Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sorbet owocowy

Peany na cześć polskich firm wszelakich!

Polecane posty

Gość sorbet owocowy

Kochane ! polskie jest dobre! Ja uwielbiam kosmetyki Ziaji, uważam że sa rewelka! Tanie, delikatne, pieknie pachną. Mam już kilka rzeczy z tej firmy które uwielbiam. Zauwazyłam też że firma Joanna bardzo podniosła jakośc produktów, i wypuściła kilka ciekawych rzeczy.. Macie podobne spostrzezenia! pozdr.

Ależ oczywiście, że mam. Wymienię może kilka wartych uwagi, polskich produktów: a) Ziaja HerbikaPlant, krem bionawilżający z białą herbatą - miałam kilka opakowań i bardzo mi się podoba, jak ten krem nawilża. Jest leciutki, w sam raz na wieczór. Wg producenta powinien matować - z tym sobie zbytnio nie radzi, ale i tak jest fajny. Teraz moja siostra go używa i też jest zadowolona. Cena - około 5zł. b) Ziaja HerbikaPlant żel-tonik z tej samej serii - również bardzo fajny, dobrze oczyszcza, nie podrażnia i nie wysusza skóry. Jest wydajny i ładnie pachnie. Kosztuje około 5zł. c) Ziaja Ogórkowa - peeling do twarzy - REWELACJA, uwielbiam go. W przeciwieństwie do większości peelingów nie jest wysuszający, jakby natłuszcza skórę, która jest po nim gładka i jędrna. Jest mało wydajny, ale cena to około 5zł za opakowanie ok. 80ml, więc się opłaca. Poza tym zapach ... fenomenalny. d) Joanna - Nutri System - maseczka - bardzo treściwa, świetnie pielęgnuje suche, cienkie, skłonne do puszenia się włosy. Nieco obciąża, znacznie ułatwia rozczesywanie, włosy wyglądają po niej na zdrowsze. Miałam już dwa opakowania. Cena to około 6zł za 200ml. e) Joanna - Nutri System - serum na końcówki - kolejny udany produkt Joanny - wygładza zniszczone końcówki, sprawia, że wyglądają one lepiej. Serum fajnie nabłyszcza, więc nakładałam je na włosy od połowy długości. Cena to jakieś 6zł za 50ml. f) Joanna - żele do włosów z serii Rzepa i Styling Effect - pomagają ułożyć cienkie, puszące się włosy, nie wysuszają, nie kruszą się, łatwo jest je wyczesać. Mają przyjemne zapachy. Cena to około 7zł za opakowanie 150ml. g) Dax Cosmetics - Perfecta - krem z mikroperłami matującymi - nie tylko świetnie matuje, ale też dobrze nawilża. Polecany po 25. roku życia - zapewne dlatego, że jest bardziej treściwy, skondensowany, nie zaś lekki i żelowy, jak kremy dla nastolatek. Do tego zapach kremu ... fantastyczny. Cena za 50ml to około 15zł. h) Eva Natura - Len - krem do stóp i na pękające pięty - jeden z lepszych kosmetyków tego typu, faktycznie pielęgnuje suchą skórę stóp, zmiękcza pięty. Skuteczny kosmetyk. Cena ok. 6zł za 100ml. Póki co, chyba starczy :) Lubię i cenię sobie polskie kosmetyki za skuteczne działanie i dobrą jakość.

Gość irrea
super! serum Joanny na końcówki to faktycznie super sprawa.. pododne znalażłam tylko wq Avonie, ale ile droższe, i wcale nie lepsze! dawajcie dalej! a co sądzicie o Lirene..?

Z Eris Lirene mam tylko jedwabiście kremowy żel do mycia twarzy i jest raczej średni - dobrze myje, ale skóra jest po nim napięta, a przy dłuższym stosowaniu może być wręcz wysuszona. Zapach taki sobie, żel słabo się pieni, to akurat dobrze. Jednak więcej go nie kupię - wolałabym już np. ten żel-tonik Ziaji z serii HerbikaPlant, bo bardziej mi się podoba, jak wpływa na skórę.