Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana tłustowłosa

Tłuste włosy... ratunku

Polecane posty

mam straszny problem bo wlosy przetluszczaja mi sie tylko u nasady tak z 4cm od czubka glowy a dalej są suche,pusza sie,placza itd. musze myc codzienniea i tak sa straszne :( nie wiem juz co robic,ratujcie moze znacie jakies szampony zeby chociaz na 2 dni był spokoj błagam.

kiedys byl taki timotei do wlosow mieszanych , jezeli masz taki problem to moze powinnac cos zmienic w swojej diecie :)

Gość biała_czekolada
ja mam problem z włosami, dlatego myje je codziennie rano. nie myj na wieczór bo przez noc także się przetłuszczają i zle układają. moze uzywaj na reszte włosów prostownicy, skoro się plączą. dobry szampon to np. nivea ale jest dużo takich, przeciw przetłuszczającym się włosom. powodzenia :))

właśnie wszystko mam ok,bo wlosy mi tez wypadają i robili mi wyniki,badania itp i wszystko ok. a diete mam prawidłową . moze ktos poleci jakis szampon z apteki sprawdzony? proszę

prostownica nie działa na moje włosy. one są takie falowane a na samej górze na czubku grube czarne takie kręcone i one mi sterczą. zawsze miałam z tym problem. nie działają na to woski,pianki,lakiery,sunsilk ten fioletowy nic :(

Ja przed myciem wlosow, na suche koncowki nakladam maseczke i oliwy i nafty kosmetycznej ( na jakies 20 min.). Pozniej mycie, maseczka, plukanie. I na koniec najlepsza recepta na przetluszczajace wlosy...zimny prysznic:)

też próbowałam zimną wodą polewac po umyciu i nic :(

jak masz tylko u nasady tluste to nie ma co stosowac prostownicy-tylko zniszczy i wysuszy te ktore masz ok, najlepiej zapytac sie w aptece, ew poszukac w drogeriach czy gdzies szamponow do wlosow mieszanych jak np tamten timotei.

a moze ktos z tym samym problemem sie odezwie?

jak kiedys tak mialam ale po czestym farbowaniu juz cale-od nasady po konce sa suche, wtedy nakladalam odzywke tylko na ta sucha czesc, kupilam tez tez timotei do mieszanych ale nie pamietam jakie byly efekty

Gość emilly21
ja tez mam kurde ciągle tluste. tego dnia co umyję to jeszcze pół biedy wygladają, ale później?:/ nie chce mi się myć codziennie...

ja ostatnio wyczytałam o odtłuszczaniu włosów polega to na wcierani czegoś w skórę głowy cena 30-60 nie wiem od czego zależy, i mam chęć na to ale nie wiem czy daje efekt, ja też mam włosy przetłuszczające się

Kup szampon HERBAL ESSENCE do wlosow przetluszczajacych sie. Nie polecam szamponow nivea bo one ociazaja wlosy ;/ Herbal essence sa delikaniejsze :)

dzięki wielkie za rady :) a tą cytrynę to bezpośrednio na włosy wyciskac czy jak?

Gość fdgfhgh
z ta cytryna to jak wolisz wygodniej do szklanki wycisnac ale mozesz tez bezposrednio

też mam niestety mega przetłuszczające sie włosy żaden dermatolog nie pomógł , moje włosy są już tłuste po niecałym dniu od umycia a końcówki suche , stwierdzałam że teraz wybiorę sie do ginekologa i zrobię badania hormonalne bo ta sprawa do najprzyjemniejszych nie należy a nic już nie pomaga ;(

witam :) ja tez mam niestety problem z przetluszczajacymi sie wlosami :( myje je codziennie rano przed wyjsciem z domu. uzywam szamponu DERMENA, susze wlosy zimnym nawiewem, nie stosuje zadnych odzywek bo obciazaja mi wlosy, no i oczywiscie plukanie wloskow letnia woda :) pozdrawiam :)