile mam cierpliwości: przekąski: zupa dnia zupa pomidorowa zimny talerz przekąsek sałatka włoska mała sałatka dania główne: dania mięsne i z ryby: sznycel wiedeński z frytkami i surówką sznycel cygański z frytkami i surówką stek wołowy ze smażonymi kartoflami i warzywami pieczeń wieprzowa z kapustą kiszoną i ....kluskami jakimiś gulasz wołowy z kluskami sznycel z kaczki (chyba) pieczony z zieloną sałatą filet śledziowy w sosie śmietanowym ze słonymi (?) kartoflami kuchnia wegetariańska: lazania warzywna risotto ze świeżymi grzybami pizza: cztery pory roku (ser, pomidory, salami, szynka) ser i pomidory calzone (u nas też jest, taki jakby duży pieróg (zawijany naleśnik)) dania z makaronu: spagetti bolognese (z sosem pomidorowym i mielonym mięsem) spagetti napoli (z sosem pomidorowym) lazania deser: lody wielosmakowe (mieszane) gorące (chyba) jeżyny z lodami waniliowymi napoje alkoholowe: piwo (nazwy własne piw) białe wina: (nazwy własne win) czerwone wino (nazwy własne win) napoje bezalkoholowe: woda mineralna lemoniada sok jabłkowy coś innego jabłkowego, nie wiem, co sok pomarańczowy napoje gorące: kawa espresso herbata reszty nie mam siły.....

ok, ile wiem i ile mam cierpliwości: przekąski: zupa dnia zupa pomidorowa zimny talerz przekąsek sałatka włoska mała sałatka dania główne: dania mięsne i z ryby: sznycel wiedeński z frytkami i surówką sznycel cygański z frytkami i surówką stek wołowy ze smażonymi kartoflami i warzywami pieczeń wieprzowa z kapustą kiszoną i ....kluskami jakimiś gulasz wołowy z kluskami sznycel z kaczki (chyba) pieczony z zieloną sałatą filet śledziowy w sosie śmietanowym ze słonymi (?) kartoflami kuchnia wegetariańska: lazania warzywna risotto ze świeżymi grzybami pizza: cztery pory roku (ser, pomidory, salami, szynka) ser i pomidory calzone (u nas też jest, taki jakby duży pieróg (zawijany naleśnik)) dania z makaronu: spagetti bolognese (z sosem pomidorowym i mielonym mięsem) spagetti napoli (z sosem pomidorowym) lazania deser: lody wielosmakowe (mieszane) gorące (chyba) jeżyny z lodami waniliowymi napoje alkoholowe: piwo (nazwy własne piw) białe wina: (nazwy własne win) czerwone wino (nazwy własne win) napoje bezalkoholowe: woda mineralna lemoniada sok jabłkowy coś innego jabłkowego, nie wiem, co sok pomarańczowy napoje gorące: kawa espresso herbata reszty nie mam siły.....